11.11.08

Φουρλεμάδης τέλος;;; Αμ, δε!


Σε άρθρο του το καλοκαίρι, ο Νίκος Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Καθημερινή», μας ενημέρωνε ότι ο πρώην διευθυντής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρης Φουρλεμάδης, «…φέρεται να έχει δημιουργήσει ανάλογη ΜΚΟ με τη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως…». Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ένας άνθρωπος ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, βρισκόμενος αντιμέτωπος με την ελληνική δικαιοσύνη «φέρεται» να έχει ξανά (μάλλον καλύτερα δεν τις διέκοψε ποτέ) επαγγελματικές δραστηριότητες με την Εκκλησία της Ελλάδας.
Η προβληματική –αν όχι ζοφερή– οικονομική κατάσταση της εκκλησιαστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη» προκαλούσε ανησυχία στην Ιερά Σύνοδο, καθώς η «Ιερή» ΜΚΟ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπη με οικονομικό «άνοιγμα» πολλών εκατομμυρίων. Αυτό όμως, απ’ ότι φαίνεται δεν στάθηκε εμπόδιο σε ορισμένους Μητροπολίτες, με την ανοχή της κεφαλής της εκκλησίας, να δώσουν ξανά ενεργό ρόλο σ’ έναν άνθρωπο, ο οποίος χαρακτηρίστηκε στο παρελθόν από τους ίδιους … «μαύρο πρόβατο».
Εμείς προσπαθήσαμε εδώ και πολύ καιρό να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του, μέσω της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό. Μόλις ακούγανε το όνομα του, ή μας έκλειναν το τηλέφωνο ή έκαναν ότι δεν τον γνώριζαν. Ο επιμένων όμως νικά. Μετά από αρκετές προσπάθειες, μάθαμε από την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης ότι ο Δημήτρης Φουρλεμάδης έχει δικό του γραφείο μέσα στην Μητρόπολη το οποίο επισκέπτεται … αραιά και που!!! Ο ίδιος στην τηλεφωνική συζήτηση μαζί μας, παραδέχεται ότι συνεργάζεται με την Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και την επισκέπτεται μια εβδομάδα τον μήνα, ενώ επίσης αναγνωρίζει την συνεργασία που είχε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη όταν ήταν διευθυντής της οργάνωσης.

Διαβάστε σχετικά και μετά ακούστε τις τηλεφωνικές συζητήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.