14.2.14

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης: «Απαράδεκτο το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ»

Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και τα συνεχή ψέματα του υπουργού και των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων αποκαλύπτονται αμέσως μόλις ψηφίστηκε ο απαράδεκτος νόμος για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ. Από όλη τη χώρα έρχονται καταγγελίες για εντολές άμεσου κλεισίματος των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Με ανάλγητο και ανεύθυνο τρόπο αφήνουν τον κόσμο χωρίς ιατροφαρμακευτική φροντίδα και πετούν το προσωπικό στο δρόμο.
Η μνημονιακή επιταγή για διαθεσιμότητες, απολύσεις και καταστροφή των δημόσιων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ξετυλίγεται μπροστά μας. Η ευθύνη των 152 βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι τεράστια και δεν παραγράφεται. Υγειονομικοί και όλοι οι εργαζόμενοι ας αναπτύξουμε ένα δίκτυο προστασίας για τη δημόσια περιουσία και τις δομές υγείας. Ο υπουργός και η κυβέρνηση είναι επικίνδυνοι. Με τους αγώνες και τη δημοκρατική έκφραση της θέλησης του λαού μας να τους διώξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

29 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/2/14 18:13

    Όταν τσαντιζόμαστε πολύ και κατεβαίνουμε από το αυτοκίνητο να πλακώσουμε τον μπροστινό, η νέα trendy βρισιά είναι ΜΗ ΣΟΥ ΣΚΙΣΩ ΚΑΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΩΙΝΙΑΤΙΚΑ.

    Η ατάκα αυτή ακινητοποιεί αυτόματα τον αριστερό και τον δέρνεις χαλαρά με το ένα χέρι, παίζοντας φιδάκι στο κινητό με το άλλο.

    Δοκιμάστε το. λειτουργεί στο 85% των ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/2/14 10:13

      το ξέρουμε το συγγραφικό σας στυλάκι, το μάθαμε στα nitro και στα κλικ του Κωστόπουλου, στις στήλες του Θέμου, και στις εκπομπές ακριβοπληρωμένων τηλεπερσόνων. Μπλοκοπερσόνες μας προκαλείται ναυτία

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/2/14 00:02

    Ρε παιδί, αυτή τη βδομάδα θα είναι της ομφαλοκήλης. Λές στους συριζαίους: "θέλω να σας ψηφίσω πείτε μου το πρόγραμμά σας" και σου απαντούν: "40% θα πάρουμε στις εκλογές".

    ΑΛΛ' ΑΝΤ' ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΓΑΛΑ.

    Από το πρωί έχει πάρει τα ραδιόφωνα ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ Σακκελλαρίδης. Τον ρωτάνε στον ΒΗΜΑ FM: "με όλα αυτά που έχουν κυκλοφορήσει, η υποψηφιότητά σας μήπως είναι κάπως ανίσχυρη;"
    Και απαντάει "εγώ είμαι οικονομολόγος, έχω σπουδάσει, έχω δουλέψει, εγώ το καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που λέτε".

    ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΜΕΤΑ, ΜΕ ΠΙΑΣΑΝ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΥΡΙΚΑ ΓΕΛΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΔΕ ΜΕ ΧΩΡΑΓΕ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΧΡΗΣΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/2/14 12:58

    Δηλαδή θέλεις να με πείσεις πως ένα κόμμα που πέρασε από το σκίσιμο, στην καταγγελία, στην επαναδιαπραγμάτευση, στην αναθεώρηση, που ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει καθημερινά, είναι προοπτική για τη χώρα ; Σου φαίνεται λογικό ;

    Όχι

    Είσαι δυναμίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/2/14 13:01

    Το 2014 θα είναι έτος ψυχοθεραπείας. Καθώς η αλήθεια έρχεται με τραίνο, ότι και το χρέος δεν ήταν επαχθές, και οι φόροι θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα και το ευρώ θα πρέπει να παραμείνει εθνικό νόμισμα, η έξαλλη αντιπολίτευση τα μαζεύει πανικόβλητη.

    Εμπόδιο όλοι εμείς που επί 5 χρόνια εισπράττουμε μούτζες, κατάρες βρισιές και χαρακτηρισμούς "βολεμένε" από τον κάθε ξιπασμένο που δεν είχε την τσίπα, το στοιχειώδη σεβασμό να μη γράφει για χούντες μέσα από το προσωπικό του iphone.

