13.1.08

Πρωτιά Στυλιανίδη με σκιές…

…η ένσταση που δεν έγινε

Πολλά λέγονται και πολλά υπονοούνται στη Ροδόπη για τον τρόπο που πήρε την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης έναντι του Ιλχάν Αχμέτ, για λίγες μόλις εκατοντάδες ψήφους αλλά και για υποσχέσεις και τα ανταλλάγματα που απέσπασε ο τελευταίος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ιλχάν Αχμέτ δεν έκανε ένσταση κατά του κ. Στυλιανίδη ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων της ΝΔ και την εκλογή του, αλλά στράφηκε μόνο κατά των ψήφων του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να ανατραπεί η διαφορά των 120 ψηφοδελτίων και να βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα στη Ροδόπη, κάτι που θα σήμαινε για πρώτη φορά ανάδειξη δύο μουσουλμάνων βουλευτών από το δύο κόμματα.

Την εξαργυρώνει
Όσο για τον υπουργό Παιδείας, ακόμη και παράγοντες της ΝΔ του καταλογίζουν ότι χρησιμοποίησε κατά την προεκλογική περίοδο θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να πετύχει την εκλογή του και τώρα την εξαργυρώνει απροκάλυπτα.
Ο Ιλχάν Αχμέτ βρέθηκε διορισμένος από τον υπουργό Παιδείας στην Εθνική Επιτροπή Σχολικού Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας. Πρόεδρος της Επιτροπής αυτής είναι ο Χρήστος Μπρατζουκάκης, που ως άνθρωπος του κ. Στυλιανίδη είχε μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Ροδόπη, για να παίξει τον γνωστό ρόλο μιας υποτυπώδους υποψηφιότητας.
Όσο για τον πραγματικό εσωκομματικό του αντίπαλο, τον υποψήφιο Κυριάκο Μπαμπασίδη, με τον οποίο τα «μαχαιρώματα» έδωσαν και πήραν προεκλογικά, ο κ. Στυλιανίδης επεφύλαξε άλλη μια μετεκλογική «έκπληξη»: διόρισε στην επιτροπή, της οποίας τα μέλη αμείβονται, τον πρώην συνεργάτη του Μπαμπασίδη, Μιχάλη Πολιτσάκη, ο οποίος προεκλογικά αποστάτησε και προσχώρησε στο πλευρό του Ευριπίδη Στυλιανίδη
Πάντως σ’ αυτή την…εθνική κατά τα άλλα επιτροπή ο υπουργός βρέθηκε να χωρέσει ακόμη έναν άνθρωπο του από τη Ροδόπη, αποτυχόντα υποψήφιο δήμαρχο στην περιοχή.

[ πηγή «Έθνος» 13 Ιανουαρίου 2008 ]

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/1/08 12:50

    Μας πήρανε χαμπάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/1/08 12:51

    oxi emas.ton euripidh.
    thelw na dw an kapoio mme ths komothnhs tha grapsei tipota gia to thema.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/1/08 18:02

    Ηθελημένα ή όχι ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου παραλείπει να μας πει ότι και με ένσταση του Ιλχαν εναντίον του Στυλιανιδη , οι μουσουλμάνοι βουλευτές του νομού μας θα ήταν πάλι δυο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.