9.5.12

Ας δοκιμάσουμε κάτι το διαφορετικό


Πιστέψαμε ανθρώπους που μας είπαν «λεφτά υπάρχουν» στις εκλογές του 2009, ακούσαμε με προσοχή ανθρώπους που μας είπαν ότι θα εξαφανίσουν το έλλειμμα της χώρας σε 1 χρόνο και τους εκλέξαμε στην πρώτη θέση των εκλογών της 6ης Μαΐου. Δεχθήκαμε την συγνώμη που μας είπαν άνθρωποι, οι οποίοι συνέταξαν το μνημόνιο και μας βάλανε φόρους!!!

Γιατί να μην δείξουμε καλή θέληση σε έναν άνθρωπο που είναι 38 χρονών και μας υπόσχεται μια κυβερνώσα αριστερά, κάτι το διαφορετικό, απ’ ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα; Ας του δώσουμε μια ευκαιρία και ας ελπίσουμε να την αδράξει!!!
Έτσι κι αλλιώς οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ζωή μας είναι λίγες και μια απ’ αυτές μας ήρθε τώρα. Ας εμπιστευτούμε την γενιά μας…

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/5/12 10:44

    καλά πάτε καλά; δηλαδή να εμπιστευτούμε αυτούς που οδηγούν την Ελλάδα στον όλεθρο. αν ο κύριος τσίπρας δε θέλει τα λεφτά του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης μπορεί να σταματήσει να πληρώνεται. εγώ τα θέλω.
    κουνήστε λίγο το χυλό που έχετε στο κεφάλι σας. και ξέρετε κάτι στη γενιά του τσίπρα ανήκω και εγώ, αλλά δεν έχω ούτε θέλω να έχω την οποιαδήποτε σχέση με αυτό το άθλιο παιδαρέλι που νομίζει ότι είναι ακόμη πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του σχολείου του. βάλτε μυαλό πριν είναι αργά. για όλους μας. μετά η οργή των σοβαρών ανθρώπων θα είναι τέτοια που ο τσίπρας και οι υποστηρικτές του δε θα ξέρουν που να κρυφτούν. τα ψέμματα τέλειωσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/5/12 12:01

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ας δοκιμάσουμε το νέο και αν μας απογοητεύσει, δεν το επιλέγουμε ξανά. Έχουμε να επιλέξουμε μία πολιτική που σίγουρα θα μας απογοητεύσει και μία νέα που δεν την ξέρουμε, αλλά ενδέχεται και αυτή να μας απογοητεύσει. Ε,ανάμεσα στα δύο ας επιλέξουμε το νέο, το διαφορετικό, την ελπίδα για κάτι εντελώς καινούριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/5/12 12:07

    Ο κ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Κομοτηνής πριν μια 20ετια, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους περί του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς που ηγούντο Ο Φλωράκης και ο Κύρκος απάντησε ο ευφυής κυρ Θόδωρος:

    Ο Ενιαίος Συνασπισμός της Αριστεράς είναι το «ΚΚΕ και κάτι τρίχες».
    Αποχώρησε το ΚΚΕ και έμειναν οι κάτι τρίχες να απαιτούν δηλώσεις μετανοίας από τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά. Συνασπισμένες τρίχες κατσαρές δηλαδή.

    Στη συνέχεια μπούκαραν στον Ρ/Σ Κομοτηνής οι Συνασπιστές με αρχηγό της νομεκλατούρας τον πολλά βαρύ Χαρίτο και έγινε ο χαμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/5/12 22:18

      Ρε ποιοι είναι οι υπόλοιποι της νομενκλατούρας εκτός από τον αρχηγό του όχλου;
      Χθες και σήμερα παρακολούθησα τον Σταλινικό Χαρίτο στο Rccanel, και με έδωσε την εικόνα ότι την Ελλάδα θα την περιχαρακώσουν, Σιδηρούν Παραπέτασμα που λέγαμε κάποτε και μας έπιανε κόψιμο.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος9/5/12 13:02

    Ευτυχώς που οι ευρωπαίοι βρίσκουν κάτι παιδαρέλια σαν εσένα και το Βενιζέλο και τα τρομοκρατούν, για να ψηφίζουν τα μνημόνιά τους.

    Αν διάβαζες ΟΛΟΝ αυτόν τον καιρό (από το Μνημόνιο Ι ακόμη) τις δηλώσεις Strauss-Kahn και Langard, και τώρα τελευταία του Dallara, θα ήξερες ότι ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, που όμως καμία μαριονέττα ΔΕΝ έκανε.

    Κι όχι μόνον αυτό, αλλά εμείς πηγαίναμε στις διαπραγματεύσεις με ανθρώπους με νομικό background και τους βάζαμε να διαπραγματευθούν ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ θέμα με... οικονομολόγους!

