8.10.13

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: «Η μνημονιακή πολιτική χτύπησε και τα νήπια στο Τρίγωνο»

Η Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας, με τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, την υποχρηματοδότηση και τη δημιουργία σοβαρών κενών και ελλείψεων στην εκπαίδευση, «κλέβει» εκπαιδευτικό προσωπικό από σημαντικές και αναγκαίες θέσεις.
Οι κυβερνητικές επιλογές έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Νηπιαγωγείου Δικαίων, αλλά και στους εργαζόμενους γονείς, αφού δε φρόντισε να καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Το Νηπιαγωγείο Δικαίων, το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή, στελεχώνεται από μία μόνο Νηπιαγωγό για 27 νήπια και προνήπια τα οποία στεγάζονται από κοινού στην ίδια αίθουσα. Είναι φανερό πως η κατάσταση αυτή αφενός υποβαθμίζει την παιδαγωγική διαδικασία αφετέρου βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών. Παράλληλα, η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, ενώ ήδη έχουν εγγραφεί 15 παιδιά. Η έλλειψη του ολοήμερου σχολείου είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τους εργαζόμενους γονείς και θα επιφέρει σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα  
Η συνεχής αποψίλωση της περιοχής του Τριγώνου και γενικότερα του Βορείου Έβρου είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα, με το κλείσιμο ή την απομάκρυνση όλων των υπηρεσιών, το κλείσιμο σχολείων, την πολιτική λιτότητας και τη φοροεπιδρομή σε εργαζόμενους και αγρότες. Η συστηματική απαξίωση της δημόσιας παιδείας και των κοινωνικών δομών από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις σε συνδυασμό με τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα στην τοπική κοινωνία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Έβρου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και σε κάθε δυνατό επίπεδο τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των γονέων και της τοπικής κοινωνίας, ζητώντας να στελεχωθούν επαρκώς οι σχολικές μονάδες της περιοχής, αλλά και την άσκηση μίας συνολικότερης αναπτυξιακής πολιτικής για την περιοχή του Βορείου Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.