25.3.12

Ένταση, κιγκλιδώματα, αποδοκιμασίες και πολύ αστυνομία στην παρέλαση της Κομοτηνής

Με την καθιερωμένη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των πολιτιστικών συλλόγων, του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή.

Ήταν μια παρέλαση διαφορετική από τις άλλες, καθώς κανένας μαθητής δεν έστρεψε όπως άλλες φορές το κεφάλι του στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ένταση προκλήθηκε απέναντι από αυτήν, με ομάδες νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ και των «αγανακτισμένων» της Κομοτηνής, να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της οικονομικής πολιτικής οι πρώτοι και εναντίον των πολιτικών οι δεύτεροι.
Για πρώτη φορά στην Κομοτηνή, υπήρχαν περιμετρικά της Λεωφόρου Δημοκρατίας όπου πραγματοποιείται η παρέλαση, κιγκλιδώματα για τον κόσμο, με σκοπό να τον κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας από τους επισήμους.
  
Διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ασφάλειας και της αστυνομίας βρισκόταν και από τις δυο μεριές της Λεωφόρου και έλεγχαν την κατάσταση, ενώ η κυκλοφορία στους παράλληλους δρόμους, από αυτόν της παρέλασης, είχε διακοπεί. Αν εξαιρεθούν οι στιγμές έντασης που προαναφέραμε, η παρέλαση κύλησε ήρεμα, με πλήθος κόσμου να χειροκροτεί τους μαθητές και τον στρατό.
Χαρακτηριστική και πολύ εύστοχη η δήλωση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα δεν θα κάνω δηλώσεις για την 25η Μαρτίου του 1821, αλλά θα κάνω δήλωση για την 25η Μαρτίου του 2012! Εύχομαι και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που στην πόλη μου, γίνεται η παρέλαση πίσω από κάγκελα!».
  
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρέλαση και τόνισε πως «ειδικά οι Θρακιώτες οφείλουμε και φέτος να αναδείξουμε με κάθε τρόπο πόσο σημαντική είναι για μας η επέτειος αυτή και να προσπαθήσουμε να αναγνωριστεί εντονότερα η μεγάλη προσφορά της Θράκης στον αγώνα του 1821 αφού αυτή δεν φωτίζεται επαρκώς».

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/3/12 17:31

    Από τις πιό ήρεμες παρελάσεις στην Ελλάδα αν και με παρουσία Πεταλωτή.Καλά ο Στυλιανίδης ούτε τόλμησε .Κρύφτηκε στις Σάπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/12 17:36

    Ο δήμαρχος έπρεπε να ευχηθεί να είναι η τελευταία παρέλαση στην πόλη του.Ούτε χούντα έχουμε ούτε σοβιετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/3/12 17:54

    Ή ο τίτλος σου παραπλανητικός ή δεν ήσουν εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/3/12 17:55

    Δηλώσεις Μπαμπινιώτη για την 25 Μαρτίου
    Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη μετά τη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821

    «Συγχαίρω θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας που τους καμαρώσαμε όλοι μαζί εδώ να βαδίζουν συντεταγμένα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους, για να έχουμε μία πατρίδα ελεύθερη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως το ρόλο της παιδείας στην Επανάσταση του 1821, που ξεκίνησε ως μία πνευματική αφύπνιση μέσα από ένα μεγάλο παιδευτικό κίνημα, το Νεοελληνικό Διαφωτισμό, με τους λογίους του έθνους, απλούς δασκάλους λαϊκούς και ιερωμένους.
    Τέλος, πιστεύω ότι οποιαδήποτε υπέρβαση της σημερινής κρίσης πρέπει να περάσει και μέσα από την παιδεία, μια παιδεία δημόσια ουσίας και ποιότητας, επικεντρωμένη στα παιδιά, στους μαθητές και με αναβαθμισμένο τον έλληνα εκπαιδευτικό.»

    (Δεν νομίζω να πιστεύει ο υπουργός παιδείας κ. Μπαμπινιώτης, ότι με τους υποβαθμισμένους εκπαιδευτικούς σαν τον Δαπέργολα και Καραϊσκο, μπορεί να γίνει η υπέρβαση της κρίσης.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/3/12 18:07

    Δήμαρχε αν δεν ληφθούν μέτρα αν δεν αποδοκιμαστούν δημόσια αν δεν αποδοθούν ευθύνες και την επόμενη φορά στην «πόλη σου» θα γίνει η παρέλαση πίσω από κάγκελα. Το κακό θα συνεχίζεται μέχρι να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.
    Χθες ο Φαήλος Κρανιδιώτης δήλωσε ότι αν δεν επιτύχει την αυτοδυναμία η ΝΔ, θα επαναληφθούν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό.
    Το κλίμα τρομοκρατίας βολεύει την δεξιά και την δήθεν ακροαριστερά των μπεμπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/3/12 20:06