    Πιγκ ο ΣΥΡΙΖΑ πογκ εμείς, θα σας αλλαλιάσουμε όλους εσάς τους έξαλλους, επαναλαμβάνοντάς σας την ΑΛΗΘΕΙΑ. Και ό,τι καταλάβετε κάντε.

    Το καλύτερο είναι να μην εμφανιστείτε στις κάλπες, ως υστάτη πράξη αυτοσεβασμού. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΑΝΕ ΤΟ 2009 ΚΑΙ Η ΝΔ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ: ΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.

    ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/2/14 13:02

    "Κϋριε Πρόεδρε, ΜΑΚΑΡΙ να είχαμε γίνει Αργεντινή. Διότι στην Αργεντινή στάθηκαν με αξιοπρέπεια και μπλα μπλα μπλα...."

    ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, Έλλην κωμικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/2/14 13:04

    Για να σας κοπεί το γέλιο πάντως σκεφτείτε πως ένα 20-25% του εκλογικού σώματος θεωρεί αυτά που είπε ο Μηλιός, ως οικονομικό πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/2/14 13:07

    5 χρόνια έξαλλης αντιπολίτευσης είναι αρκετά ώστε ακόμα και με διασπασμένο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο Δήμο Αθηναίων, η αντιπολίτευση να βλέπει με κυάλι ακόμα και την 3η θέση.
    5 χρόνια χαμένα, γεμάτα ψέμμα, διαδόσεις, εξαλλοσύνες, μούτζες και κατάρες, η λογική όμως θα νικήσει.
    Πτώση και στις εθνικές δημοσκοπήσεις των άκρων (ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ) και ενίσχυση του ΚΚΕ το οποίο τουλάχιστον λέει τις ίδιες μπούρδες 80 χρόνια και δεν τις αλλαζει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/2/14 15:08

    ΜΗΛΙΟΣ: Καί σκιτζῆς καί θρασύς
    "Ψηφίστε με καί δέ σᾶς λέω τί θά κάνω..Θά σᾶς λέω ὃ,τι θέλω ἐγώ...."

    Ο Μηλιός βγήκε στον Σκαί για να μαζέψει τον Σταθάκη που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει άλλα 10 δις φόρους/έτος.
    Ερώτηση: Συγκεκριμένα, ποιους θεωρείτε πλούσιους, ποιους θα φορολογήσετε;
    Απάντηση: Εγώ δεν είμαι σκιτζής να σας πώ νούμερα.... Τι είναι αυτά που με ρωτάτε...
    Ερώτηση: Θα φορολογήσετε το μεγάλο κεφάλαιο, δηλαδή μετοχές καταθέσεις κλπ.;
    Απάντηση: Δεν θέλω να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, θα σας πώ ό,τι θέλω εγώ!
    Ερώτηση: Θέλουμε νούμερα να μας πείτε, που θα βρείτε τα λεφτά για να κάνετε όλες τις εταιρίες δημόσιες...
    Απάντηση: Σας καταλαβαίνω, αλλά δεν είμαι σκιτζής, νούμερα δεν πρόκειται να σας πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/2/14 16:46

    Αϊντε τυχερουλη, το 'βγαλες και σημερα το μεροκαματο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/14 00:04

      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν σχολίαζες και τίποτα για την ταμπακιέρα (=την ουσία) καλά θα ήταν. Να ενισχύσεις τον αγώνα εναντίον των σαλεμένων δλδ.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος16/2/14 16:34

    Η Ελλάδα θα ήταν πειραματόζωο, αν μας είχαν αφήσει να χρεοκοπήσουμε. Θα βλέπανε πόσες μέρες μπορεί να αντέξει ένας λαός νηστικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος16/2/14 16:42

