17.2.13

Θα φεσωθεί κι άλλο ο Δήμος Κομοτηνής … για τις ημέρες και έργα του Δημήτρη Κοτσάκη! (ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Την περίοδο που στο Ελληνικό Δημόσιο έκανε την απογραφή όλων των υπαλλήλων του, στον Δήμο Κομοτηνής κάποιοι αρκετοί δεκάδες (για 100 μιλάνε υπηρεσιακοί παράγοντες) οι οποίοι είχαν προσληφθεί με το πρόγραμμα STAGE δεν απογράφηκαν, παρά τις επίμονες προσπάθειες που έκαναν συγκεκριμένοι υπάλληλοι να τους … βρούνε!
Όλα αυτά τον Σεπτέμβριο του 2010, επί θητείας του Δημήτρη Κοτσάκη. Σύμφωνα με έγγραφο που συνέταξαν και υπέγραψαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Κομοτηνής, ενημερώνουν για την κατάσταση τον τότε Δήμαρχο, αλλά δεν πήραν ποτέ απάντηση από τον ίδιο. 16 υπάλληλοι, οι οποίοι είναι αλήθεια δεν έδωσαν ποτέ το παρών στον Δήμο Κομοτηνής, ζητάνε τώρα με αγωγές που έχουν κάνει, την νομιμότητα τους, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο Δήμος Κομοτηνής κινδυνεύει, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο των νομικών συμβούλων, με ολέθρια οικονομική καταστροφή, καθώς αν δικαιωθούν οι υπάλληλοι, που είναι πολύ πιθανό, η δημοτική αρχή θα πρέπει να καλύψει, αναδρομικά, μισθούς 3 περίπου ετών.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτήν την περίπτωση και πρέπει να απαντηθούν είναι τα εξής:
• Που δούλευαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι;
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αρκετοί προσέφεραν τις «υπηρεσίες» τους, στον τότε συνεργάτη του Δημάρχου Άγγελο Λάσκαρη, ο οποίος είχε γραφεία στην Κομοτηνή, καθώς έδρευε στην πόλη ΜΚΟ που είχε ιδρύσει ο ίδιος.
• Πως πληρωνόταν κι από πού;
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κομοτηνής, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν επισκέφθηκαν ποτέ το ταμείου του Δήμου και δεν βρισκόταν στις μισθολογικές λίστες του. Σύμφωνα με πηγές μας, πληρωνόταν από το «μαύρο» ταμείο που είχαν δημιουργήσει ο Δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης μαζί με τον Άγγελο Λάσκαρη, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κομοτηνή και το οποίο ακόμα είναι ενεργό, αλλά έχουν μόνο οι δυο τους πρόσβαση.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ STAGE ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Μέσα σ’ όλα αυτά το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, δικαίωσε 11 εργαζομένους στο πρόγραμμα STAGE που απασχολούταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και ζητούσαν, όπως κι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κομοτηνής, τη νομιμοποίηση τους.
Η δικαστική απόφαση αναγνώρισε πως πρόκειται για εργαζόμενους με εξαρτημένες συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου γεγονός που συνιστά δικαίωση της διεκδίκησης των νομίμων δικαιωμάτων τους.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Τι κάνει ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης για όλα αυτά; Προς το παρόν τίποτα, αλλά περιμένουμε αρκετά από τα στοιχεία (οι υποθέσεις είναι πάμπολλες) που έχει στα χέρια του, να τα πάει στον εισαγγελέα. Και νομίζουμε ότι θα το κάνει. Θα πάει στα δικαστήρια δηλαδή ο ίδιος, για τον πρώην Δήμαρχο; Δεν το βλέπουμε.
Δεν μπορεί δηλαδή να παρίσταται ο Δήμος Κομοτηνής σε δικαστικές «μάχες», όπως της ΔΕΥΑΚ (που θεωρούταν και χαμένη), ως πολιτική αγωγή και να τα δίνει όλα και σ’ άλλες να κάνει την … «πάπια»!
Η Piazza del Popolo έχει στην διάθεση της αρκετά έγγραφα από τις «μέρες και τα έργα» του Δημήτρη Κοτσάκη και στην τελική ευθεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ξεκινήσει τον διάλογο με τους πολίτες, για το αν υπάρχει συγκάλυψη ή όλα … περασμένα ξεχασμένα!

