22.12.12

Μπαρμπα – Γιώργος … ασορτί με το βλαχοδήμαρχος!

Γιώργος; Όπως λέμε μπαρμπα-Γιώργος; Για να πηγαίνει ασορτί με το ... βλαχοδήμαρχος; Κι αυτό το λες «επώνυμη» απάντηση; Και αποδίδεις στους άλλους «σκιώδη» ή «ανώνυμη» συμπεριφορά; Άκου να σου πω φίλε.
Μπορεί ο ... κοινωνικός αυτοματισμός, να είναι ο πιο εύκολος, ο πιο αποδοτικός τρόπος για να προσβάλεις κάποιον, να τον λασπολογήσεις και να τον παραδώσεις βορά στο ... λαϊκό αίσθημα, είναι όμως παράλληλα ένα λαϊκίστικο, αντιδημοκρατικό, αυταρχικό, φασιστικό ανακλαστικό. Το είδαμε να ευδοκιμεί πολύ τον τελευταίο καιρό... Δεν ήταν όμως ξένο στην τοπική πολιτική μας ζωή και κατά το παρελθόν.
Ανέβασε και κατέβασε Δήμαρχους, Νομάρχες, πολιτικούς, κατάστρεψε ζωές... Ανώνυμα ψεύδη, συκοφαντίες, ανούσιες υπερβολές... Μέχρι να ‘ρθει φυσικά και η δική σου σειρά να τα υποστείς και τότε θα καταλάβεις. Όποιος χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους μοιραία πέφτει ο ίδιος θύμα τους, αποκαλύπτεται...
Επί του προκειμένου τώρα. Καταλαβαίνω την «αγανάκτησή» σου για ένα πολιτικό σχόλιο που αφορά το Δήμαρχο. Επώνυμο όμως και πολιτικά και δημοσιογραφικά δεοντολογικό. Εσύ αν δεν είσαι αδελφός, φίλος, ξάδελφος, κουμπάρος του Δημάρχου τότε είσαι πολύ οπαδός του. Με γεια σου με χαρά σου. Όμως η πόλη μας είναι μικρή, σε μια γειτονιά ζούμε, που λέει ο λόγος και πρέπει κάποτε να μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια...
Άκου αδελφέ! Τους υπαινιγμούς σου τους προσπερνώ γιατί δεν αφορούν τις απαντήσεις στα πολιτικά επιχειρήματά μου. Άλλωστε σ' αυτούς τους υπαινιγμούς απάντησε χρόνια τώρα η κοινωνική και επαγγελματική μου στάση ζωής. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Έμαθα να ενεργώ στο φως και να λέω, από ... επαγγελματική διαστροφή, την άποψη μου επώνυμα και όχι με ... παρώνυμα.
Άκου αδελφέ! Τους συγγενείς και τους φίλους μου τους εκτιμώ και τους υπολήπτομαι. Έχω άριστη προσωπική και οικογενειακή σχέση μαζί τους και ποτέ δεν επέτρεψα οι προσωπικές πολιτικές απόψεις μου, να τη διαταράξουν ή να επωφεληθώ. Σε προκαλώ λοιπόν αν έχεις κάτι να πεις, να το πεις δημοσίως και επώνυμα...
Ούτε επιθύμησα, ούτε διεκδίκησα κομματικά αξιώματα με χαλκευμένες διαδικασίες (λίστες κλπ) γλείφοντας κομματικές ιεραρχίες, ούτε είχα πολιτικά αλισβερίσια με αποστάτες για να γίνω δήμαρχος στη θέση του δημάρχου, ούτε απαίτησα από φίλους, ξαδέλφους και κουμπάρους αντιδημαρχίες και προεδριλίκια σε δημοτικούς οργανισμούς.
Κι όμως στα πλαίσια του «πολιτικού πολιτισμού» κάποιοι αυτούς τους αξιοποίησαν... Κι ακόμη δεν είχα την ευκαιρία να αξιοποιήσω κανενός είδους, έστω και εξ αγχιστείας, νεποτισμό. Να μην πάμε όμως παραπέρα και θα έλεγα να ξεπεζέψετε από το τεράστιο καλάμι που καβαλάτε. Γιατί όπως, ελπίζω, θα αντιληφθήκατε οι πολιτικές θέσεις, οι πολιτικές πράξεις και τα αποτελέσματά τους δεν περιορίζονται στις αυταπάτες απολίτικων θεωριών περί «καλών παιδιών».
Αυτές μας τελείωσαν πριν από χρόνια μαζί με την «εύφορη» περίοδο ενός άλλου Γιώργου συνονόματου του σημερινού δημάρχου… Το δύσκολο σήμερα είναι οι πολιτικοί να αναλαμβάνουν το κόστος των πολιτικών τους και της ιδεολογίας τους και όχι να «κρύβονται» πίσω από τις ευθύνες των προγενέστερων… Προσωπικά πιστεύω ότι είναι τα πιο αποτελεσματικά έργα ενός Δημάρχου. Σε αυτούς τους καιρούς να στηρίξει πολιτικά το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών του Δήμου…
Αλλά όμως τον είδαμε (τους … για την ακρίβεια) είδαμε με (μη) πράξεις πολιτικής αφέλειας να ενισχύουν τελικά την πιο αντιδραστική έκφραση της τοπικής κοινωνίας… ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
Α! και μην υποτιμάς το ... βλαχοδήμαρχος! Έτσι όπως είναι η κατάσταση εκείνο που πρέπει να σε βαραίνει είναι το «Δήμαρχος».
ΥΓ: Προφανώς το επίμαχο σχόλιο μου είναι αναδημοσίευση από το blog μου ikrisi.com, στο οποίο αναδημοσιεύω επώνυμα τις απόψεις μου.

