16.6.07

Πολίτες β κατηγορίας

Καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχει για τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Ναλμπάντη να είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ, αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ελαφρυντικό για την εικόνα που δείχνουν ορισμένες γειτονιές της Κομοτηνής, όσο αφορά την καθαριότητα και τις συνθήκες υγιεινής τους.


Οι φωτογραφίες που βλέπετε αντικατοπτρίζουν τις πολιτικές θέσεις, σε θέματα καθαριότητας, που τόσο επικαλέστηκε η συντηρητική παράταξη του Δήμου Κομοτηνής προεκλογικά; Εν έτη 2007, οι κάτοικοι της οδού Αθανασίου Διάκου, Τέρμα Μαραθώνος, καθώς και αυτοί στον νέο οικισμό των Παλιννοστούντων ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ζουν μέσα στα σκουπίδια, την δυσωδία που εκπέμπουν αυτά, αλλά και τα χόρτα με αποτέλεσμα «…τα μικρά παιδιά να μην μπορούν να χαρούν το παιχνίδι τους. Θα μας φάνε τα φίδια…», μας λέει η κυρία Ειρήνη. Τις φωτογραφίες τις παραλάβαμε από τους ίδιους τους κατοίκους και στις γειτονιές αυτές πήγαμε ύστερα από τηλεφώνημα τους. «…Έχουμε πάρει τηλέφωνο στον Δήμο Κομοτηνής επανειλημμένα. Ή δεν τους βρίσκουμε, όλο λείπουν ή μας λένε ότι θα έρθουνε αύριο. Το τελευταίο το ακούμε εδώ και 20 μέρες…» είναι τα λόγια του Χρήστου Γιατακαντσίδη, κατοίκου του οικισμού στην Εκτενεπόλ.
Η καθημερινότητά των δημοτών αυτών είναι συνυφασμένη με τις φωτογραφίες αυτές, όμως το χειρότερο σε όλη αυτήν την ιστορία είναι ότι ορισμένοι πολιτικοί εθελοτυφλούν μπροστά σ’ αυτό το θέαμα και παρουσιάζουν την Κομοτηνή, σαν μια «Σύγχρονη Πόλη».

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν το Σάββατο 16 Ιουνίου 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.