Διαβάστε σχετικά:

20 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/2/13 22:27

    Τι λες ρε piazza,ονειρευεσαι ότι ο Πετρίδης θα προσφύγει στο δικαστήριο, μόνο τον Βαβατσικλή και τους 29 κυνήγησε ανηλεώς ο κατα λάθος δήμαρχος μετά απο εντολή του Στυλιανίδη και του Κοτσάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/2/13 22:35

    Πρώτα να ξεπλύνουν τις πολιτικές βρωμιές τους οι καιροσκόποι του δήμου και μετά τους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, αλλά ας ξεπλύνουν πρώτα την Ανδρονίκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/2/13 14:13

    Προτεραιότητα να ξεπλυθεί από τα απολιτικά δεξιόφρονα μιάσματα και υποπόδια έχει η πλατεία Γ. Βιζυηνού έναντι του Δημοτικού Μεγάρου. Και μετά η Ανδρονίκου για να φθάνουν μέσα σε υγιεινό περιβάλλον τα Μουσουλμανόπαιδα στο σχολικό συγκρότημα Ινταντιέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/2/13 15:13

    Οι μόνοι που λέγανε την αληθεια για το θέμα "Λάσκαρη" πριν τις εκλογές ήταν οι Μαρούδας και Δαπέργολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/13 01:34

      Τα σάικο

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος24/2/13 15:45

      Όντως πού μπλέξαμε!!! Από τη μία τα σάικο, από την άλλη οι ψεκασμένοι και από κει τα λαμόγια.

      Ο λαϊκισμός κυβερνά τη χωρα επειδή απουσιάζει η μόρφωση, η συγκρότηση, ο λαός.

      Κρίμα για τον τόπο. Οι επίδοξοι αντικαταστάτες του άτιμου του συστήματος χειρότεροι από το σύστημα... Και αυτό στο Δήμο αλλά και παντού σε όλη τη χώρα. Καημένη Ελλάδα με τους νεοέλληνες.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/2/13 16:07

    Ολες οι υποθεσεις με τα stage δικαιωνονται πρωτοδικα και εκπυπτουν στο δευτερο βαθμο, και μιλαμε φυσικα για αυτες που καλυπτουν παγιες και διαρκεις αναγκες, και μαλιστα οργανικες. Εχουν γινει ανα την Ελλαδα απειρα δικαστηρια. Καταγραφονταν οι μονιμοι υπαλληλοι οχι αυτοι με συμβασεις ορισμενου χρονου ή με πραγραμματα. Και εγω αναρωτιεμαι οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ολοι οι υπαλληλοι του Δημου (του καθε Δημου) πως μπηκαν? Ολοι ηταν με συμβασεις ορισμενου χρονου και μετα απο καποιες συμβασεις (νομος Πεπονη, ανευ νομο βλεπε Κουτσογιωργα)) γινοταν μονιμοι, ακομα και οταν πρωτοξεκινησε το ΑΣΕΠ, και μην μου πειτε ο κυριος (υπαλληλος) που τρωει τα νυχια του συνεχως οτι ωρα και να παει καποιος στον Δημο και μαλιστα απεναντι απο την εισοσο δεν υπηχε καποιος καλυτερος, για να ειναι στην θεση του? Για ολα τα αλλα συμφωνω μαζι σας ολοι ανεξερετως να πηγαινουν στην δικαιοσυνη και ο Δημος υποχρεουται να παραστατε με τους σκληροτερους νομικους συμβουλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/2/13 20:07

    Ο Δημαρχος ειναι παλληκαρι.Θα δωσει 10.000 Ε,για πολιτικη αγωγη,οπως επραξε με την υποθεση της ΔΕΥΑΚ.Και,μην παρεις παλι την ιδια,κι αλλοι εχουν ψυχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/2/13 03:58

      10.000 για δικηγόρο? γλουπ.... για να κυνηγάει τους πασόκους.....
      ποιά ήταν η μανδάμ?