    Οι βωμολοχίες των θρησκευόμενων κατσαπλιάδων εκπαιδευτικών απευθυνόταν και στον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής; Όλα πιθανά από αυτούς τους τύπους της πατριδοκάπηλης αλλοφροσύνης.
    Ή θα δικαιολογηθούν ότι δεν είχαν οπτική γωνία στην εξέδρα των επισήμων.
    Να χαθείτε να χαθείτε κοπρόσκυλα της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/3/12 20:12

    Τη Δευτέρα το πρωί στην αίθουσα διδασκαλίας πως θα αντικρύσουν στα μάτια τους μαθητές τους συνάδελφους τους, οι παρακρατικοί της εκπαίδευσης.
    Αυτοί όμως δεν έχουν τσίπα ντροπής είναι ξεδιάντροποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/3/12 20:28

    Όχι ρε παιδιά για οφειλές 2000 ευρώ στο Δημόσιο στο ΤΕΒΕ συλλαμβάνουν τους πολίτες και τους οδηγούν στα κρατητήρια, και στην συνέχεια στον εισαγγελέα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν έχουν και δεν πληρώνουν οι επαγγελματίες.
    Τη γριούλα και τον παπούλη μικροσυνταξιούχους τους κόβει η ΔΕΗ το ηλεκτρικό για οφειλές 100-200 ευρώ.
    Αυτά τα ρεμάλια που αναστατώνουν την κοινωνία με τις τρέλλες τους, κινητοποιούνται οι αρχές για να προστατεύσουν τους πολίτες, η κάθε κινητοποίηση των αρχών κοστίζει από μερικές εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ, γιατί τα σπουδαγμένα ρεμάλια κάνουν το κέφι τους. Και τους αφήνουν ελευθερους και ωραίους. Να τους χρεώνουν τουλάχιστο τις δαπάνες της κινητοποίησης των αρχών αφού δεν τους συλλαμβάνουν. Μέχρι πότε θα είμαστε τα κοροϊδα να πληρώνουμε τα τρελοκέφια σαν του Καραϊσκου και του Δαπέργολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/3/12 20:42

    επειδή ήμασταν σήμερα εκεί :
    1.."Ομάδα νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ" ήταν ο κ. Χαρίτος;
    2."Ομάδα αγανακτισμένων" ήταν 5-6 .... Σ-πάρταλοι;
    Τουλάχιστον μη βάζετε φωτογραφίες Αφήστε μας να "ονειρευτουμε" τον τίτλο σας.
    Τέλος , σας ενημερώνω ότι πολλά παιδιά έστρεψαν το κεφάλι προς την εξέδρα.
    Βέβαια δεν είναι αυτό το θέμα μας .
    Οι Κομοτηναίοι ήθελαν και απόλαυσαν μία ειρηνική παρέλαση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/3/12 20:51

    Τι πέταξαν προκηρύξεις; Ρύπαναν τη πόλη με το λόγο τους και τα σκουπίδια τους.
    Ο Δήμος θα ξοδευτεί για να καθαρίσει τη πόλη από τα σκουπίδια τους.
    Έχουν όνομα, ταμπέλα, διεύθυνση, ο δήμος να τους χρεώσει τη δαπάνη
    καθαρισμού της πόλης όπως προβλέπει ο νόμος. Το κακό παράγινε ως πότε θα πληρώνουν οι δημότες τις μαλακίες τους. Πρώτο βήμα κατάσχεση της αποζημίωσης που εισπράττει ο Δαπέργολας, από την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/12 12:47

      Πληρώνεται κιόλας από το δημοτικό συμβούλιο ; Δηλ οι 41 δημοτικοί συμβουλοι πληρωνονται για να μην μιλούν (όχι όλοι βέβαια - κάποιοι μιλούν) να τους χαιρόμαστε !!!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος25/3/12 21:25

    Εκεί που ζούσαμε ειρηνικά οι ρεμπεσκέδες της ΣΠΙΘΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν την αστυνομοκρατία έφεραν. Αστυνομοκρατία ήθελαν με αστυνομικά μέτρα να αντιμετωπίζονται οι νενέκοι. Οι νομοταγείς δεν έχουν πρόβλημα οι παραβατικοί της ΣΠΙΘΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ να το σκεφτούν.
    Πρέπει να τερματισθεί η περίοδος χάριτος, χρόνια βαστάει αυτή η κολόνια, έληξε βρωμάει πολιτική και πατριδοκάπηλη σαπίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος26/3/12 00:41

    η 25η Μαρτίου 2012 σηματοδοτησε την απόλυτη διάσταση κοινωνίας και κράτους.
    Εκεί όπου το κράτος παρέλασε, η κοινωνία απείχε ή κρατήθηκε μακριά και απομονωμένη από το υποκείμενο της παρέλασης. Σε τέτοιο σημείο που - μετα απο 180 χρονια & για πρωτη φορα - να αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο πραγματοποιήθηκε η παρέλαση. κ. Υπουργέ αποτύχατε παταγωδώς και σε ολα τα επίπεδα να δικαιολογήσετε και το ρόλο σας αλλα και να ανταπεξέλθετε στις ελπίδες των χιλιάδων συνανθρωπων που σας στήριξαν ....Δεν είναι δυνατόν να κάνετε τέτοιες δηλώσεις! Πολιτικοί που φοβούνται να αναμειχθούν με το κόσμο απλά έχουν ολοκληρώσει το κύκλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/12 11:01

