11.2.08

Εδώ Στυλιανιδιστάν (πράξη 38…της «Δημοκρατίας»)

>>>>
Εδώ Στυλιανιδιστάν! Ακούτε;
>>>>
Είχε δεν είχε, ο αντιστασιακός και φτωχός Υπουργός των Πλημμυροπαθών Ευριπίδης Στυλιανίδης την είπε πάλι την παπαριά του. Μετά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, δήλωσε: «…Ήταν άψογη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος σήμερα δίδαξε δημοκρατία…». Δηλαδή οι 74 παπάδες που ψήφισαν δίδαξαν Δημοκρατία; Για να καταλάβω δηλαδή, Δημοκρατία γι’ αυτόν είναι να ψηφίζουν 74 άνθρωποι, να εκλέγουν έναν ο οποίος θα είναι στην θέση αυτή μέχρι να πεθάνει και θα διαχειρίζεται μια αμύθητη περιουσία. Και εγώ που νόμιζα ότι η Δημοκρατία είναι κάτι άλλο. Τι να πεις όμως, ο Ευριπίδης ζει με την συνείδηση του καθαρή, αφού στην «Δημοκρατία της Νέας Μοσυνούπολης» και αυτή της «Φιλύρας» (τυχαία ονόματα) όλα πάνε ρολόι. Ούτε βαρέλια με πετρέλαια μοιράζονται, ούτε αποστασίες γίνονται.
>>>>
Τι φάτσα ήτανε αυτή όταν ανακοίνωνε ο Ευριπίδης το τελικό αποτέλεσμα για τον καινούργιο Αρχιεπίσκοπο; Καλά δεν του έβγαιναν τα κουκιά με τίποτα για τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο, αλλά να φάει και τέτοια κατραπακιά με τον Σπάρτης; Πληροφορίες μας λένε ότι δεν ήθελε με τίποτα των Θηβών, ο οποίος από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνει θα είναι η αποστασιοποίηση της Εκκλησίας από την ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και ο διαχωρισμός της από τα σκάνδαλα του παρελθόντος.
>>>>
Αφού είδα τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη να βραβεύει (ή να βραβεύεται) τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τα έχω δει όλα. Άραγε για ποιον λόγο έγινε αυτό εκ μέρους την Οργάνωσης Νέων του κυβερνόντος κόμματος τοπικά; Για να τον ευχαριστήσουν, ως άλλα γαλάζια τέκνα, για τις εργασιακές θέσεις που τους πρόσφερε απλόχερα; Για τις μετεγγραφές, μέσω κατατακτήριων βέβαια (τι;;;;), στην Νομική Σχολή του ΔΠΘ; Ή για τον δρόμο που έδειξε σε μερικούς, για το πώς θα την σκαπουλάρουν από τον Ελληνικό Στρατό;

>>>>
Μοιράζομαι μαζί σας ένα κουίζ – ανέκδοτο που μου έστειλε στο email μου ένας φίλος. «Γιατί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης προτιμά το τραγούδι ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ του Μιχάλη Χατζηγιάννη, να το συνοδεύει στην αρχή και στο τέλος κάθε πολιτικής του ομιλίας; Για να συνηθίσει να το ακούει όταν θα έρθει η ώρα της δικαιοσύνης». Φαντασία που έχουν ορισμένοι…
>>>>
Άξια βγαίνει το μεροκάματο. Μην τους θίξεις ή τους πειράξεις τον υπάλληλο του ΔΠΘ που ξαφνικά έγινε μεγάλο και τρανό στέλεχος της περιφέρειας και δημοτικός σύμβουλος, «Τούρκοι» γίνονται. Γιατί πώς να το κάνουμε άλλωστε, έργο γι’ αυτούς δεν υπήρχε ποτέ μέχρι το 2007. Το ότι παρέλαβε κάποιος μια Κομοτηνή με αλλαγμένο το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης κατά 96% με σύγχρονες προδιαγραφές, ενώ το 2002 όλες οι γειτονιές της πόλης είχαν το παλιούς απαρχαιωμένους σωλήνες…αυτό πάλι δεν είναι τίποτα!
>>>>
Αυτό τον καημένο τον Καραθεοδωρή να τον κάνουμε και πολιούχο μας. Τόσο που τον λιβανίζουμε ρε παιδιά! Προτομές, μουσεία, συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις, ξανά μανά εκδηλώσεις, έλεος πια! Βλέπω και στις φωτογραφίες τον γλύπτη Γιάννη Μπάρδη, που δυστυχώς δεν γίνεται καμιά αναφορά σ’ αυτόν, να παίρνει το καλούπι του αγάλματος που έκανε για την Κομοτηνή και να το κάνει βόλτες. Τελευταία στάση στο Δήμο Περιστερίου. Ο πολιτικός στίβος της Β’ Αθηνών είναι δύσκολος και θέλει συμμαχίες.
>>>>
Ο Μιχάλης πλέον στο Gmail [ mixakosta@gmail.com ]. Αφού με προσκαλέσατε αρκετές φορές είπα να το δοκιμάσω και δεν το μετάνιωσα. Όντως έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από το Yahoo. Την τελευταία την αποχαιρετώ και για ακόμη έναν λόγο. Για τις μαζικές απολύσεις προς τους εργαζομένους της εταιρίας. Πάντως ζήτησα να γίνω μέλος ενός ιστολογίου και ακόμα να με καλέσουν. Ονόματα δεν λέω, από 69 αρχίζει και σε 100 τελειώνει!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/2/08 18:17

    Η βράβευση αφορούσε το άξιο τέκνο της Ροδόπης που επιτέλους έπιασε το πρόβλημα που ταλανίζει την Ελληνική εκπαίδευση:να αλλάξουν οι αριθμοί και να μετατραπούν σε ονόματα!Έτσι θα πάψουμε να είμαστε πάτοι ανώνυμοι,αφού θα έχουμε και ονοματεπώνυμο!Για κάνα φράγκο,κουβέντα!Ή μήπως θα εξοικονομήσουν από τη μείωση των συντάξεων και τις συγχωνεύσεις ταμείων;'Οσο αφορά μούρη Υπγού επειδή δε βγήκαν κουκιά, δε συμφωνώ. Το κράτος δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Εκκλησίας. Το αντίθετο γίνεται!Ως προς τη θητεία:ο πρώτος πατριώτης είναι ή ο τελευταίος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.