25.2.10

Τίτλοι τέλους για τον Θωμά Λαναρά!...

Την παραίτησή του, με άμεση ισχύ, υπέβαλε χθες ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ), Θωμάς Λαναράς. Το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας, ενώ πλέον η εταιρεία δεν μπορεί να φυλάξει ούτε τα περιουσιακά της στοιχεία, δηλαδή τα κλειστά εργοστάσια!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα εργοστάσια της εταιρείας δεν λειτουργούν λόγω της έλλειψης κεφαλαίου κινήσεως αλλά και λόγω της Επίσχεσης Εργασίας που έχουν ασκήσει σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι λόγω οφειλής των αποδοχών τους επί μακρύ χρονικό διάστημα και η εταιρεία δεν θα λειτουργήσει μέχρι την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αφού δεν έχει νόμιμη εκπροσώπηση.

Πάντως η συγκεκριμένη γενική συνέλευση διεκόπη για να συνεχιστεί σε άλλη ημερομηνία, ωστόσο όλα είναι αβέβαια πλέον καθώς η εταιρεία δεν διαθέτει καν διοικητικό συμβούλιο.
Σήμερα Πέμπτη, οι εργαζόμενοι και από τα 14 εργοστάσια της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», διαδήλωσαν για μια ακόμη φορά στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για την μη εξεύρεση λύσης και ακολούθως συγκεντρώθηκαν για πολλοστή φορά έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για να διεκδικήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την επαναλειτουργία των εργοστασίων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Μετά από πιέσεις των σωματείων των εργαζομένων έγινε συνάντηση το μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Γ.Γ Δημοσιονομικής Πολιτικής Ηλία Πεντάζο και τον Γ.Γ. Βιομηχανίας Αλέξανδρο Φούρλα, ενώ παραβρέθηκαν σ’ αυτήν και ο Νομάρχης Ροδόπης, ο δήμαρχος Νάουσας και βουλευτές! Πάντως μετά το τέλος της συνάντησης δεν υπήρχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε σχετικά:

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.