31.5.08

Αναμενόμενη η κατάληξη για τις τέντες στην πλατεία…

…όταν έχεις τέτοιο δήμαρχο…

Τον Δεκέμβριο του 2007, όταν το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής ψήφιζε την έγκριση της μελέτης εφαρμογής του σχεδιασμού διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων και εγκατάστασης χρηστικών μικροκατασκευών στην Πλατεία Ειρήνης, η δημοτική παράταξη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ απείχε από το συγκεκριμένο ψήφισμα. Πέντε μήνες μετά δικαιώνεται πανηγυρικά… (Θυμηθείτε τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης Τάσου Βαβατσικλή)
Τόσους μήνες ο δήμαρχος Κομοτηνής στις συναντήσεις του με τους επαγγελματίες της πλατείας, έριχνε το φταίξιμο στην προηγούμενη δημοτική αρχή, λέγοντάς τους ότι οι αποφάσεις που παρθήκανε στο παρελθόν ήτανε παράνομες και τώρα η «Σύγχρονη Πόλη» δεν μπορεί παρά να «ακολουθήσει το γράμμα του νόμου». Αγνοώντας ο ίδιος πλήρως τη συναίνεση και την εγγύηση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς που εξασφάλισε η «Νέα Πορεία» όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο θέμα των τεντών των καταστημάτων της Πλατείας Ειρήνης, έκανε κυριολεκτικά μια τρύπα στο νερό. Φώναξε τον Δεκέμβριο του 2007 στο δημοτικό συμβούλιο τους επαγγελματίες της πλατείας, τους έριξε ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ την ευθύνη (Ακούστε τι δήλωνε στους επαγγελματίες εκείνη την μέρα ο Δημήτρης Κοτσάκης), δεν εγγυήθηκε κανένα ορατό αποτέλεσμα κάποιας κοινής συμφωνίας για το μέλλον και τους πρότεινε μια καινούργια μελέτη παρόλο που δεχόταν μηνύματα των ειδικών (ΤΕΕ) ότι αυτή δεν πρόκειται να περάσει από την αρμόδια επιτροπή γιατί δεν συμβαδίζει με την νομοθεσία. Εκεί ανέλαβαν δουλειά τα γνωστά «παπαγαλάκια», διαρρέοντας πληροφορίες στον κόσμο ότι το πρόβλημα λύθηκε με την μεσολάβηση του δημάρχου και όλα βαίνουν καλώς.
Όμως, ούτε μισό χρόνο μετά, η συγκεκριμένη μελέτη απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Κοτσάκης να καταθέσει στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος γιατί δε ξήλωσε τις κατασκευές των καταστημάτων. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν είχε πρόθεση να αντιμετωπίσει τις παρανομίες των καταστηματαρχών κατά περίπτωση αλλά συνολικά, ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατό αφού η μελέτη που εκπονήθηκε τελικά απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή και εκτός αυτού είχε καθυστερήσει η ολοκλήρωση του λόγω της απεργίας των μηχανικών. Έτσι οι επαγγελματίες πρέπει να ξηλώσουν τις τέντες και να πληρώσουν δυσβάσταχτα πρόστιμα, χάνοντας έτσι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος απέδειξε περίτρανα ότι εκτός από το ότι δεν έχει πολιτική βούληση, είναι και ψεύτης. Τόσο καιρό αποποιούνταν τις ευθύνες και ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιπτε τας χείρας του, αλλά την κατάλληλη στιγμή ΦΑΝΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ!!!
Τι έχουν να πούνε άραγε σήμερα ορισμένοι;;; Ποιος φταίει τώρα;;;

Διαβάστε για το θέμα στον τοπικό τύπο:
Θα…ξηλωθεί το στέγαστρο «Λαδόκολας» - Ελεύθερο Βήμα
«Ο κόμπος στο χτένι» Θα γκρεμιστούν όλα; - Ελεύθερο Βήμα
Ξηλώνονται οι τέντες, αγανάκτηση στους επαγγελματίες – Χρόνος
Δείτε τις δηλώσεις ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε σύγχυση, στην προκειμένη περίπτωση του δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, την ώρα που η αστυνομία και συνεργεία του δήμου προσπαθούνν να γκρεμίσουν την τέντα επαγγελματία της πόλης μας. Το βίντεο επιμελήθηκε ο Δημήτρης Ιωάννου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος31/5/08 16:57

    Το βίντεο όλα τα λεφτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/5/08 17:00

    Όλα τα λεφτά είναι η αντίδραση του κυρίου στα αριστερά με την πράσινη γραβάτα! Δες πως κουνάει το κεφάλι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε τον Δημήτρη για το βίντεο...
    Ευχόμαστε καλό κουράγιο σε όσους έχουν κατάστημα στην πλατεία Ειρήνης και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κοτσάκης θα μείνει στην ιστορία ως ο σκηνοθέτης της ταινίας "ο θάνατος του εμποράκου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/6/08 11:09

    as analogistoune merikoi twra pote htane kalytera...
    poiow diafylakse ta symferonta twn epaggelmatiwn kai as stamathsoun thn klapsa kai to paramythi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΡΑΙΟ ΒΙΝΤΕΟ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ!
    ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙΤΑΙ...ΛΟΓΩ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/6/08 09:53

    ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος2/6/08 12:15

    SKATAAAAAAAAAA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.