    ναι ρε, εχώ δώσει αγώνες εγω για τη Δημοκρατία, για να ζήσουμε μ αξιοπρέπεια ,απ το 80 ξεκίνησα κάθε βράδυ αφισοκόληση ...και τι κέρδισα?.
    με διόρισαν κλητήρα στο υπουργείο οικονομικών παντρεύτηκα και την Βασίλω ,που δούλευέ στο γραφείο του βουλευτή και την διόρισε κλητήρα στο υπουργείο εργασίας...και σιγά τα λεφτά που πέρναμε ,με τα επιδόματα κ.λ.π καμιά 70.000 το χρόνο.
    κι εφκιαξα και το εξοχικό στο χωριό και σιγά τα λεφτά που μου κόστισε καμιά 200.000 ευρώ και καταχρεώθηκα ρε ,και τι ζωή ζούσα? κανά μπουζουκάκι κάνα ταβερνάκι 3-4 φορές τη βδομάδα, όταν είχαμε τα ρεπά μας ,κι έστειλα και το γιό μου στο Λονδίνο να σπουδάσει οικονομικά να τον διορίσουμε κι αυτόν διευθυντή στην εφορία να κονομάει απο κανέναν έλεγχο στους κουφάλες που κλέβουν το κράτος.
    Να αγοράσει και κάνα σπίτι στη Τζιά ρε, να πηγαίνουν τα παιδάκια του το καλοκαίρι ρε να κάνουν μπάνια, όπως πηγαίναν τα παιδιά του γαμπρού μου ρε και της κόρης μου ,που τους έχωσα στο υπουργείο οικονομικών κι αυτούς (ας είναι καλά οι αγώνες μου, για τη δημοκρατία)και πέρναν επιδόματα και φτάνανε καμια 90.000 το χρόνο σιγά τα λεφτά.
    Αλλά γίνονταν τζίρος ρε ,και το κρατος έπαιρνε ΦΠΑ ρε, κι είχαμε ανάπτυξη.
    Και μετά ήρθε η κουφάλα η Μέρκελ , που σκότωσαν τον Μπατζανάκη του πατέρα μου οι κωλογερμαναράδες και μας ρούφηξε το αίμα.
    Ναι ρε να μας δώκουν τις αποζημειώσεις οι νεοφιλελεύτεροι γερμαναράδες ,γιατί πόσο ρε αδίστακτοι κοστίζει η ζωή του Μπατζανάκη του πατέρα μου ,να πάρω κάνα εφάπαξ κι εγώ κι η κυρά τώρα που κουραστήκαμε?
    50 χρονώ ειμαι ρε ως πότε θα δουλεύω...να βγώ σε μια αξιοπρεπή σύνταξη ρε να κονομάω 2-3 χιλ το μήνα κι άλλα τόσα η κυρα...να αγοράζουμε παιχνιδια και στ αγγονάκια μας να γίνεται τζίρος στην αγορά.
    αλλά ας όψονται αυτοί οι κουφάλες οι φιλελέφτεροι ,που δεν αναγνωρίζουν τους αγώνες μου για δημοκρατία και βγάλαν τα λεφτά τους στους σκατόψυχους τους Ελβετούς ,κι ας όψεται η σκατόψυχη η Μέρκελ η νεοφιλελεύτερη.
    Αξιοπρέπεια ρε και Δημοκρατία αυτα φωνάζω απ το πρωί ως το βράδυ...αλλά έβαλα μυαλό τώρα, κι όσοι με ρωτάνε τι θα ψηφίσω τους λέω.
    Θα ψηφίσω ρε αυτόν που θα μου διορίσει και τον άλλο μου τον γιό στο Δημόσιο ρε, να φάει ένα κομμάτι ψωμί....εγώ τους αγώνες μου για τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια δεν τους πουλάω ρε, κουφάλες νεοφιλελεύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος16/2/14 16:44

    φέρτε τα λεφτά σας από την Ελβετία ρε κλέφτες φιλελεύτεροι, ο Αντωνάρας από την Καλαμάτα με διόρισε κηπουρο στο μουσείο της Ακρόπολης και τώρα θέλω να διορίσει τον γιό μου, τον γαμπρό μου και την κόρη μου.
    Να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ρε φοροκλέφτες και να ρθει επιτέλους ανάπτυξη στον τόπο.
    Να δουλέψουν τα σουβλατζίδικα κι οι καφετερίες ,να εισπράξει το κράτος ΦΠΑ μήπως μας δώκει και καμια αύξηση κι εφάπαξ ρε κουφάλες μοναχοφάηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος16/2/14 18:45

    Ο σύντροφος Μαδούρο χρησιμοποιεί εναντίον των διαδηλωτών χημικά αέρια (Adamsite) τα οποία είναι παράνομα και τα προμηθεύεται από τη Β.Κορέα...

