19.12.07

Κατεδαφίσεις τεντών «ο Δήμαρχος»

Αποποιήθηκε τις ευθύνες του, για μια ακόμη φορά, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης όσο αφορά το μέλλον των επαγγελματιών της Κεντρικής Πλατείας Κομοτηνής. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συζήτηση της έγκρισης ή μη της μελέτης εφαρμογής του σχεδιασμού διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων και εγκατάστασης χρηστικών μικροκατασκευών στην Πλατεία Ειρήνης έφταιγαν όλοι, εκτός…από τον ίδιο.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τους καταστηματάρχες ανεύθυνους και ψεύτες (δικές μας εκφράσεις) λέγοντας τους, «…πολλοί από τους φίλους καταστηματάρχες της πλατείας, όταν βρισκόμαστε εδώ και τα λέμε, το επόμενο μισάωρο, όχι ώρα, αναιρούν έξω αυτά που έχουμε πει μέσα εδώ…» και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος συνέχισε «…ο Δήμος δεν οφείλει να κάνει τίποτα. Αυτό πρέπει να καταλάβετε και αυτό δεν το έχετε καταλάβει ποτέ και σας το έχω πει 100 φορές, ότι ο Δήμος δεν οφείλει νομικά να κάνει τίποτα! ΞΗΛΩΣΤΕ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ, ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΑΣ…δεν οφείλει ο Δήμος να κάνει τίποτα, ο Δήμος σας δίνει μία άδεια τραπεζοκαθισμάτων. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα δεν είναι δουλειά του Δήμου…». Επανέλαβε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την φράση «δεν οφείλει» τρεις φορές. Ποια είναι τελικά η δουλειά του ίδιου και της δημοτικής αρχής; Ποιο το πολυδιαφημιζόμενο κοινωνικό πρόσωπο της «Σύγχρονης Πόλης» προς τους επαγγελματίες καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας; Ο Δημήτρης Κοτσάκης δεν πρότεινε τίποτε καινούργιο, δεν εγγυήθηκε για μια καμιά κοινή συμφωνία για το μέλλον με τους επαγγελματίες και κρύφτηκε πίσω από τις προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και του ΤΕΕ.
Το θετικό στην συζήτηση του θέματος ήταν ότι όλες οι πλευρές προτείνανε τις νέες κατασκευές θα τις χρεωθεί εξ ολοκλήρου ο Δήμος Κομοτηνής. Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι το ύψος του ενοικίου που θα πληρώνουν γι’ αυτές οι καταστηματάρχες, την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή έχει αυξήσει τα τέλη καθαριότητας προς αυτούς.
Για την ιστορία η μελέτη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφους 17 υπέρ («Σύγχρονη Πόλη» μαζί με τον Δάμωνα Δαμιανό) και 7 αποχές («Νέα Πορεία» και «Δημοτική Αναγέννηση»).
Ακούστε την συζήτηση του θέματος

2 σχόλια:

  1. Σαφώς κι ο Δήμος δεν οφείλει να προβεί σε καμία ενέργεια σχετικά με τις τέντες και τα τραπεζάκια της πλατείας.

    Πρέπει όμως και να μη θέλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/07 07:33

    ΤΙ, ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΡΟΥΜΑΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ? ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ?ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΤΣΑΚΗ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.