    Καλά έλεγε ο Einstein ότι η βλακεία είναι απεριόριστη.

    Μην προσθέτεις σε αυτήν, παρακαλώ.

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/5/12 13:02

    Να το κάνουμε ρε παιδιά αλλιώς??? Η Κομοτηνή δεν ψήφισε με περίπου 60% υπέρ του μνημονίου??? Να συνεχίσουμε να παίρνουμε εμείς τα λεφτά, κάνοντας και τις θυσίες και να αφήσουμε τους Αθηναίους του Τσίπρα να πάνε να κάνουν ότι θέλουν???? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/5/12 15:47

    Ούτε καν χυλό έχουν στο κεφάλι τους. Κοντίλες (κάκιστης ποιότητας υπόλειμμα αχύρου που δεν το τρώνε τα ζώα, στην ουσία είναι οι "ρόζοι" του κορμού των σιτηρών) έχουν δυστυχώς τόσο οι τσιπροσυριζαίοι όσο και οι θαυμαστές - οπαδοί τους, παλιοί και όψιμοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος9/5/12 17:47

    Σέβομαι την ετυμηγορία του ελληνικού λαου. Σέβομαι το αποτέλεσμα. Σέβομαι και τη γνωμη του συντάκτη του άρθρου. Έχω όμως μια μεγάλη απορία: είναι δυνατόν να ελπιζετε κάτι νέο κάτι καινούργιο κάτι νεωτερικη και ριξικελευθο απο τον Τσίπρα και το κόμμα του; Αλήθεια, δείτε μόνο τι έκανε σήμερα, συνομιλία με πρυτάνεις όπου τους έταξε ότι δεν θα εφαρμόσει το νομό για τα πανεπιστήμια.... Αρκετά πίσω στην Ευρώπη μας έφερε μέχρι τώρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με την έλλειψη πρωτοβουλιών και εφαρμογής μεταρρυθμίσεων. ΑΣ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ακόμη πιο πίσω στην ιστορία. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ! όχι στον λαϊκισμό και στο ψέμα! Λογική, υπευθυνότητα και αλήθειες πια απο όλους, ανεξαιρέτως! Να καταθέσουν ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!! Ο λαός να ξέρει τι ψήφισε... Γιατι πολυ φοβάμαι ότι επαναστατικότητες και λαϊκισμός μας έφεραν εδω.
    Τέλος, να επισημάνω ότι είμαι αρκετά νεώτερος απο Τσίπρα,,... Δεν με εκπροσωπεί! ΟΥΤΕ έμενα είτε την γενιά μου!! ΜΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙΣ λοιπόν φίλε συντάκτη του κειμένου ΟΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΣΙΡΚΟ ΤΣΙΠΡΑ9/5/12 18:38

    Μέχρι και με την Ομοσπονδία Θυρωρών Ελλάδος συναντήθηκε η διερευνητική εντολή του Τσίπρα (και ο ίδιος)

    5/09/2012 05:10:00 μμ Δημοσιεύθηκε από Παραπολιτική

    Στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών του ΣΥΡΙΖΑ , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε σήμερα από τις 11 το πρωί σύσκεψη με εκπροσώπους Συνδικάτων, Επιστημονικών και Κοινωνικών Φορέων.

    Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων, πάνω από 120 άτομα εκπροσωπώντας 50 περίπου φορείς, μεταξύ των οποίων η WWF αλλά και η Ομοσπονδία Θυρωρών Ελλάδος!



    Απολαύστε...

    ...την αναλυτική λίστα:

    ΕΣΕΕ
    ΓΣΕΒΕΕ
    ΟΚΕ
    ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    ΒΕΑ
    ΠΟΒΕΣΑ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ
    ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΣΑΠ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΑΠΙΣ
    ΕΚΑ
    ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ
    ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ
    ΟΜΥΛΕ
    ΟΛΜΕ
    ΑΔΕΔΥ
    ΟΑΣΕ
    ΟΕΝΓΕ
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
    ΕΣΗΕΑ
    ΔΣΑ
    ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ MARFIN
    ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ PROBANK
    ΟΜΕ ΟΤΕ
    ΠΟΣΠΕΡΤ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ MARFIN
    ΕΣΗΕΑ
    ΣΕΗ
    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
    ΠΟΦΑ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
    ΠΟΣΠ
    ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
    WWF
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΕ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    Σχόλιο Παραπολιτικής: Το Τσίρκο Μεντράνο θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος αυτήν την εποχή, μάλλον γι'αυτόν δεν συναντήθηκε μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/5/12 18:40

    Αυτό είναι το αστείο πρόσωπο της Ελληνικής αριστερας...!!!!
    Δώστε του 50%..
    Να έχουμε να γελάμε για πολλά χρόνια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/5/12 19:38

