15.10.07

Blog Action Day – Piazza del Popolo

Είναι δεδομένη πιστεύω η ευαισθησία των περισσοτέρων από εμάς σε θέματα περιβάλλοντος, πόσο μάλιστα έπειτα από ένα τόσο «καυτό» καλοκαίρι. Δυστυχώς αυτή η ευαισθησία περιορίζεται μόνο σε κάποιους απλούς ανθρώπων ή κινήματα, το διαπιστώσαμε πριν λίγο καιρό με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, και δεν παίρνει τις διαστάσεις που θα ήταν σωστό να πάρει. Σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμμετέχουν πάντα, στις μικρές κοινωνίες όπως την δική μας, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο έμπρακτα όσο και ουσιαστικά.
Στον Δήμο Κομοτηνής όμως, το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας είναι ανύπαρκτο και δεν δρομολογεί νέες εξελίξεις που θα στοχεύουν στην αύξηση του ενδιαφέροντος όλων μας σε θέματα που αγγίζουν την καθημερινότητά μας. Στο πλαίσιο μιας τέτοιας προσπάθειας πρώτο μέλημα πρέπει να αποτελεί η αισθητική παρέμβαση και ανανέωση των χώρων που καθημερινά κινούμαστε όλοι μας. Πεζοδρόμια, πλατείες, πάρκα σε κάθε γωνιά της πόλης μας θα πρέπει να ευπρεπιστούν έτσι ώστε να αναδειχτεί η φυσική ομορφιά τους. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να καθαριστούν και ανανεωμένοι θα αποδοθούν στους πολίτες της Κομοτηνής, οι οποίοι πάντοτε ευαίσθητοι και ενήμεροι σε θέματα περιβάλλοντος να αγκαλιάσουν κάθε νέα πρωτοβουλία.
Σήμερα η Κομοτηνή έχει αυτήν την εικόνα
[ 1 ] , [ 2 ] , [ 3 ] , [ 4 ] , [ 5 ]…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.