Διαβάστε σχετικά:

16 σχόλια:

  1. Ξάνθος Κώστογλου23/12/12 09:06

    Το σχόλιο μου απαντούσε σε άλλο σχολιασμό αναγνώστη σας κι εκεί ανέμενα, είναι η αλήθεια, τη δημοσίευσή του. Δεν περίμενα να λάβει τέτοια διάσταση μια σχολιογραφική αντιπαράθεση και μάλιστα κάτω από πηχιαίο τίτλο. Τέλος πάντων ευχαριστώ για τη φιλοξενία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/12/12 12:25

      Και αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι φίλε, αλλά και αυτοί που το έκαναν τεράστιο ζήτημα δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιληφθούν ότι υπάρχουν και άνθρωποι με ευθεία συμπεριφορά και όχι χωμένοι στα υπόγεια της τάχα πολιτικής.
      Γιαυτό μια ζωή αυτή η πόλη μας θα υφίσταται τα ίδια και τα ίδια από τους ίδιους και τους ίδιους.Που ονομάζονται και νέοι, είναι όμως πολύ παλιοί πια.Και στα μυαλά και στις συμπεριφορές.Και χειρότεροι μη σου πω.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/12/12 13:01

      Αν η σκέψης τους ήταν πολιτική, ο λόγος τους πολιτικός, η συμπεριφορά τους ανθρώπινη και πολιτική, τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα πτώχευε πολιτικά.
      Δυστυχώς το πτώχευσαν……… τα λεγόμενα «καλά παιδιά» γόνοι των νοικοκυραίων.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος23/12/12 17:03

      13.01 το ΠΑΣΟΚ δεν το πτώχευσαν μόνο τα "καλά παιδιά", αλλά πρωτίστως, όπως ξέρεις καλά εσύ, αυτοί που μιλούσαν "σοσιαλιστικά" και έπρατταν με τον πιο φαύλο τρόπο.Με πελατειακές σχέσεις, με εκτροφή βουλευτίνων απολίτικων και ρουσφετολόγων, με χρήματα πολλά χρήματα που κινούνταν προς χάριν της "σοσιαλιστικής¨πολιτικής και με κόμπλεξ απέναντι σε όλους όσους δεν ήταν του στυλ και του συναφιού τους.
      Διαχρονικά ο Δήμος Κομοτηνής εξέθρεφε τέτοιες καταστάσεις και δημιουργούσε τζάκια και πρότυπα.Ε τώρα τα λουζόμαστε κι από τους σημερινούς, που σε τελική ανάλυση ως πιο μέτριοι, είναι και πιο ανώδυνοι, αφού δεν τους λογαριάζει και κανένας.
      Αυτά πτώχετσαν το ΠΑΣΟΚ, αυτοί το πτώχευσαν και τώρα πάνε να πτωχεύσουν και άλλους, πτωχούς τω πνεύματι ούτως ή αλλως.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος23/12/12 18:59

      Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, με τη διαφορά ποιος πίστευε ότι εξέθρευαν φίδια που σήμερα δαγκάνουν και δηλητηριάζουν τη δημοκρατία και τη κοινωνία. Τους εμπιστευθήκαμε για να συνεχίσουν τη κοινωνική δικαιοσύνη του δημοκρατικού σοσιαλισμού, κι΄αυτοί μας έφεραν τη φτωχια και τα συσσίτια και την Χρυσή Αυγή.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΩΡΓΟΣ23/12/12 13:18

    Πολύ σύντομα, για να κλείσει (από μέρους μου) η σχολιογραφική μας αντιπαράθεση:
    1. Συμφωνώ ότι οι ορμώμενες από αξιακές και άρα πολιτικές θέσεις, πολιτικές πράξεις, χαρακτηρίζουν και ορίζουν. Μια αντικειμενική ματιά σου σε συγκεκριμένες επιλογές της διετίας ίσως επαναπροσδιόριζε τις απόψεις σου. Στη διάθεση σου, εκ του σύνεγγυς…
    2. Λαϊκίστικο, αντιδημοκρατικό, αυταρχικό, φασιστικό είναι να ασκείς δημόσια κριτική, με ακυρωτικούς χαρακτηρισμούς, εφ' όλης της ύλης, με αφορμή αυθαίρετες ερμηνείες για τις πηγές δημοσιογραφικών ρεπορτάζ.
    3. Λάσπη είναι τα περί URBAN ψεύδη και οι εξ αυτών προκύπτοντες αυθαίρετοι χαρακτηρισμοί. Λάσπη είναι τα φαντασιακά περί γλειψίματος, χαλκεύσεων, συνομωσιών, απαιτήσεων, καλαμιών. Αυτή αδελφέ είναι λάσπη, και αυτή επιστρέφει όταν το δημόσιο καταντάει δημόσια προσωπικό.

    ΥΓ Τους «πανηγυρικώς σπεύδοντες» διαχειριστές και σχολιαστές (ή μήπως διαχειριστές-σχολιαστές;) …στους χαρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμαρχε μου θυμίζεις τον πιτσιρικά στην ταινία του 1999 "Έκτη Αίσθηση", που έβλεπε νεκρούς. Η διαφορά με σένα είναι ότι εσύ βλέπεις φαντάσματα!

      Ψάξε αλλού για "διαχειριστές-σχολιαστές", εμείς είμαστε εδώ επώνυμα ... "Γιώργο"!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος23/12/12 17:38

