11.9.08

Ξεκινάει μετ’ εμποδίων σήμερα η σχολική περίοδος. Καλή χρονιά!!!

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι φέτος όλα θα λειτουργήσουν ρολόι και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στα σχολεία κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική! «Οι δηλώσεις του υπουργού ότι όλα τα προβλέψιμα κενά θα καλυφθούν, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια…» τόνισε ο πρόεδρος των δασκάλων Δημήτρης Μπρατής, που κάνει λόγο για 2.000 λειτουργικά κενά στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης μιλά για 910 κενά σε 21 περιοχές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, 60.000 παιδιά βρίσκονται εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου, ενώ μίλησε και για πιέσεις που δέχονται δημόσια νηπιαγωγεία να δεχθούν υπεράριθμα παιδιά.
Οι δύο Ομοσπονδίες προσανατολίζονται σε κοινό αγώνα, το πλαίσιο του οποίου θα καθοριστεί στα τέλη του μήνα. Όπως ανέφεραν, «ο υπουργός Παιδείας φροντίζει μόνο για το φαίνεσθαι και δεν έχει επιλύσει κανένα από τα βασικά προβλήματα του εκπαιδευτικού κλάδου». Σας θυμίζει κάτι αυτό;;;
Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.