22.2.10

Να πούμε την αλήθεια όσο σκληρή κι αν είναι!

Η κατάσταση στα εργοστάσια του πρώην Ομίλου Λαναρά είναι γνωστή τα τελευταία δύο χρόνια! Τα μέτρα που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση για την βιωσιμότητα των εργοστασίων ήταν δυστυχώς προς όφελος της εργοδοσίας. Η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε 35 εκατομμύρια ευρώ στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, από τα οποία οι εργαζόμενοι … δεν είδαν φράγκο! Τον τελευταίο καιρό τα εργοστάσια της Ροδόπης είναι σε επίσχεση εργασίας, ενώ ο διάλογος με τη νέα κυβέρνηση κρατάει τους εργαζομένους ουσιαστικά ακόμα ομήρους, σε ένα ατελείωτο … «περίμενε».

Σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρία εργοστάσια της Ροδόπης είχαν συνάντηση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, όπου συζήτησαν τις νέες μορφές αγώνα που θα έχουν από εδώ και στο εξής, ενώ παράλληλα είχαν και μια ενημέρωση για το που βρίσκονται οι ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δώσουν βροντερό παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης, ενώ την ίδια μέρα το απόγευμα θα αναχωρήσουν με λεωφορεία για την Αθήνα, όπου θα έχουν συνάντηση με τους αρμοδίους του υπουργείου Οικονομικών.
Οι εργαζόμενοι μαζικά μετά την συνάντηση πραγματοποίησαν πορεία προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο πολιτικό γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή, όπου προέβησαν παράσταση διαμαρτυρίας, διακόπτοντας την κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ηρώων.
Το ότι οι εργαζόμενοι επιρρίπτουν πλέον τις ίδιες ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΝΔ, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τα τοπικά στελέχη του κινήματος. Το ότι δύο χρόνια ο εμπαιγμός του Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τους εργαζομένους δεν είχε προηγούμενο, αλλά τώρα αυτοί αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν σε ένα πολιτικό γραφείο, αυτό του Γιώργου Πεταλωτή, είναι κάτι που επίσης πρέπει να προβληματίσει. Αλλά και από την άλλη, πρέπει να σκεφτούμε κι αυτούς τους ανθρώπους που έχουν να πληρωθούν ένα χρόνο, να αναρωτηθούμε πως ζούνε και προπάντων να τους πούμε την αλήθεια!!! Είναι βιώσιμη η επιχείρηση; Θα δοθεί καινούργιο πακέτο χρηματοδότησης; Πρέπει να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους πούμε την αλήθεια. Το οφείλουμε…
Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή διαμαρτυρία των εργαζομένων, εδώ…

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/2/10 21:09

    Είναι γνωστό ότι, η ξύλινη γλώσσα της αριστεράς βαπτίζει «δημοκρατική» και «προοδευτική» κάθε άποψη, διαδικασία ή ενέργεια, αποκλειστικά και μόνον λόγω της προέλευσής της από τον δικό της χώρο. Ακόμη και όταν, κατά το περιεχόμενό της, μια ιδέα ή μια συμπεριφορά είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική, ολοκληρωτική ή αντιδραστική, η υιοθέτησή

    της από την αριστερά την «καθαγιάζει» και την αναδεικνύει.

    Κατά την αριστερά, οι ιδέες της, οι προγραμματικές διακηρύξεις της, οι συμπεριφορές της και οι δραστηριότητές της, είναι δημοκρατικές και προοδευτικές, ανεξάρτητα από την ουσία τους, απλά και μόνον επειδή είναι δικές της. Άλλωστε, η ίδια επιθυμεί να κρίνεται πάντοτε από τις προθέσεις της και όχι από τις πράξεις της, ενώ καταδικάζει συλλήβδην τις πράξεις των αντιπάλων της και αρνείται να αποδεχθεί την ειλικρίνεια των δικών τους προθέσεων.

    Με αυτή την λογική και προκειμένου η «ιερότητα» του αριστερού λόγου να προσλάβει στη συνείδηση των πολιτών την επιθυμητή ηθική διάσταση, καλλιεργείται συστηματικά και επίμονα η ιδεολογική απαξίωση του αντιπάλου: Ο αντίπαλός της αριστεράς είναι εξ αντικειμένου αντιδημοκράτης, όχι γιατί διαπνέεται από αντιλήψεις που δεν είναι δημοκρατικές, αλλά απλά και μόνον, επειδή τολμά να αντιταχθεί σ’ αυτήν ή να διαφωνήσει μαζί της.

    Αυτός που επιχειρεί να προβάλλει την αντίθεσή του έναντι της αριστεράς, εκ προοιμίου και ανάλογα με την περίσταση, λοιδορείται ως «φασίστας», «ακροδεξιός», «ρατσιστής» ή «αντιδραστικός», έτσι ώστε η «δαιμονοποίησή» του να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τον οποιοδήποτε διάλογο μαζί του.
    Ο αριστερός δεν συνδιαλέγεται με τον δεξιό, ακριβώς επειδή ο τελευταίος φέρει το προκατασκευασμένο, σε βάρος του, «στίγμα» του ιδεολογικού αντιπάλου της αριστεράς, γεγονός που οδηγεί στην de de facto απόρριψη των απόψεών του, χωρίς αυτές να υποβάλλονται στην βάσανο της λογικής ή στην δοκιμασία της συζήτησης.

    Στην πραγματικότητα, αυτή η σκόπιμη ιδεολογική διαπόμπευση του αντιπάλου δεν είναι τίποτε άλλο παρά στυγνός ολοκληρωτισμός. Το ότι αποτελεί ακόμη και σήμερα χαρακτηριστικό γνώρισμα της αριστερής «διαλεκτικής» δεν αποτελεί έκπληξη, για εκείνους που γνωρίζουν τι σημαίνει αριστερά.
    Αποτελεί όμως έκπληξη, το γεγονός ότι την αριστερή τακτική της ιδεολογικής διαπόμπευσης του αντιπάλου υιοθετούν, εσχάτως, και μάλιστα με ιδιαίτερη άνεση, ορισμένοι αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/2/10 21:21

    Φωνή Διαμαρτυρίας από εναν ΙΚΑΡΟ μας...

    Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο... το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.

    Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην λατρεία μας... στην δουλειά μας. Ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να....

    έχουμε το δικό μας σπίτι....
    Θα έκανα ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνω όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
    Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους.
    Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η περηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, το γ….. για μια ακόμα "διακριτική" αναγνώριση στην εξάδα που αλωνίζει αμέριμνη όπου γουστάρει...

    Μην φοβάστε κύριοι δεν θα κάνουμε... λευκή απεργία. Τα scramble θα είναι στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά και τα ελικόπτερα θα συνεχίζουν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε…
    Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... το πρωί που θα σηκωθείτε να πάτε να ψηφίσετε το επίμαχο νομοσχέδιο, σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα, χαλάλι σας!!
    Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου..."

    Το είδαμε στο ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.