26.2.08

Ευριπίδης Στυλιανίδης μαινόμενος και εναντίον όλων

Η βουλευτική «πρωτιά» του Ευριπίδη Στυλιανίδη δεν έχει σκιές, αλλά μαύρα σύννεφα που άρχισαν να τον ζώνουν και επειδή τα φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ο υπουργός παιδείας πήρε τα μέτρα του. Ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου Σπύρου Φλογαΐτη, κατέθεσε στις 8 Οκτωβρίου 2007 με αριθμό στο βιβλίο αιτήσεων 32, 14σέλιδη ένσταση στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο κατά των συνυποψήφιων του βουλευτών, Σαΐτ Ερντογάν και Χρίστου Μπραντζουκάκη με το δικαιολογητικό να του προστεθούν ψήφοι, οι οποίοι, σύμφωνα πάντα με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, μετρήθηκαν στους παραπάνω υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ στη Ροδόπη. [κάνε κλικ στις φωτογραφίες για να δεις την ένσταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη]

Με την ένσταση του ο υπουργός ζητάει από το δικαστήριο να ακυρωθεί και να διορθωθεί η 15/2007 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης ώστε να αποτυπώνει το «αληθές» εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης ζητάει να ακυρωθεί και να διορθωθεί και ο 135/2007 από 18-9-2007 οριστικός πίνακας αποτελεσμάτων ως προς τους σταυρούς προτίμησης υπέρ των υποψηφίων της εκλογικής περιφέρειας του νομού Ροδόπης. Για το τέλος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζητάει να καταδικασθούν οι αντίδικοι του στη δικαστική δαπάνη.
Για να νομιμοποιήσει αυτήν του την παρέμβαση, ο υπουργός υποβάλει την ένσταση με την ιδιότητα του εκλογέα όσο και με εκείνη του βουλευτή. Όμως σύμφωνα με το άρθρο 125 του Π.Δ. 96/07 νομιμοποιείται να υποβάλει ένσταση ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου μόνο κάποιος εκλογέας ο οποίος είναι γραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της ίδιας εκλογικής περιφέρειας και όχι ο εκλεγμένος ή ο αναπληρωματικός βουλευτής. Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω ο υπουργός κινδυνεύει να χάσει την υπόθεση αυτή...εκτός αν την κάνει κάποιος εκλογέας χωρίς έννομο συμφέρον. Τότε σαν από μηχανής θεοί εμφανίζονται δύο ευυπόληπτοι πολίτες της Ροδόπης και καταθέτουν την ίδια ακριβώς ένσταση, με τα ίδια ακριβώς δικαιολογητικά, ούτως ώστε αν απορριφθεί η ένσταση του υπουργού να υπάρχει η περίπτωση να δικαιωθεί η δικιά τους.
Οι ευυπόληπτοι πολίτες της Ροδόπης είναι ο Παναγιώτης Χαλβατζής, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, και ο Αντώνης Γραβάνης, ο στρατευμένος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης και συνεργάτης του Δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη. Τυχαίο;;;;;;;;;;;;; [κάνε κλικ στις φωτογραφίες για δεις την ένσταση του Παναγιώτη Χαλβατζή και του Αντώνη Γραβάνη]

Για την ιστορία να πούμε ότι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου όρισε εισηγητή για την υπόθεση τον Γ. Παπαγεωργίου, σύμβουλο Επικρατείας και επίκουρο των Κωνσταντίνο Κουσούλη, πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ως δικάσιμος ορίστηκε η Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008 στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/2/08 01:12

    γιατι ζηταει να του εκδικαστουν και οι δικαστικες δαπανες?
    δεν εχει λεφτα?
    ελεος...
    ξεκιναει ο εσωκομματικος πολεμος της ΝΔ στη Ροδοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απαξίωση όλων των θεσμών.Και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα.Να θες να γράψεις για το θέμα στην εφημερίδα ή στο ραδιόφωνο που δουλεύεις και να μην μπορείς.
    Γιατί;Απλούστατα δεν θα έχεις δουλειά την επόμενη μέρα.
    Συνεχίστε την καλή δουλειά.
    Keep on Blogging

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον... έγινα Νεοδημοκράτης και δεν ξέρω πια να διαβάζω! Ποιον Ιλχάν? Στον Ερντογάν έκανε μήνυση!

    Βρε παλικάρι μου, μπας κι είσαι Νεοδημοκράτης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Uli για την παρατήρηση.
    Τι θα κάναμε αν δεν είχαμε και σένα?
    Τώρα όλοι Νουδίες θα γίνουμε...αφού για όλα φταίνε οι bloggers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/2/08 13:09

    ti ginetai re pousti mou?prwta ton miniei,tou zitaei ta lefta apo ta eksoda pou tha kanei gia tin enstasi kai meta ton diorizei proedro se kibernitiki epitropi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να γίνω Νουδίας, φίλτατε, πρέπει να μου κοπούν 2 πράγματα: το ένα είναι το μυαλό. Κι άντε, χωρίς αυτό, όχι μόνον θα μπορούσα να ζήσω, αλλά μπορεί να 'μουν κι εγώ... μακάριος!

    Χωρίς το άλλο, όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο για το άλλο, δηλαδή τι θα κάνατε αν δεν είχατε κι εμένα: μάλλον θα είχατε την ησυχία σας, αλλά την πατήσατε! Δεν θα σας αφήσω στιγμή χαλάρωσης!!! Δεν είμαι spa! Spa-σίκλας είμαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.