28.1.08

Επισημάνσεις

Α. Εστίες στην Κομοτηνή
Για να δούμε η υπουργάρα μας. Θα μας σώσει κι αυτή τη φορά; Η κυβερνησάρα μας αποφάσισε να κάνει εστίες ΚΑΙ στην Κομοτηνή για τους φοιτητές. Σε μια πόλη που επισήμως υποτίθεται ότι ζει από τους φοιτητές. Και «ζει» σημαίνει και το νοίκι. Που έχει φθάσει σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα όπως με ενημερώνουν φίλοι ιδιοκτήτες «παθόντες». Με το απόθεμα απούλητων κατοικιών να έχει εκτοξευθεί. Με πολυκατοικίες να κτίζονται παρόλα αυτά και τώρα ακόμη ασταμάτητα. Σε αυτή την πόλη κρίνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ότι χρειάζεται να κτιστούν εστίες! Με ΣΔΙΤ βέβαια. Το καινούριο φρούτο. Που αρχικά (όπως με τα ιδιωτικά δάνεια από τις τράπεζες) για λίγο καιρό οι ιδιώτες πληρώνουν και ξαλαφρώνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Γίνονται επενδύσεις και το κράτος δεν βάζει μία. Δεν ελέγχει και τίποτα άρα δεν χρειάζεται και υπαλλήλους που κοστίζουν. Τις χρυσοπληρώνει τρεις φορές παραπάνω όμως έπειτα. Γιατί εστίες στην Κομοτηνή; Είναι προτεραιότητα; Ε έτσι φαίνεται. Μίζες είναι αυτές. Κάποιοι ιδιώτες θα ωφεληθούν. Να μην αφήσουν και το κατιτίς στους κρατούντες; Να το θυμηθούν αυτό όταν θα μαυρίζουν οι συμπολίτες τους ΝΔ και Ευριπίδη. Ένας παραπάνω λόγος είναι αυτή η κατρακύλα των ενοικίων. Άκου εστίες φοιτητών στην Κομοτηνή; Εστία απόρων να το ακούσω αλλά φοιτητών; Το 2008;
Β. Γιαλαντζί Πτυχία
Το ένα τρίτο των Ελλήνων ανάμεσα στα 30 και 40 είναι αμόρφωτοι λέει. Δεν έχουν βγάλει το γυμνάσιο. Γιατί ρε, αυτοί που έχουν βγάλει πανεπιστήμιο σε Βουλγαρίες, Αγγλίες (ξέρετε για τι «πανεπιστήμια» μιλάω και για ποια «τούβλα», υπάρχουν και εξαιρέσεις, τους ξέρουμε αλλά τι να κάνουμε, ο σωρός είναι τα «τούβλα») και άλλες. Δημοκρατικές πανεπιστημιακές δυνάμεις, αυτοί που έχουν αγοράσει μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και διδακτορικά (με πρώτη διδάξασα ξέρετε ποια), αυτοί που ακόμα και στην Ελλάδα πήραν ένα πτυχίο χωρίς κανένας να κατανοήσει πώς παρά με μεγάλη «βοήθεια» και «σπρώξιμο» παντός είδους, θεωρούνται μορφωμένοι; Κλείνουμε τα μάτια προτάσσοντας το απολυτήριο γυμνασίου. Τον είδατε τον Κιλτίδη τι δελτίο τύπου με γεωγραφικές ανορθογραφίες έστειλε. Μια χαρά το εντόπισε ο Τέλης. Να δείτε τι σχολάρες και πτυχιάρες κρύβονται πίσω από τους «συμβούλους» συντάκτες. Εδώ ρε χειρουργούν γιατροί χωρίς πτυχίο και πιάστηκαν από εισαγγελέα, τι μου λέτε τώρα. Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στη φαιδρή χώρα και εποχή μας από όσους δεν πιάστηκαν που είναι πάντα οι συντριπτικά περισσότεροι.
Γ. Δεκανίκια
Ασχολίαστο από το τελευταίο ΠΟΝΤΙΚΙ, το έντυπο - λάτρης της ελληνικής αριστεράς και σφοδρός πολέμιος του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ. «Φρένο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της υπόθεσης Ζαχόπουλου πατάει η Ν.Δ. Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας χθες, μέσα σε ατμόσφαιρα έκπτωσης, οι γαλάζιοι απέρριψαν το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να κληθούν για εξηγήσεις οι Αγγέλου, Ανδριανός και Κλαδάς!... Αξιοσημείωτη η στάση ΚΚΕ και ΣΥΝ, που απέφυγαν να σιγοντάρουν το αίτημα του ΠΑΣΟΚ».
Ασχολίαστο και αφιερωμένο σε όσους λένε ότι τα κόμματα της αριστεράς είναι «ηθικά» και δεν κάνουν διμέτωπο και δεν αποτελούν δεκανίκι της κυβέρνησης εναντίον του βασικού τους αντιπάλου, του κέντρου, του ΠΑΣΟΚ δηλαδή. Και σε όσους λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει αντιπολίτευση.
Να υπογραμμίσω και αυτό το «απέφυγαν να σιγοντάρουν». Πολύ εύσχημος τρόπος για να πεις κάτι άλλο, απωθητικό για την αριστερά.
Δ. Εθνικά σκεπτόμενοι
Προς εθνικά σκεπτόμενους λάτρεις του Κωστάκη μας που του έβαλαν τις φωτιές οι Αμερικάνοι για να μην ξαναβγεί ο Τάσσος Παπαδόπουλος και να δούμε Γιώργάκη ή Ντόρα πρωθυπουργούς.
1. Κεμάλ, αυτό τα λέει όλα. Καμιά φωτογραφία καθαρή δεν είδαμε, φρόντισε ο Ρουσόπουλος, αντίθετα με τον Παπανδρέου που τον είχαν εκτελέσει οι φωτογράφοι.
2. Μειονότητες και πρόβλημα στην Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα πια! Φοβερή εξωτερική πολιτική!
3. Η τουρκική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε στο Νομάρχη Χίου γιατί στο μουσείο της σφαγής έχει ταμπέλα «έργο Οθωμανών». Και ζήτησαν απόσυρση! Προς το παρόν απεφεύχθη αλλά τι λέτε; Πόσο θα αντέξουμε; ΜΕ τη Ν.Δ. εννοώ. Την εθνικά ακέραια! Την αξιοψηφισμένη!
4. Ίμια. Θυμάστε που εγκαλούσαν για προδοσία κάποιοι το Σημίτη για την ελληνική σημαία που απέσυρε από τα ΄Ιμια; Οι ίδιοι να δείτε μώκο και πώς κατάπιαν το σήμα που απαγόρευε για πρώτη φορά προχθές το ψάρεμα στα Ίμια στους Έλληνες ψαράδες για λόγους «καλής θέλησης»! Επίσημα απαγορεύουν σε Έλληνες πολίτες να μετακινηθούν στην ελληνική επικράτεια! Να δούμε ποιος θα ζητήσει ευθύνες και ποιος θα το στείλει το θέμα στο ΣτΕ για να φάνε ένα επίσημο ξεφωνητό.