    Δημαρχε,τα σχολια του συμβουλου σου...ειναι πιο ευστοχα.Πειτε του να συνεχισει.Ξεχασες τον Λασκαρη,τι εγινε,κανεις την προσθεση στα 950.000 Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ισοπέδωση βλάπτει την αναζήτηση της αλήθειας στον δημόσιο βίο.
    Από τη μια ο κυρίαρχος δημόσιος λόγος της εξουσίας ή των "ανώνυμων" κύκλων του, που ρίχνει στην "κρεατομηχανή" της ανθρωποφαγίας, όσους επώνυμα ασκούν κριτική και ελέγχουν την εξουσία τους. Με διασπορά φημών, προπαγάνδα, ευτελισμό της προσωπικότητας, «κατασκευή» εντυπώσεων ("αργόσχολος", "ευνοούμενος του συστήματος", "λάθαι βιώσας", διαβάζει εφημερίδες που τις πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης" κλπ)… Κι από την άλλη και τα εμά εμά και τα εσά εμά: η κριτική στην εξουσία, η αναφορά σε πολιτικές αποφάσεις, ο αιχμηρός,παραβολικός δημοσιογραφικός λόγος, η παραβίαση "ανοιχτών θυρών" για πολιτικές συμπεριφορές, αποτελεί "λάσπη", επίθεση στον "ορθό λόγο" της λογικής της εξουσίας. Όχι λοιπόν αυτή η ισοπέδωση είναι αυταρχική και αντιδημοκρατική ξευτελίζει το δημόσιο διάλογο, υπονομεύει τον ορθό λόγο και τελικά ενισχύει το λόγο και τις πράξεις των πιο αντιδραστικών δυνάμεων.
    Ανατρέχοντας λοιπόν στο αρχικό, επίμαχο, σχόλιο μου, που προκάλεσε τόσο μεγάλη συζήτηση, επαναδιατυπώνω τα αρχικά ζητήματα που προκύπτουν από αυτό το σχόλιο:
    Δεν ερμήνευσα αυθαίρετα τις εκτιμήσεις καμιάς εφημερίδας. Δημοσιεύτηκαν όμως και ζήτησα από το Δήμαρχο να τοποθετηθεί. Να τις επαληθεύσει ή να τις διαψεύσει.
    Δεν ήταν υπεύθυνος του URBAN επί Παπαδριέλλη ο κ. Πετρίδης;( Για το τι προβλέπονταν, τι έγινε και πότε, θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες στο http://www.minenv.gr/urban/apofasis-k.htm, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο κεφάλαιο 1.2.1. Ανασυγκρότηση άξονα πρώην κοίτης ποταμού Μπουκλουτσά.
    Γιατί λοιπόν είναι "λάσπη" όσα αναφέρω; Αναμένω με ενδιαφέρον λοιπόν τα έργα που έγιναν τότε με αυτό το πρόγραμμα για να επιβεβαιωθώ ή να διαψευστώ για τη συγκεκριμένη ανάλυσή μου.
    Είναι "λάσπη" η συμμετοχή, με πρόσκληση του σημερινού δημάρχου, του Δαμιανού στο ψηφοδέλτιό του; (http://www.telegramm.gr/Ειδησεις/Τοπικη-Αυτοδιοικηση/Δαμιανός-στηρίζει-Πετρίδη-στο-Δήμο-Κομοτηνής).
    Όσο για το χαρακτηρισμό "Βλαχοδήμαρχος", αυτός θα μπορούσε να θίξει μόνον τους ...έχοντες τη μύγα. Ο δημοσιογραφικός λόγος χρησιμοποιεί την υπερβολή για να υπενθυμίσει τα όρια της εξουσίας τους σε αυτούς που την ασκούν. Τις λεπτές γραμμές που χωρίζουν την υπεύθυνη, σοβαρή άσκηση των καθηκόντων τους, από την αθέτηση πολιτικών τους, τον αυταρχισμό και εν τέλει τη γελοιοποίηση τους.
    Άλλωστε κατά την περίοδο για την οποία αναφέρθηκε ο "χαρακτηρισμός" ο κ. Πετρίδης δεν ήταν (ακόμη!) Δήμαρχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/12/12 01:23

    Αναπτυξη σημαινει Πετριδης-Καρασταυρου-Ζηλουδης και του ταχυδρομου ο γυιος.Αρη ζηλευεις...που εχασες τον Παναγο,τον ηγετη της Ροδοπης.Τον εφαγες,αχαριστε.Ειδες ο Δημαρχος τι ογκολιθους εχει συνεργατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/12/12 21:46

    ΔΕΞΙΟΥΛΗ 01:23, ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ...ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΟ, ΤΟΝ ΜΙΧΕΛΗ, ΤΟΝ ΚΟΤΣΑΚΗ ΚΑΙ Τ΄ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/12/12 11:08

    Την Γιαμουσταρη ξεχασες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/12/12 11:46

    Και την κοκκινομάλα γιαγιούλα ξέχασες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/12/12 22:51

      Αν ο Πετρίδης κατέβει με τις ευλογίες του Στυλιανίδη θα φάει μεγάλο τοίχο από όλους μας

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος25/12/12 19:56

    Της SIEMENS το κάγκελο στη ΔΕΥΑΚ. Αλήθεια ή ψέματα; Εγώ δεν ξέρω. Ο Καρασταύρου όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/12/12 23:34

    Και ομως αυτη εχει πολλους χυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.