    Σοσιαλισμός εν δράσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/2/14 12:16

      χαχαχαχαχα. Πόσο δεξιός είσαι!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/2/14 15:46

      xaxaxaaaaaaaaaa πόσο ακριβολόγος και ευγενικός σατιριστής είμαι!!! Ταμπελίτσες περί "δεξιού" να τις πεις αλλού αγοράκι της φακής. Εκεί που σε παίρνει. Μείνε στο "αριστερό" κοπάδι σου να χαριεντίζεσαι και να λαϊκίζεις. Με τις ταμπελίτσες θα ξεμείνετε. Πού ξέρεις, η "αριστερά" σας μπορεί να εφεύρει και "επίδομα ταμπέλας".

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/2/14 15:47

      Α, ξέχασα 12:16. Δεν κάνεις καμμιά επίσκεψη βενεζουέλα να στείλεις γνήσια ανταπόκριση; Δε ρωτάς και τον Αλέξη;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/2/14 20:18

      Μιλάς εσύ για λαικισμό; χαχαχαχαχ. Το πρώτο σου σχόλιο είναι πολύ MEGAλο. Έτσι προοδευτικός να μένεις.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/2/14 21:06

      Η Αργεντινή κινδυνεύει με μία νέα χρεωκοπία.Ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στο 55%,εκκρεμεί ομόλογο άνω του $1 δις καί η φτώχεια καί η εγκληματικότητα βρίσκονται σε απερίγραπτα υψηλά επίπεδα."Αλέκση",το όνειρό σου γκρεμίζεται.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος16/2/14 18:48

    Πόσα χρόνια πέρασαν άραγε από τότε που χιλιάδες συμπολίτες μας μαζεύονταν στην πλατεία Συντάγματος και μούντζωναν τη Βουλή; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που ενωμένα τα «κινήματα» των κάθε είδους «δεν πληρώνω» σχημάτων, από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ , η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, αναμειγνύοντας κόκκινες και γαλάζιες σημαίες, ζητούσαν από κοινού «να καεί να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή», να εκτελεστεί στο Γουδί ο «προδότης» Παπανδρέου; Ποιος θυμάται τα λέιζερ, τους προπηλακισμούς, τις βρισιές;

    Γιατί άραγε κανείς σήμερα δεν αναφέρεται σε αυτό το «μεγαλειώδες», όπως το αποκαλούσαν τότε, κίνημα «ανατροπής» και «λύτρωσης»; Πού είναι και τι κάνουν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν εκείνη την περίοδο στην πλατεία Συντάγματος;

    Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζει με τρισχειρότερους όρους τα δημοσιονομικά προαπαιτούμενα των μνημονίων με συμπλήρωμα το ξήλωμα με ταχείς ρυθμούς όποιας προοδευτικής μεταρρύθμισης είχε ψηφιστεί μέχρι τον Νοέμβριο του 2011.

    Η Χρυσή Αυγή νομιμοποιημένη από τις ΚΟΙΝΕΣ εκδηλώσεις «αντίστασης» με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τα ποσοστά της και ξεδιπλώνει με χαρακτηριστική άνεση την πολιτική του μίσους και της ισοπέδωσης των δημοκρατικών θεσμών.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κυβερνήσει, να προσχωρήσει δηλαδή στην «προδοσία» αφού η εθνική υπερηφάνεια που προσδιοριζόταν από γενναίες μονομερείς πράξεις όπως «θα σκίσουμε το μνημόνιο την επόμενη των εκλογών», «δεν αναγνωρίζουμε το τοκογλυφικό χρέος», «Θα ακυρώσουμε με ΕΝΑΝ νόμο όλους τους νόμους των μνημονιακών κυβερνήσεων», μπήκε βαθιά στα υπόγεια της Κουμουνδούρου.


    Και φτάσαμε πια σήμερα στην έσχατη γραμμή παραλογισμού, υποκρισίας και πολιτικής εξαπάτησης με την ανάδειξη ως έσχατης οριοθέτησης της πολιτικής αντιπαράθεσης το ΚΑΛΠΙΚΟ δίπολο «μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί».
    Γιατί παριστάνουν όλοι μαζί ότι δεν ξέρουν τι λένε στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, ότι δεν καταλαβαίνουν ότι το 80% όσων επαγγέλλονται δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση με εκλογικευμένο στην καλύτερη περίπτωση τρόπο των δημοσιονομικών προαπαιτούμενων των μνημονίων.

