11.2.08

Τους...Διογένησε!

Σε παλαιότερο post μου, είχα πιστεύω ισοπεδωτικά (αλαζονικά) απαντήσει στην αυθάδεια των μειράκιων του νεόκοπου ηλεκτρονικού προφυλακτήρα της τοπικής δεξιάς που με χαρακτήρισαν γιαλαντζί σοσιαλιστή (και πού να ‘ξεραν ότι δεν τρέχει και πηγαίος σοσιαλισμός από τα μπατζάκια μου) επειδή κατά την άποψή τους σε ένα post μου με ποικίλα θέματα εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου για τη σκοπιμότητα ίδρυσης εστιών στην Κομοτηνή, και μάλιστα με ΣΔΙΤ, τη...χαρά του εργολάβου. Α, παρεμπιπτόντως, μια και ανέφερα αυτή τη λέξη, αυτός ο συμπαθής νέος πρόεδρος του ΣΥΝ, τι δουλειά κάνει; Συνεχίζω με το θέμα των εστιών. Οι ΟΝΝΕΔίτες της ΔΑΠ λοιπόν (ή μήπως οι ΔΑΠίτες της ΟΝΝΕΔ;) εκτός του ότι με κατηγόρησαν για αναλγησία εναντίον των φοιτητών με ανάγκες, άρα μη σοσιαλιστή, έκαναν το μοιραίο λάθος: αμφισβήτησαν ευθέως τον ισχυρισμό μου ότι η κίνηση αυτή θα πλήξει τη βιομηχανία ενοικίων των Κομοτηναίων. Εκεί φυσικά τους πήρε ο διάολος και τους απάντησα. Όχι γιατί αξίζει τον κόπο, όχι αγαπητοί μου, αλλά απλά για τους κλονίσω λίγο εσωτερικά, γιατί κι αυτοί, αν και πορωμένοι και εξαγορασμένοι, κάπου κλονίζονται και αποσυντονίζονται όταν ακούνε πράγματα λογικά και...logika. Ίσως κάπως έτσι να επιταχυνθεί η αποκαθήλωση της δεξιάς και του champion της στην περιοχή μας. Η δικαίωσή μου ήρθε πολύ γρήγορα. Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σημαντικούς δεξιούς της περιοχής μας, ο σεβαστός εργολάβος (με την καλή έννοια της λέξης, της επαγγελματικής ενασχόλησης) Διογένης Νικολαΐδης, πολύ ανώτερος από όσους εκπροσωπούν τη δεξιά σήμερα στην Κομοτηνή, έστειλε την άποψη που βλέπετε στην εικόνα δίπλα, με τον κρυστάλλινο τίτλο «Φοιτητικές εστίες και άδεια διαμερίσματα».
Δεν είναι όλοι βλέπετε εξαγοράσιμοι ή κολαούζοι της μαλακίας. Κάποιοι έχουν και τσίπα, και το θάρρος της γνώμης, και κοινή λογική, και επαγγελματική εμπειρία, και εποικοδομητική διάθεση και προτάσεις. Και αν και βράζουν από μέσα τους με τις μακακίες και τις λαμογιές που βλέπουν, επιμένουν να σέβονται τον Ευριπίδη και να τον αποκαλούν «φίλτατε».
Μπράβο σας πάντως κ.Διογένη, τα είπατε όλα. Καλύτερο συνήγορο δεν μπορούσα να βρω. Και μπράβο για την απλή και λειτουργική σας πρόταση. Όσο κι αν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων. Βλέπετε, δεν τους ενδιαφέρουν οι φοιτητές, να γίνουν οι εστίες τους ενδιαφέρει, πρώτον για τη...μαμαλίγκα, και δεύτερον για να εμφανισθούν οι σχετικές δαπάνες στο ΑΕΠ και να παινεύονται για αύξηση. Και ίσως τρίτον για να αναχαιτίσουν κάπως την ανεργία, να κάνουν και κανένα ρουσφετάκι στο εργοτάξιο. Το να χτίζεις βλέπεις οικοδομές είναι πια πανεύκολο. Τίποτα σοβαρότερο όμως όχι, δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση.

logikos

2 σχόλια:

  1. Ο κ. Νικολαΐδης πάντα ήξερε τι έλεγε, γι' αυτό είναι κι αυτός που είναι και τυγχάνει απόλυτου σεβασμού.

    Από την άλλη, σου έδωσα τις προάλλες κι ένα παράδειγμα "ιστορίας πόνου" με τις εστίες για να έχεις υπ' όψη σου(που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος), εκφράζοντας την ευχή να μπαίνουν στις εστίες ΜΟΝΟΝ όσοι έχουν πραγματική ανάγκη. Κι εφόσον ΔΕΝ φτάνουν αυτές γιά τους παραπάνω, τότε να γίνουν κι άλλες.

    Η χρυσή τομή, τελικά, είναι δύσκολο να βρεθεί. Ακόμη δυσκολότερη είναι η διαφάνεια στη διαχείριση. Γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει αν είναι επαρκείς για τους οικονομικά αδύνατους οι εστίες, αν δεν γνωρίζει πρώτα από ποίούς έχουν καταληφθεί πραγματικά. Πάντως, ΔΕΝ μπορούμε να αφορήσουμε τις εστίες αναφανδόν και να την πληρώνουν οι πραγματικοί μη προνομιούχοι, λόγω κακής διαχείρισης από ορισμένους. Θα ήταν παράλογο και άδικο.

    Και στο λέει αυτό ένας ιδιοκτήτης, ο οποίος μάλιστα σκοπεύει να αγοράσει άλλα δύο ακίνητα στην πόλη εντός του έτους. Καλό το συμφέρον μας, αλλά δεν μπορούν να καθυστερούν οι οικονομικά αδύνατοι τις σπουδές τους ώσπου να βρεθεί εστία γι΄ αυτούς. Και ούτως ή άλλως δεν μπορούν να προσφέρουν στην αγορά, αφού αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκιο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ΚΑΙ νομικά προβλήματα ενίοτε στους ιδιοκτήτες, αλλά και να πέφτουν τα ενοίκια σ' όλην την αγορά! Ποιόν ιδιοκτήτη συμφέρει αυτό?

    Αντί να υπάρχει μια κατάσταση που έχει μόνο "χαμένους", ιδιοκτήτες ΚΑΙ φοιτητές με μικρό οικογενειακό εισόδημα, πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ώστε και οι πρώτοι να μην παρεμποδίζονται στις σπουδές τους αλλά και οι δεύτεροι να μην βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται από την επιδείνωση της ποιότητας της ζήτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εργολάβος μήπως είναι και ο Δήμαρχος της πόλης μας?Και μάλιστα του κώλου...Για να ακριβολογώ οι συνεργάτες του.
    Ξέρετε πόσο καιρό περιμένω να έρθουν να διορθώσουν τα εξωτερικά κουφώματα?
    Γαμώ το στανιό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.