30.1.08

Re: Κομοτη-νέοι

Λοιπόν με κινητοποίησε ο «αρχισυντάκτης» μου και μου έστειλε ως administrator - καραούλι πληροφόρηση ότι νεόκοπο (άρτι συσταθέν) blog ασχολήθηκε με την πάρτη μου και το αρνητικό σχόλιό μου για τις εστίες που θα γίνουν στην Κομοτηνή. Μπορείτε να το διαβάσετε το διακριτικό «χέσιμο» στην αφεντιά μου όσον αφορά εμένα [εδώ].

Τώρα και μερικές παρατηρήσεις:
1. Είμαι πολύ χαρούμενος παιδιά επειδή μόλις έμαθα ότι ο Βενιζέλος (τον οποίο με πάθος υποστήριξα στον αγώνα διαδοχής του Παπανδρέου) έδειξε χαρακτήρα και με οδηγό τη λογική κράτησε ενωμένη και δυνατή την παράταξη. Άρα, όντας χαρούμενος, δεν θα είμαι τόσο οξύς για τα στρουμφάκια αυτού του άρτι συσταθέντος blog που είναι η απάντηση στην επιτυχία των ΠΑΣΟΚων του διαδικτύου τοπικά.
2. Δεν εκπλήσσομαι για την αρχαϊκή εικόνα που έχουν για το τι ακριβώς σημαίνει «σοσιαλιστής» όσοι θορυβήθηκαν από τη δραστηριότητα των σύγχρονης (δηλαδή ΚΑΙ ΠΑΣΟΚικής) αντίληψης ανθρώπων στο διαδίκτυο. Και βεβαίως είναι σίγουροι ότι η ένστασή μου για τις εστίες με ΣΔΙΤ απάδει αυτής της αριστερής φιλολαϊκής πολιτικής φιλοσοφίας και στάσης. Πρέπει να είσαι πολύ ρηχός για να ταμπελοποιείς τις απόψεις για το 2008 με όρους των δεκαετίας 60, 70 και 80. Πόσο ρηχοί μορφωτικά είναι τελικά και πόσο ρηχή η παράταξή τους το αντιληφθήκαμε από το σχόλιο της XRISOPIGH. Επίσης στο δελτίο τύπου του υπουργού Παιδείας (!!!!) όπου το «επί τη βάσει» (δοτική) γίνεται «επί τη βάση» (βαρεία ασχετική) στη δεύτερη γραμμή από το τέλος της δεύτερης σελίδας. Επίσης από τα πολύ διαφωτιστικά για την ποιότητα των υποστηρικτών συμβούλων των μεγαλοστελεχών σας [εδώ και εδώ]. Πόσα φάουλ σε ένα μόλις 10ήμερο ε;
3. Ασχέτως αν εγώ είμαι ή όχι σοσιαλιστής (τώρα με ταμπέλες θα τη βγάλουμε;) κόστος από την ιστορία αυτή στην Κομοτηνή θα έχετε στρουμφάκια μου. Ο εκλεκτός σας βέβαια όταν θα βάλει σε άλλη εκλογική περιφέρεια (Αθήνα ή Θεσ/νίκη) θα επικαλείται την «κοινωνική πολιτική» του στη Θράκη στους τότε ψηφοφόρους του, πρώην και ακόμα φοιτητές στην Κομοτηνή, ελπίζοντας ότι κάποιοι θα είναι ωφελημένοι από τις εστίες αυτές και θα τον ψηφίσουν. Στην Κομοτηνή πάντως θα το πληρώσετε.
4. Τεχνικά τώρα: Αμφισβητεί κανείς ότι στην Κομοτηνή τα νοίκια είναι όχι απλά λογικά αλλά έχουν καταβαραθρωθεί; Ότι το απόθεμα απούλητων και ανοίκιαστων θα είναι τεράστιο για αρκετά χρόνια; Ότι τέλος πάντων, ακόμα κι αν μεσοπρόθεσμα η αγορά ενοικίων θα πάρει την ανηφόρα και δεν θα μπορούν οι φοιτητές να τη σηκώσουν (πράγμα που είναι και το εξεταστέο για να προκριθούν οι εστίες ως κοινωνική επένδυση), μήπως, λέω μήπως, οι (σοσιαλιστικές και φιλελεύθερες) προτεραιότητες δεν είναι απαραίτητα οι εστίες αλλά π.χ. τα παραπήγματα στα οποία στεγάζονται κάποιες σχολές; Η βρωμιά των χώρων των σχολών; Τα ποικίλα ελλείμματα (και διοικητικά και διδακτικά κτλ.) του πανεπιστημίου και της Παιδείας;
5. Για την αύξηση των σχολών καλά τα λέτε. Πράγματι θα φέρει ο Στυλιανίδης καναδυό ακόμα (δίκην νταβατζή της περιοχής μας αλλά άντε, ας αφήσουμε την πολιτική αισθητική στην άκρη, παιδιά είμαστε τώρα;). Αύξηση φοιτητών δεν μου προκύπτει. Με το είδος των σχολών της Κομοτηνής (ψιλοπαρασιτικές όλες για να μην γελιόμαστε, με τη στενή έννοια βέβαια, καλές θεωρητικά και φιλοσοφικά, χρήσιμες για ανεπτυγμένες κοινωνίες αλλά χμ, όχι και τόσο άμεσα αποδοτικές στην πιάτσα, το δημόσιο και οι λαϊκιστές πολιτικοί να ‘ναι καλά που διορίζουν «φωτογραφικά» και χαριστικά λίγους αποφοίτους). Λέτε λοιπόν αυτές οι σχολές μας να έχουν κάλυψη εισακτέων 100% μόλις νομιμοποιηθούν απόλυτα τα ιδιωτικά κολλέγια; Ή μήπως η μεγάλη μάζα Αθηναίων και Θεσσαλονικιών ούτε καν θα σκέφτεται να μένει στην Κομοτηνή παρά θα σπουδάζει στον τόπο της κάτι που γουστάρει; Εντάξει, έχουμε τους Βούλγαρους να μας γεμίσουν τα σπίτια αλλά μήπως έτσι όπως πάμε θα στεγάζουμε και Βούλγαρους στις εστίες;
6. Και βέβαια εστίες με ΣΔΙΤ επιλέγει η κυβέρνηση. Όχι από το ΠΔΕ. Πονεμένη ιστορία νεομιζών και λογιστικών αλχημειών τα ΣΔΙΤ. Δεν υπάρχει και φράγκο για ΠΔΕ (το νοικοκύρεμα βλέπετε) οπότε δανείζεται το κράτος υπέρογκα από ιδιώτες και δεν μπαίνει (ακόμα) στο δημόσιο χρέος αυτό το δάνειο. Αυτό είναι όλο. Η ισχυρά οικονομία του Καραμανλή πάει να βάλει τη στάση πληρωμών του δημοσίου κάτω από το χαλί αναλαμβάνοντας χωρίς ευρωπαϊκό χωροφύλακα τεράστια μεσοπρόθεσμα χρέη. Έτσι θα κάνει και τις εστίες και ότι άλλο μπορεί με ΣΔΙΤ. Είναι το μοναδικό άλλωστε αναπτυξιακό εργαλείο που της απέμεινε για το 2008 και 2009 μαζί με το νέο χωροταξικό που φιλοδοξεί να κάνει μέσα σε μια τριετία όλη την παραλία της χώρας σαν τα μούτρα του Σουφλιά στο μπετόν τους. Τα άλλα εργαλεία, τα πιο λογικά (ιδιωτική κατανάλωση, παραγωγικές επενδύσεις, δημόσιες επενδύσεις, εξαγωγές, οικοδομή κτλ.) κλάψτα.