    Ξεχνώντας μάλιστα με επιμονή το δεύτερο προαπαιτούμενο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αυτό των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, της διαφάνειας, της θεσμοθετημένης λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα και καθημερινά των πράξεων της όποιας διοίκησης.

    Ακούστε τους πόσο ασαφώς και πόσο γενικόλογα μιλάνε για την αναγκαία, όπως έλεγαν κάποτε, σύγκρουση με τα συμφέροντα, τα γνωστά σε όλους συμφέροντα, με το τραπεζικό και εργολαβικό και μηντιαρχικό κατεστημένο.


    Σημειώστε και αναρωτηθείτε γιατί σήμερα ΚΑΝΕΙΣ από τους επιφανείς συμμετέχοντες και διοργανωτές του κινήματος της πλατείας και των προπηλακισμών δεν αναφέρεται σε όσα διεκδικούσαν τότε, δεν μιλάει για τα γεγονότα που σημάδεψαν τις πολιτικές εξελίξεις.

    Δώστε όποια απάντηση θέλετε.

    Σε εμένα πάντως έδωσε μια απάντηση με σημασία ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Μάνος στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Εξήγησε με λεπτομέρειες το σχέδιο χαρίσματος των 220.000.000 ευρώ στο Μέγαρο. Και μας εξήγησε με καθαρό τρόπο, ποιο καθαρό δεν γίνεται, πως πήρε την συγκατάθεση των ηγεσιών των πολιτικών δυνάμεων. Κάνοντας μάλιστα ειδική θετική μνεία στην επαφή του με τον «αξιότιμο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» όπως τον αποκάλεσε.


    Καταλάβατε; Καταλάβαμε, θα πείτε κάποιοι.

    ΔΕΝ θέλουμε να καταλάβουμε θα πείτε κάποιοι άλλοι και σας καταλαβαίνω απολύτως…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/2/14 08:49

      κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή τη στάσης του λες κ η κατάσταση απ την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα παραμένει σταθερή, λες κ δεν ξεδοντιάσατε εσύ κ οι κυβερνήσεις που νομιμοποιείς αργά κ σταθερά τη χώρα, λες κ δεν εκφυλίσατε την διαπραγματευτική ικανότητα λες κ δεν απεμπολήσατε όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Το "γυρνάω σε εθνικό νόμισμα" στην αρχή της κρίσης ήταν απειλή, τώρα το καταντήσατε φαρσοκωμωδία με την οποία πέφτει κάτω από τα γέλια ο κάθε πικραμένος τραπεζίτης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/2/14 09:06

      το κίνημα των αγανακτισμένων στις πλατείες ήταν μια αυθεντική έκφραση οργής ενός απολιτίκ στην πλειονότητα λαού που είχε χάσει το μπούσουλα, που του είχατε κάνει το μυαλό παπάρα, καθώς τον φυτέψατε μπροστά στα ριάλιτι και στα παρακμιακά τηλεοπτικά σόου, ανίκανο να ερμηνεύσει την πραγματικότητα κ τη δική του θέση μέσα σ' αυτήν. καταφέρατε με εργαλείο σας πάλι τα μμε να τον πείσετε ότι "μαζί του τα φάγατε" ώστε να λουφάξει και να εσωτερικεύσει όλη του την οργή ενοχοποιημένος. Μπράβο σας καλή δουλειά, άξιος ο μισθός σας!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/2/14 17:38

      Έτσι, έτσι, κωλοτούμπες και υπεκφυγες και δικαιολογίες να βλέπουμε!!! welcome to the kolotoumpa club συντρόφια!!!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/2/14 18:30

      Σκουρλέτης "δεν έχουμε μαγικό ραβδάκι, δεν υποσχόμαστε τα πάντα σε όλους"

      "Πλέον" ξέχασες να πεις Παναγιώτη μου

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/2/14 18:36

      Ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Suddeutsche Zeitung απαντώτας στην ερώτηση “πού θα βρείτε τα χρήματα” για να ακυρώσετε το μνημόνιο απάντησε ως εξής: “Πρώτον, τέλος στα προγράμματα λιτότητας. Δεύτερον, μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, παρόμοια με εκείνη του 1953 στο Λονδίνο, που αφορούσε στα χρέη της Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και 60% από αυτά διαγράφτηκαν. Τρίτο και σημαντικότερο, ένα ευρωπαϊκό New Deal, μια συμφωνία για την χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, ειδικά στον Ευρωπαϊκό Νότο”.

