26.2.10

Ελλάδα η χώρα της αθωότητας!

Όλοι αθώοι! Ανακριτές, δικαστικοί, δικηγόροι, μέλη διοικητικών συμβουλίων στις ΔΕΚΟ, πολιτικοί! Σαν να μην υπήρξε ποτέ στην χώρα μας παραδικαστικό κύκλωμα, σκάνδαλο των ομολόγων, λεηλάτηση των ταμείων…
Αθώοι όμως στα δικαστήρια και όχι στην συνείδηση των απλών πολιτών, οι οποίοι πλέον αναρωτιούνται, αν είναι όλοι αθώοι … τότε ποιοι είναι οι ένοχοι;…

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/2/10 01:14

    «Ο κλέψας του κλέψαντος»

    Γνωρίζουν οι πολλοί κάτι που ίσως δεν γνωρίζουν οι λίγοι. Ότι "ο ένοχος, ένοχο ου ποιεί". Ή ότι η επανάληψη της ιστορίας "ο κλέψας του κλέψαντος", προκαλεί περισσότερο θυμηδία και λιγότερο θυμό.

    Ή ότι η "νομιμότητα" δεν είναι προνόμιο μόνον ολίγων. ¨Η ότι η "νομιμότητα" έχει δυο όψεις. Τη θεμιτή και την αθέμιτη.

    Πραγματικά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον, κάποτε να παραδεχθούμε ότι κάποιος ένοχος δεν μπορεί να ενοχοποιήσει κάποιον άλλον, αφού έτσι που διαμορφώθηκε η κοινωνία όλοι μας είμαστε ένοχοι, γιατί με τον (α) ή τον (β) τρόπο ανεχόμαστε την πυραμίδα της διαφθοράς η οποία ως επί το πλείστον εξυπηρετεί και τα προσωπικά μας συμφέροντα. (παράνομες επιδοτήσεις, παράνομοι διορισμοί, φακελάκια κτλ).

    Φαίνεται ότι έτσι μας βολεύει όλους, και νίπταν με τις πράξεις μας αυτές τα χέρια μας.

    Τελικά το σύνθημα στους τοίχους αποτυπώνει την πραγματικότητα «από παντού την έχουνε στημένη» στους τίμιους και αθώους Έλληνες.

    Ένοχος ένοχο ου ποιεί . Και τα νομικά αξιώματα εν μια νυκτί καταρρίπτονται και γίνονται χαρτοπόλεμος.

    «Η μετάνοια δεν ωφελεί σε τίποτε , όταν το ατύχημα έχει συμβεί». Αίσωπος από Φρυγία

    Καληνύχτα σας και καλή τύχη…

    «Κυρίαρχε ένοχε λαέ» που δεν ενοχοποιείς τους ενόχους με την ατολμία σου και την απάθειά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/2/10 21:56

    ...αν ψαχνεις βρισκεις παντου λαμογιες πασοκων. Δεν ξεχναμε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/01/2004
    .....Υπενθυμίζεται ότι τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που κατέθεσε προ διμήνου στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΝ Παν. Λαφαζάνης, αποδείκνυαν ότι μόνο ένα μικρό τμήμα από τα έσοδα που έχει εισπράξει το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια από τις αποκρατικοποιήσεις έχουν κατευθυνθεί στη μείωση του δημόσιου χρέους. Σύμφωνα με αυτά, τα τρία τελευταία χρόνια κεφάλαια, άνω των 4 δισ. ευρώ, που εισπράχθηκαν από την εκποίηση δημόσιας περιουσίας, και παρά τη διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, αντί να διατεθούν για την απομείωση του δημόσιου χρέους, η κυβέρνηση τα διέθεσε για την κάλυψη πάσης φύσεως δαπανών τις οποίες δεν μπορούσε να αντέξει ο επίσημος Προϋπολογισμός.
    απο δεξι..εχτρεμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.