Αυτά τα λίγα. Μην πω παραπάνω. Έχω και παιδιά χωρίς βοήθεια και ο χρόνος πολύτιμος. Κάτι τελευταίο. Πώς μας προκύψατε βρε μπλε στρατά; Πόθεν η σκούφια σας; Διατεταγμένη υπηρεσία εκτελείτε σίγουρα, ουδέν διαφανέστερον τούτου. Λαλήσατε με τους μείον 4500 (και βάλε) ψήφους του «κεφαλαίου» της Ροδόπης και πάτε να κάνετε καθυστερημένη ρελάνς; Welcome. Θέλει όμως γνώσεις, μυαλό, σθένος, συγκρότηση και το κυριότερο ΨΥΧΗ για να ανταπεξέρθετε απέναντι στο απαιτητικό κοινό. Μέχρι και στο ΚΑΠΗ διαβάζουν κριτικά πια τον Χρόνο και όχι ως ευαγγέλιο. Μακάρι να τα έχετε όλα αυτά αλλά δεν ποντάρω ότι τα έχετε και ας διαψευσθώ. Αλάθητος ο Πάπας. Ποιος μισθοφόρος τα έχει αυτά; Ο τελευταίος ήταν ο Ξενοφώντας και οι Μύριοί του. Υπερβάλλω ίσως και ίσως και στους φανατικούς της Piazza ακόμα να γίνομαι αντιπαθητικός και επιδεικτικά αλαζόνας αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται ωμά.
Και βέβαια χρειάζεται αντίλογος και συμπαράσταση στους «πράσινους» bloggers αλλά από το λίγο που σας διάβασα είστε χειρότεροι κι από τον Πετρακόπουλο. Πού τον θυμήθηκα; Μάλλον αυτός είναι ο δράστης του «ωδίνη» αντί «οδύνη»στο μήνυμα του δημάρχου. Ή κάτι ληγμένο πήρε ο συντάκτης, ή άφησε ως συνήθως τον ορθογράφο του word να κοκκινίσει τα λάθη και επειδή και τα δύο σωστά είναι σαν λέξεις, του ξέφυγε. Πάντως χειρότεροι κι από τον Πετρακόπουλο είστε σίγουρα.
Τι 6 μποφόρ, 16 ήταν! Έχουν δίκιο τα παιδιά! Του στραβού το δίκιο να το πούμε! Εκεί που χάνουν λίγο είναι όσον αφορά τις «αρμοδιότητες». Όλο στα άλλοθι και στην «αναρμοδιότητα» είναι το μυαλό τους προκειμένου να «βγουν από το κάδρο» (άλα τις σχολή ο Ρουσόπουλος!) Λίγο λιγότερο «Κοτσακισμός» δεν θα ήταν άσχημος!

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.