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος18/2/13 23:54

    Ο κ. Πετρίδης έπαιξε και έχασε το 10χίλιαρο, στη πρώτη ζαριά, πόνταρε σε κουτσά άλογα, το πάθημα ίσως να του έγινε μάθημα.
    Χάνεις όταν παίζεις με πιθανότητα 1 προς 29.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος19/2/13 00:30

    Ειρήνη υμήν Γραμματείς και Φαρισαίοι, και πρώην, και φίλοι των πρώην και κολλητοί των πρώην, και γενικώς εν χρονία τρικυμία. Χαλαρώστε και αφού δεν μπορειτε να το αποφύγετε, απολαύστε το. Άλλα 5 χρονάκια και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/2/13 13:01

      Ο κ. Αναστάσιος Ελευθεριάδης, πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης, πρώην αντιδήμαρχος, πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, αν είναι που θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές,,,,,,, ε τότε ,,,,,,,ο κ. Πετρίδης καλά ξύδια.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/2/13 21:20

      To ΠΑΣΟΚ θελει να ανανεωθει, με αυτο παει 30 χρονια πισω, ασε που ερχονται στο μυαλο μας εργα και ημερες παλαιοτερων εποχων. Αλλα ποιος εχασε την λογικη για να την βρουν αυτοι, ευτυχως μαλλον την εχει ο κοσμος ακομα.Αν και στην Κομοτηνη ποτε δεν μπορεις να ξερεις.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος19/2/13 09:29

    Ο προηγουμενος ειναι μεσα στα πραγματα.Μηπως ειναι ο νεος Λασκαρης.Δεν θελουμε,φτανει,5 χρονια πως τα υπολογιζεις,οπως η Κινεζικη Πρωτοχρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος20/2/13 21:23

    ο Φασολας δεν εχει αναγκη απο χαφιεφες.Καλη νυχτα αρχοντες,θεσμικοι και ονειροπολοι της μαμαλιγκας.Η τελευταια ειναι μια κολλητικη αρωστεια.Τσιρκο Μεντρανο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/2/13 22:59

      Ποιος ειναι ο Φασολας, και τι ειναι ο χαφιεφες.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος22/2/13 21:37

    ΦΑ ΣΟ ΛΑΣ - ΦΑ ΣΟ ΛΑΣ - ΦΑ ΣΟ ΛΑΣ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος22/2/13 21:52

    Παιδιά έχετε απόλυτο δίκιο. Ο Πετρίδης φταίει που η ΔΕΥΑΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια μπουρδ@#$κατάσταση... Κι ας περάσανε τρεις ΑΛΛΟΙ Δήμαρχοι και καμιά ντουζίνα ΑΛΛΟΙ πρόεδροι κι αντιπρόεδροι...Αυτός φταίει που έχασε ο Βαβατσικλής το 06... Αυτός φταίει που φέσωσε ο Κοτσάκης το Δήμο... Αυτός και για τις ποινικές διώξεις, για τον Λάσκαρη, για τον θάνατο του Δαμασκηνού... Και αν σκότωνε καμιά χιλιάδα ο αστεροειδής πάλι αντικειμενικά μου παλικάρια αυτός θα έφταιγε!
    Συνεπώς διαλέχτε: ΦΑΣΟΛΑΣ ή ΜΕΤΙΟΣ για να τελειώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/2/13 01:36

      ο καυμενος γιαυτο τωρα παρακαλαει συριζα

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.