11.9.08

Αλλάζει το παραμύθι τώρα…

Μέχρι πριν λίγο καιρό, όταν γινόταν οι περίφημες αλλεπάλληλες συναντήσεις στο δημοτικό μέγαρο ανάμεσα στον δήμαρχο και τους επαγγελματίες της κεντρικής πλατείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει διαμορφωθεί σ’ αυτήν, με τα πρόστιμα προς τους ιδιοκτήτες των καφετεριών και το (τότε) πιθανό ξήλωμα των δαπέδων και τεντών, έφταιγε πάντα η πρώην δημοτική αρχή. Οι υποσχέσεις που δόθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών από τον Δημήτρη Κοτσάκη και τους συνεργάτες του για ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων «μέχρι το συντριβάνι» ξεχαστήκανε γρήγορα, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να γίνει ανεπιθύμητο πρόσωπο γι’ αυτούς.
Κι όταν πέρασε στην αντεπίθεση φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της έγκρισης της μελέτης εφαρμογής για το σχεδιασμό διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων και εγκατάστασης χρηστικών μικροκατασκευών στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, πάλι απέτυχε. Η δημοτική παράταξη «Νέα Πορεία» εξέφρασε την αντίθεση της και απείχε από την ψήφιση του θέματος δικαιολογώντας την στάση της (δείτε δηλώσεις του Τάσου Βαβατσικλή), ότι με πανομοιότυπες μελέτες δεν μπορέσανε στο παρελθόν να πάρουνε την έγκριση της Πολεοδομίας, όπως και έγινε! Η μελέτη ακυρώθηκε, οι μηνύσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή από τους μεν και τους δε, ο δήμαρχος καθημερινά μπαινόβγαινε στο γραφείο του εισαγγελέα, οι επενδύσεις των επαγγελματιών χάθηκαν (πλήρωσαν και από πάνω για το ξήλωμα της τέντας και του δαπέδου) και η αντιπολίτευση δικαιώθηκε!!!
Όμως έπρεπε ΚΑΙ πάλι κάπου να πέσουν οι ευθύνες. Αφού πλέον δεν μπορούσε να πείσει κανέναν ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή φταίει ακόμα και για τον καιρό, ο δήμαρχος ξεκίνησε τις επισκέψεις στις καφετέριες της πλατείας (σε όσους είχε μούτρα να εμφανιστεί) για να ακούσει την γνώμη των επαγγελματιών. Αφού άκουσε τα παράπονα, τους απάντησε ότι πρέπει να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις και ότι τον στηρίζουν σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες!!! Κάτι το οποίο όμως δεν ισχύει. Ένας μόνο επαγγελματίας συμφωνεί με την στάση της δημοτικής αρχής και αυτό για τους δικούς του επαγγελματικούς λόγους, που αφορούν καθαρά τον ανταγωνισμό.
Κι ενώ οι επαγγελματίες συνεχίζουν να δυσανασχετούν με την συμπεριφορά αλλά και την στάση του δημάρχου … το παραμύθι άρχιζε ν’ αλλάζει. Άρχισε η μετατόπιση ευθυνών. «H καυτή πατάτα της αποξήλωσης των τεντών ανήκει στη νομαρχία κι όχι στην δημαρχία…» έγραψε στις 5 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα «ο Χρόνος» σε άρθρο της, όπου φιλοξενούσε συνέντευξη του Δημήτρη Κοτσάκη, ο οποίος την έδωσε μία μέρα πριν στο Ράδιο Χρόνος. Δεκατρείς φορές (!!!) αναφέρονται σε μη εμπλοκή του Δήμου και αναφέρουν ως εκ του νόμου αρμόδιο φορέα την Νομαρχία. Μάλιστα, η λανθάνουσα γλώσσα λέει πάντα την αλήθεια στην περίπτωση της επικεφαλίδας της εφημερίδας, όπου αναφέρει ότι «Άλλος θα γίνει ο ΚΑΚΟΣ της πλατείας», αναγνωρίζοντας ότι μέχρι χθες, ΚΑΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!
Μπορεί εν μέρει ο δήμαρχος να έχει δίκιο. Αν υπήρχε η πολιτική βούληση (όπως στο παράδειγμα του Πανθρακικού) η Νομαρχία Ροδόπης και ο ίδιος ο Νομάρχης θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα των επαγγελματιών της κεντρικής πλατείας. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί τον Δημήτρη Κοτσάκη, μετά από δύο χρόνια όταν ξεμένει από δικαιολογίες και ψέματα … να θυμάται τον οποιοδήποτε!!!

Διαβάστε σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/9/08 01:37

    Στο "γαλάζιο" καφέ μπο,τα χώνουν χοντρά στον δήμαρχο δυο πρώην αντιδήμαρχοι και ο άνθρωπος που έχει την καφετέρια.Οι δυο πρώτοι μάλλον γιατί έχασαν τις θέσεις τους και ο τελευταίος γιατί ενώ τον έδωσε 3000ευρω για την προεκλογική του καμπάνια,ετεροχρονισμένα δέχεται τα "ευχαριστώ".
    χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/9/08 09:00

    perna kai apo to avant garde na akouseis ti lene kai ekei pera.na akouseis pws ton stolizoune kai ti lene.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.