25.4.07

Εκλογές "Μαϊμού"

Εκλογές του 1961, όταν ο Καρδαμάκης και η ομάδα του συνταγματάρχη Παπαδόπουλου, του γνωστού πραξικοπηματία, κατέστρωσαν και εφάρμοσαν το σχέδιο «Περικλής», με τα ιστορικά φαινόμενα «βίας και νοθείας», για την νίκη της ΕΡΕ και του Καραμανλή, θύμισαν οι εκλογές στην τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ στην Ροδόπη.
Ετεροδημότες φοιτητές της παράταξης ΔΑΠ, μέσα σ’ ένα βράδυ έγιναν μέλη της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης, εγράφησαν φανταστικά ονόματα με ψευδή στοιχεία, οι εκλογικοί κατάλογοι αναρτήθηκαν την ώρα της εκλογικής διαδικασίας, η αποχή των Κομοτηναίων ΟΝΝΕΔιτών για διαμαρτυρία χαρακτήρισαν τις εσωκομματικές εκλογές της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Και όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν τα μικροπολιτικά συμφέροντα της ομάδας Στυλιανίδη για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Με ανακοίνωση του στελέχους της ΟΝΝΕΔ στην Κομοτηνή Γεωργίας Μέκκου, στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, φαίνεται η κατάσταση που επικράτησε στις «δημοκρατικές» αυτές διαδικασίες.
«Το Σάββατο 21 Απριλίου 2007 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των νέων της ΝΔ για την εκλογή της των τοπικών οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Ροδόπης, παρόλα αυτά δεν έλειπαν τα παρατράγουδα, οι καταγγελίες και οι ενστάσεις. Βασικότερο παρατράγουδο οι μαϊμού εγγραφές σε όλες τις τοπικές του νομού με αποτέλεσμα οι ντόπιοι ΟΝΝΕΔίτες να απέχουν από τις εκλογές διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες και άνομες ενέργειες κάποιων. Φυσικά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, που δεν είναι άλλες από αυτούς που δημιούργησαν αυτό το κλίμα, κάνοντας μαζικές εγγραφές φοιτητών και μετά την λήξη του χρονικού περιθωρίου (28 Φεβρουαρίου) μέχρι και μία μέρα πριν τις εκλογές, επίσης μεταφέροντας μέλη από τη μία τοπική σε άλλη, όπως ακόμα και κάνοντας εγγραφές με φανταστικά ονόματα ή και ψευδή στοιχεία. Ένας ακόμα σημαντικός λόγος της αποχής αυτής ήταν η απαράδεκτη καθυστέρηση ανάρτησης των εκλογικών καταλόγων. Να σημειώσουμε ότι αναρτήθηκαν ξημερώματα της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς ποιοι είναι υποψήφιοι, ποια μέλη αποτελούν την εφορευτική επιτροπή, πότε και πού θα καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους, όπως επίσης και τόπο διεξαγωγής των εκλογών για το Θρυλόριο, τον Δήμο Σαπών και Νέου Σιδηροχωρίου, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθεί η νεολαία που υποστηρίζει τις ανοιχτές διαδικασίες και το καθαρό παιχνίδι. Βέβαια ας μην μας κάνει εντύπωση, άλλωστε η ιστορία, μας έχει διδάξει ότι όλοι αυτοί δεν μπορούν να βασιστούν στις δικές τους δυνάμεις, πάντα χρησιμοποιούν κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο για να «πιάσουν» μία καρέκλα, αγνοώντας την ιστορία και την πορεία της οργάνωσης αυτής, όπως επίσης αγνοούν τις προσπάθειες και τους κόπους που κάνουν οι καθαρόαιμοι ΟΝΝΕΔίτες για να φτάσουν ψηλά την οργάνωση και όχι το όνομά τους…
Γεωργία Μέκκου
Γραμματέας β’ τοπικού γραφείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.