    Δεν έχει κανένα σκοπό να κυβερνήσει ο Τσίπρας και το δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Άλλωστε ποσοστό που να του δίνει αυτοδυναμία δεν πρόκειται να πάρει ούτε σε 20 χρόνια και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί ποτέ μαζί του, οπότε λέει ότι θέλει αφού τα λόγια είναι ανέξοδα.
    Η τύχη του κ. Τσίπρα ελάχιστα πρέπει να μας ενδιαφέρει, τη στιγμή που ο ίδιος, πάνω στο κύμα που βρίσκεται, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το μέλλον αυτού του τόπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/5/12 19:43

    Σοβαρότητα έστω και τώρα απαιτείται ΚΑΙ ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ! κυρίως των 3 κομμάτων που είχαν έχουν την πρωτοβουλία. Φτάνει πια τα καραγκιοζιλικια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/5/12 21:55

    Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ καβάλησαν το καλάμι. Μέθυσαν από το ανέλπιστο ποσοστό και πίστεψαν ότι είναι αληθινό και όχι πέτσινο. Μόνο που κατά 50% είναι ψήφος διαμαρτυρίας. Αλλά θα πέσει στο λάκκο που σκάβει.. Στις επόμενες εκλογές, που επιδιώκει με κάθε τρόπο, θα πάρει γύρω στο 10%, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα πάρουν γύρω στο 40% και θα σχηματίσουν κυβέρνηση και το όνειρο θα τελειώσει εκεί. Μαζί και για την ΔΗΜΑΡ, η οποία κλώτσησε την ευκαιρία να μετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας και να προσφέρει κάτι θετικό στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/5/12 22:02

    Έχουμε πτωχεύσει. Στις αγορές με το σπρεντ στις 2346 μονάδες μπορούμε να βγούμε ίσα-ίσα για ένα εξάμηνο και αυτό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%.
    Πορευόμαστε με τα χρήματα που έρχονται από το εξωτερικό και με την πίεση που ασκούν οι διεθνείς κυβερνήσεις στους μη θεσμικούς πιστωτές ανά τον πλανήτη να αποδεχτούν το PSI. Μέχρι τον Ιούνιο περιμένουμε να εισπράξουμε 30 δις ευρώ δάνεια με πολιτικό επιτόκιο από την Τρόικα για να μπορέσει το κράτος να πληρώσει τις έστω πετσοκομμένες συντάξεις, τους μισθούς και τα φάρμακα της μαμάς μου. Επιπροσθέτως τέλη Μαΐου λήγουν κάτι ομολόγα που αρνήθηκαν να υποστούν το PSI επικαλούμενοι την υπαγωγή τους σε αλλοδαπό δίκαιο. 450 εκ για τα όποια κάποιος πρέπει να επέμβει να τους πείσει να αλλάξουν γνώμη.
    Πολλές από τις χώρες που θα συνδράμουν για να πάρουμε αυτά τα 30 δις μέχρι τον Ιούνιο είναι χώρες με σαφώς χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από το δικό μας ενώ άλλες δανείζονται αυτά τα χρήματα στις αγορές με επιτόκιο υψηλότερο εκείνου με το οποίο θα μας τα δανείσουν. Τι θα πουν ο Τσιπρας και ο Καμμενος στον Ιταλό η στον Ισπανό, δε σου επιστρέφω τα 15 δις που μου δάνεισες με το πρώτο Μνημόνιο;
    Και ότι η Ελλάδα έχει άσο στον μανίκι, εάν δεν της τα δώσετε άνευ όρων κινδυνεύετε και σεις οι ίδιοι να υποστείτε την οργή των αγορών όπως δήλωνε εχθες κομπάζοντας ο Τσιπρας στον διεθνή τύπο; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.
    Άντε λοιπόν να επιστρέψουμε στις κάλπες μπας και το πλειοψηφικό κόμμα της αποχής επιστρέψει και σουλουπώσουμε κάπως τα αποτελέσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος9/5/12 22:10

    Και ήθελε τόσο πολύ να κυβερνήσει ο Τσίπρας και να εφαρμόσει την πολύ σοβαρή πολιτική που έχει. Χάσαμε ιστορική ευκαιρία για το μέλλον της χώρας. Σύντροφοι εμπρός για τη νέα Βόρεια Κορέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος9/5/12 22:12

    Θα τους λέει τώρα ποιες θα είναι οι πρώτες ιδιωτικές εταιρείες που θα κρατικοποιήσει για να αυξήσει τις κρατικές δαπάνες. Προβλέπω ότι το Harvard θα καλέσει τον Τσίπρα να διδάξει οικονομικά με βοηθό τον άλλο μεγάλο οικονομολόγο το Στρατούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος10/5/12 09:51

    Ολοι Τσίπρα και στην πειφερεία ΑΜΘ όλοι Τάκη Χαρίτο.
    Αυτή είναι η εικόνα μας.
    Αχ Ελλάδα σε αγαπώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.