9.11.09

Εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για Ευριπίδη Στυλιανίδη και Μιχάλη Λιάπη;

Το φάντασμα της εξεταστικής επιτροπής επανέρχεται πάνω από τη ΝΔ, καθώς δύο πρώην υπουργοί, οι Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μιχάλης Λιάπης αντιμετωπίζουν το φάσμα της παραπομπής. Αιτία είναι η έκθεση – καταπέλτης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, στην οποία απαριθμείται σειρά παρατυπιών και παρανομιών στην έκδοση αδειών για φορτηγά αυτοκίνητα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια «κομπίνα» που στήθηκε από επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, αλλά σε γνώση των πρώην υπουργών, εγκλωβίζοντας τους πολιτικούς σε λανθασμένες αποφάσεις. Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει η Real News, ο Λέανδρος Ρακιντζής είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος ωστόσο (όπως λένε οι εκθέσεις) δεν ενήργησε τα δέοντα. Η έρευνα φέρνει στο φως μαρτυρίες και καταγγελίες για πιέσεις (μέχρι και ξυλοδαρμούς) όσων δεν συμμορφώνονταν με τις προσταγές των ομάδων που εξέδιδαν τις άδειες.
Κλικ στο τρισέλιδο «αφιέρωμα» της εφημερίδας…

1 σχόλιο:

  1. Komotinaios10/11/09 12:12

    Ήταν το βρώμικο 89. Το σκάνδαλο Κοσκωτά μονοπωλούσε την πολιτική ζωή. Ο Μητσοτάκης κατακεραύνωνε, ο Ανδρέας απαντούσε, η αριστερά έδινε χείρα βοηθείας στη δεξιά. Να ξεβρομίσει ο τόπος. Ειδικό δικαστήριο και γουνάκια. Δίκη Μπεν Χουρ. Ο Μένιος Κουτσόγιωργας νεκρός. Το κανάλι 29 με πρωτοπαλίκαρο τον Ευάγγελο Γιαννόπουλο να ωρύεται. Το βρώμικο 89…

    Σκεφτόταν τότε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, μέσα στην αχαλίνωτη αθωότητα του, ότι η πολιτική είναι η αγάπη του και το υπουργιλίκι ο έρωτας του. Και χάραξε τη διαδρομή του. Την σπούδασε την πολιτική. Έφυγε στα ξένα για πάρτη της. Γνώρισε τον κόσμο, μπολιάστηκε με την πολιτική. Και η αγάπη του μεγάλωνε για την πολιτική, ο έρωτας για το υπουργιλίκι ήταν γνήσιος και άρχισε να τον τυφλώνει. Τυφλός να ανοίξει τα μάτια μαχόταν. Και σε αυτή τη μάχη επέμενε και απέτυχε ως πολιτικός.
    Ο Καζαντζάκης είχε πει ότι το να είσαι νέος σημαίνει ότι θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο. Νέος ήταν, πήρε τις αποφάσεις… του για να πετύχει, χρησιμοποίησε μέσα θεμιτά και περισσότερο αθέμιτα για την επίτευξη των στόχων του.

    Θαρρώ πως σε αυτή την περίοδο έγινε η πρώτη επαφή του Ευριπίδη Στυλιανίδη συνεπικουρούμενος από τον Μανώλη Κοττάκη με την πολιτική. Για κάποιο περίεργο, άξιο ψυχανάλυσης, λόγο την ερωτεύτηκε. Και συνέχισε να την παρακολουθεί. Αλλά το ΠΑΣΟΚ τον ενοχλούσε, είχε μια απωθητική δύναμη πάνω του. Ενώ προσπαθούσε να μπει σε βάθος μέσα στην ουσία της πολιτικής, δεν τα κατάφερνε με τίποτα. Δεν ήξερε τι έφταιγε.

    Γυρνάω το ρολόι του χρόνου καμία εικοσαριά χρόνια πίσω. Έφηβος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πάντα γραβατωμένος, στο κέντρο της Κομοτηνής, έτρεχε σαν τρελός σε όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Παρακολουθούσε και ενθουσιαζόταν από τον παλμό, τα πλήθη, τις… λαοθάλασσες. Άκουγε έκθαμβος τους «μεγάλους» και «σπουδαίους» του τόπου να αστράφτουν και να βροντούν. «Έξω οι κλέφτες», «να φύγουν οι φαύλοι», «φάγατε με χρυσά κουτάλια» και άλλα τέτοια συμπαθητικά. Ενθουσιαζόταν. Καλά να πάθει…

    Τι ήταν, όμως, η πολιτική για τον Ευριπίδη Στυλιανίδη; Ποια πολιτική αγάπησε και ποιο υπουργιλίκι ερωτεύτηκε;

    Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης γνώριζε ότι η πολιτική της ΝΔ είναι ένα διαρκές αλισβερίσι συμφερόντων σε αυτήν γαλουχήθηκε και αυτήν εφάρμοσε . Σχέση πελάτη και αγοραστή. Μου δίνεις ψήφο, σου δίνω ότι κουλό μου ζητήσεις. Πόσα μου δίνεις για να σε ψηφίσω. Η αγάπη για την καρέκλα και όχι γι’ αυτό που μπορούσε να προσφέρει ως νέος πολιτικός ενστερνίσθηκε. Κραυγές, αλαλαγμοί και παραιτήσεις μηδέν πχ. για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σκανδαλοθηρία- σκανδαλολογία, πολιτικό κόστος, ναρκισσισμός του γλυκού νερού, βλαχομπαρόκ, συναλλαγές στο σκοτάδι. Ποια πολιτική; Η καθημερινότητά του για πέντε χρόνια ήταν το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον και η εξυπηρέτηση συμφερόντων.

    Με λυσσαλέο πείσμα απουσίαζαν οι ιδέες από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Και όταν τύχαινε να ξεπροβάλλουν πότε-πότε, μοιάζανε με «μεταχρονολογημένες» παρθένες σε χορό βιαστών. Δεν πρόκαναν να πάρουν ανάσα και χάνονταν κάτω από τη φθοροποιό δύναμη της μικροπολιτικής και της ατέρμονης ίντριγκας.

    ΥΣ. Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ, τα ήθελε και τα έπαθε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Κουράγιο Ευριπίδη που λέει και η απλοϊκή ρήση των σεμνών και ταπεινών: Τα πάντα στη ζωή είναι πολιτική. Και η παραπομπή στην Εξεταστική επιτροπή είναι πολιτική. Εύχομαι ολόψυχα να διαψευσθούν οι κατηγορίες.
    Komotinaios

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.