8.10.13

Ο Χατζηοσμάν ζητά αποζημιώσεις για τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ζητώντας την αποζημίωση των καπνοπαραγωγών της ορεινής Ροδόπης των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον παγετό. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.
«Την Παρασκευή και το Σάββατο (04-05/10), επικράτησε στην ορεινή Ροδόπη παγετός. Οι καλλιέργειες μπασμά καταστράφηκαν στο σύνολό τους στους οικισμούς Άνω Βυρσίνη, Δρανιά, Κάρδαμο, Μυρτίσκη, Οργάνη και Σμιγάδα.
Οι καπνοπαραγωγοί της ορεινής Ροδόπης είναι μικροκαλλιεργητές με μέσο όρο έκτασης τα 5 στρέμματα και τον μπασμά ως μονοκαλλιέργεια. Η δυσμενής οικονομική θέση των καπνοπαραγωγών επιδεινώθηκε αισθητά από τον παγετό. Επειδή σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μία τεράστια καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες για την τσέπη και την επιβίωση φτωχών παραγωγών ενόψει και της χειμερινής περιόδου, βάσει των παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός: Με ποιο τρόπο θα αποζημιωθούν οι καπνοπαραγωγοί μπασμά της ορεινής Ροδόπης των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν στο σύνολό τους από πρόσφατο παγετό;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.