logikos

1 σχόλιο:

  1. Logikos, συμφωνώ και διαφωνώ εν μέρει μαζί σου ως προς τις εστίες. Εστίες ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ! Να γίνουν! Αλλά να μπαίνουν μέσα φοιτητές με καθαρά οικονομικά κριτήρια κι όχι ρουσφέτι! Σε παραπέμπω σε παράδειγμα φοιτήτριας από φτωχή οικογένεια που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ! Τελικώς, με μεσολάβηση και της οικογένειάς μου, εισήχθη ΔΙΚΑΙΩΣ στην εστία, που αρχικά δεν είχε "χώρο", χάνοντας όμως, αν θυμάμαι καλά, ένα εξάμηνο ή ολόκληρο έτος ώσπου να εξασφαλιστεί η διαμονή της! Και αυτά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ, που τα έτη φοίτησης έχουν περιοριστεί (και ΣΩΣΤΑ) προς αποφυγήν "αιωνίων".

    Σαν το παράδειγμα που ανέφερα υπάρχουν χιλιάδες στη χώρα μας, οπότε ΠΟΣΩΣ με ενδιαφέρει πως εγώ ή οιοσδήποτε άλλος Κομοτηναίος θα νοικιάσουμε τα σπίτια μας αν γίνουν εστίες. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ? ΖΑΜΑΝ ΦΟΥ!!!΄ Όπως βλέπεις, υπάρχουν άνθρωποι με χειρότερα προβλήματα.

    Το θέμα είναι ότι οι εστίες ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ! Δεν νομιμοποιούνται να... γεμίζουν! Και δεν θα γίνεται αυτό αν προσέχουν ποιούς βάζουν μέσα. Η λύση μπορεί να είναι και ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, με την οποία - αν πραγματικά αποδεικνύεται η αδυναμία κάποιου να πληρώσει - να ΒΓΑΙΝΕΙ από την εστία κάποιος άλλος που τα οικονομικά του είναι καλύτερα, ασχέτως ζητημάτων όπως: ΠΩΣ μπήκε μέσα, ΠΟΙΟΣ τον έβαλε και ανατροπής οικογενειακού προϋπολογισμού λόγω έξωσης. Και σαφώς αναφέρομαι σε περίπτωση αξιολόγησης ανάλογα ΟΧΙ μόνον του ποιος έχει πόρους ή όχι, αλλά ανάλογα και με τους πόρους του καθενός κατά σειρά οικονομικής κατάστασης.

    Εστίες λοιπόν να γίνουν αλλά, από 'κει και πέρα, αν ποτέ ακούγεται παράδειγμα άπορου που δεν βρίσκει θέση, ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ και να ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ! Πράγμα που προϋποθέτει ίσως και συγκρότηση αντίστοιχου ελεγκτικού οργάνου, ΟΧΙ μόνον από το πανεπιστήμιο αλλά και από την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η οποία έχει δείξει τις ευαισθησίες της σ' αυτά τα θέματα.

    Κι αν πατήσουν τον κάλλο κάποιου, ZAMAN ΦΟΥ επίσης. Δεν πά' να του λιώσουν το πόδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.