      Η “λύση”, δηλαδή, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ συνίσταται σε τρία δώρα που θα μας κάνουν οι δανειστές, απαλλάσσοντάς μας από το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και δίνοντας μας ταυτόχρονα πακέτα ευρώ χωρίς όρους. Ολα αυτά θα γίνουν, κατά την αντίληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην διαλυθεί η ευρωζώνη, από τη στιγμή που μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα συγκρουστεί με τους Γερμανούς, οι οποίοι τελικά δεν θα θελήσουν να δυναμιτίσουν τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος και θα υποχωρήσουν ατάκτως.

      Το άλλο σενάριο, να απομονωθεί η χώρα μας ως ειδική περίπτωση και να αφεθεί στην τύχη της με πάγωμα της χρηματοδότησης, από τη στιγμή που δεν τηρούνται συμβατικές δεσμεύσεις, δεν εξετάζεται από την Κουμουνδούρου, αφού, όπως είναι γνωστό, είμαστε ο ομφαλός της γης και ποια διεθνής δύναμη θα διανοηθεί να μην ασχοληθεί άλλο μαζί μας.



      Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί ως λογιστική κατασκευή το πρωτογενές πλεόνασμα, που σημαίνει ότι γνωρίζει πως δεν υπάρει οικονομική αυτοδυναμία, αλλά αισθάνεται την αυτοπεποίθηση ότι μπορεί να την επιτύχει με την απεμπλοκή από τις εξωτερικές δανειακές υποχρεώσεις (τόκοι και χρεωλύσια) και τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου (γενικώς και αορίστως).

      Ολα αυτά δεν συνθέτουν πολιτική, οικονομική πρόταση με όρους ρεαλισμού αλλά δείχνουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επιλέξει να πάει μέχρι το τέλος παίζοντας με το θυμικό του ακροατηρίου και επενδύοντας στον ανορθολογισμό.

      Τα βασικά στοιχεία αυτής της στρατηγικής είναι τα εξής:

      -Η άρνηση της χρεοκοπίας: Αναδεικνύοντας διαρκώς τη συστημική διάσταση της κρίσης και εξαφανίζοντας από το κάδρο τις εθνικές ευθύνες βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε και πρέπει να πιεστούν για να μας τα δώσουν.

      -Η άρνηση των ευρωπαϊκών κανόνων: Αγνοώντας την έννοια της δημοσιονομικής εξυγίανσης/πειθαρχίας και καταγγέλλοντας τη λιτότητα, περνάει σε δεύτερη μοίρα ότι υπάρχει ένα πλαίσιο λειτουργίας στην ευρωζώνη το οποίο αναγκαστικά σέβονται τα κράτη-μέλη αν θέλουν να μείνουν μέλη.

      -Η άρνηση της πραγματικότητας: Με την αποθέωση του κρατισμού, όλα θα εθνικοποιηθούν, όταν μιλάμε για μια χώρα σε πτώχευση η οποία παραμένει στον αναπνευστήρα χάρη στο δανεισμό από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, επιχειρείται η κατασκευή της εντύπωσης ότι λεφτά υπάρχουν στο δημόσιο ταμείο και είναι θέμα πολιτικής βούλησης η αξιοποίησή τους με σοσιαλιστικούς (ΣΥΡΙΖΑ) ή νεοφιλελελεύθερους (Τρόικα) όρους.

      -Η άρνηση της λογικής: “Δεν θα γίνουμε φτηνός τόπος αναψυχής για τους συνταξιούχους του ευρωπαϊκού Βορρά” είπε ο Α. Τσίπρας ενισχύοντας τη δημοφιλή θεωρία συνομωσίας κατά την οποία όλα ήταν ένα κόλπο για να πατήσουν πόδι στον ευλογημένο μας τόπο οι φθονεροί ξένοι εχθροί.

      Δεν έχει νόημα να αναρωτηθεί κανείς αν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αντέχει σε οποιαδήποτε ανάλυση/κριτική με όρους οικονομικής επιστήμης. Ούτε αν υπάρχει άλλη χώρα με ευρώ και ανάλογες δομές στην οικονομική λειτουργία της, αν υπάρχουν και πού στον κόσμο παραδείγματα ανυπακοής και μονομερούς παραβίασης δανειακών υποχρεώσεων χωρίς επιπτώσεις.

      Επίσης, θα είχε αξία τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποδοκιμάζουν με πάθος τη σημερινή Ευρώπη να κοιτάξουν τον παγκόσμιο χάρτη και να μας δείξουν έναν καλύτερο τόπο για να ζεις, σαν πια χώρα θέλουν να γίνουμε, ποιο μοντέλο πού στον πλανήτη θέλουν να αντιγράψουμε.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος25/2/14 14:20

      Ωραία τα λες, για τους ευρωπαϊκούς κανόνες, για την μονομερή παραβίαση δανεικών υποχρεώσεων.....
      Για το αγγλικό δίκαιο των μνημονιακών συμβάσεων έχεις να μας πεις κάτι?????

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος25/2/14 18:59

      Ότι είσαι άσχετος και ότι διαβάζεις πολλά εθνικιστικά κόμικς. Ούτε καν στον κόπο να απαντήσω. Απλά μια ερώτηση: τι σε κόφτει το είδος του δικαίου που προβλέπεται; Δλδ το αγγλικό δίκαιο το ξέρεις; Έχεις εντοπίσει σημαντικά μειονεκτήματα που είναι ανθελληνικά; Γιατί από ότι ξέρω αγγλικό είναι και όχι ανθελληνικό. Κάτι σαν ετικέτα του "συνήθισμένου παγκόσμιου δικαίου οικονονικών και νομικών σχέσεων". Δεν κατανοώ την ένσταση και ειδικά στην αρχή μιας συμφωνίας οικονομικής σχέσης πιστωτή - δανειζόμενου που υποτίθεται θα κάνει ειλικρινείς προσπάθειες αποπληρωμής του χρέους. Έχω άλλες 1036 απαντήσεις αλλά ας παραμείνουμε σε αυτή που μπορείς να καταλάβεις και να μην παρασυρθείς από συναίσθημα που δεν έχει σχέση με το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως και ειδικά στην Ελλάδα, από ψευτοπατριωτικό συναίσθημα χορτάσαμε. Αν επιθυμείς ζήτα μου να σου εξηγήσω γιατί λες μιμητικά μπούρδες με ακόμα 5-6 επιχειρήματα γιατί και τα 1036 είναι πρακτικά αδύνατον να στα πω.

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος17/2/14 15:49

    Αυθεντικό περιστατικό από φίλο Αθηναίο που ξεκίνησε τη μέρα του με διάλογο έξω το το ιατρείο του ΕΟΠΥΥ στην Ηλιούπολη.

    Ένας κύριος γύρω στα 50 μοίραζε φυλλάδια του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τον ρώτησε αν είναι εργαζόμενος στον ΕΟΠΥΥ και του είπε όχι, αλλά ότι αντιδρά γιατί είναι συνταξιούχος των ... 700Ε (που θεωρεί λίγα μάλλον, γύρω στις 10 φορές πιο πάνω πάντως από της Βουλγαρίας "που θέλουν να μας κάνουν").

    Το φυλλάδιο, επαναστατικό, κατά της "συγκυβέρνησης του Μνημονίου" με κύριο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ τις "προσλήψεις προσωπικού" και την "ανατροπή της κυβέρνησης"...

    Ο κύριος σαστισμένος, μόλις στην κουβέντα ήρθαν και άλλοι πολίτες που τον περιέλαβαν με επιχειρήματα, "άντε δούλεψε και άσε τον ΣΥΡΙΖΑ", συνταξιούχος στα 50, εξαιτίας σου χρεοκοπήσαμε, και άλλα ωραία λόγια (που συνήθως ακούγονται στα καφενεία).

    Ο κύριος μαζί με άλλη μία επαναστάτρια εγκατέλειψαν το πόστο τους μετά από λίγο, απογοητευμένοι με την καταστολή της (πρωινής) επανάστασης.

    Έμεινε όμως το αυτοκίνητο με τη ντουντούκα και τη σημαία του ΠΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.