      δεν ξέρω για ποιό υπουργό μιλάς αλλά όταν ο Στυλιανίδης κρύφτηκε στις Σάπες, στην Αλεξανδρούπολη Ξάνθη Καβάλα και Δράμα δεν πάτησε κανένας υπουργός, εγώ είδα τον Πεταλωτή να συμμετέχει κανονικά, να χαιρετάει κόσμο από την κατάθεση προς την εξέδρα χωρίς καμία ένταση και αποδοκιμασία, να κυκλοφορεί μετά την παρέλαση στην πλατεία.Και γενικώς να χαλάει την σούπα σε όσους τον ήθελαν να απέχει, να κρύβεται, να φοβάται, να αποδοκιμάζεται απο τους συμπολίτες του.Τι να κάνουμε ας ξαναπροσπαθήσουν οι ακραίοι και ας προσδοκούν οι "φίλοι" του που κρύφτηκαν και οι ίδιοι

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/3/12 13:28

      Ανώνυμε 2:41 σε άλλη πόλη ζεις?

      Ποια κοινωνία απείχε χθες? Οι 15 γνωστοί σε όλους βλαμμένοι που μετά το show πήγαν όλοι μαζί να τσιμπήσουν σε γνωστό ταβερνάκι και να πιουν στην υγειά των κορόιδων? Και για ποιον Υπουργό που απέτυχε μιλάς??? ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ SITES ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΑΜΑΘ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ????

      ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΡΕ! Και όποιος δεν θέλει Πεταλωτή να παραιτηθεί από το επίδομα παραμεθορίου που αυτός με κόπο κράτησε για τη Θράκη

      Και το λέω εγώ που ψηφίζω στην Ξάνθη. Ένας σας έλαχε και πέσατε να τον φάτε

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος26/3/12 12:27

    Πάρτες τους τα μέτρα, αν τολμήσουν ξανά να ενοχλήσουν την κοινωνία να τους φορέσουμε ζουρλομανδύες και κατευθείαν στο τρελλάδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/3/12 13:08

    Το φαινόμενο του φασισμού κάνει την περιοδική του εμφάνιση στη Κομοτηνή ανά 20ετία. Φαινόμενο του οποίου τα αίτια ίσως πρέπει να ερευνηθούν από τους ειδικούς ερευνητές
    1974 η οργάνωση Ακρίτας.
    1989-1990 η οργάνωση νομίζω Ελεύθεροι Θράκες ή Έλληνες πατριώτες με ψαλτάδες και τα λοιπά συναφή.
    2010-2011 η οργάνωση Σπίθα-Αντιφωνητής –Σπάρτακος ανάλογα με τις συνθήκες εμφανίζονται με διαφορετικό λογότυπο.
    Κληρονομικό δικαίωμα είναι, προέρχονται τα μέλη από τις ίδιες οικογένειες από το 1974 και μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος26/3/12 15:52

    Είμαι φανατικός αντισπιθικός και αντισυνωμοσιολόγος

    Ωστόσο μη τους βρίζετε τόσο πολύ. Δημοκρατία έχουμε. Αυτοί δεν το ξέρουν. Εμείς ας το δείξουμε. Αυτοί λένε έχουμε ΧΟΥΝΤΑ αλλά δεν την αναλύουν γιατί δεν τους συμφέρει (έχουμε "ΧΟΥΝΤΑ" συμφερόντων και οχι πολιτικών θέλω να πω). Εμείς ας μην τους δίνουμε αφορμή να παραμυθιάζουν τους συναισθηματικούς. Αρκετά ξεφτιλίστηκαν χθες που δεν κατάφεραν να προκαλέσουν εξέγερση (που ήταν και το ζητούμενο). Μην το ανακυκλώνουμε. Ας τους αφήσουμε στην αμηχανία τους από τον Φαήλο, το Βορίδη και τον ΚΑμμένο ποιον να διαλέξουν. Ας τους αφήσουμε στο μέτωπό τους μαζί με ΚΚΕ και Τσίπρα να διαλυθούν μόνοι τους.

    Αντισπίθας κανονικός πολίτης στο όριο της επιβίωσης αλλά με κοινή λογική και αντιπασόκ τάσεις που σιγά σιγά ξεπερνιούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/3/12 11:23

      "Αντισπίθας κανονικός πολίτης ...με κοινή λογική και αντιπασόκ τάσεις που σιγά σιγά ξεπερνιούνται."

      Ο ορισμός του μαλάκα Έλληνα πασόκου που ξεπερνάει τις Αντιπασοκ τάσεις του χωρίς να ξέρει ο ίδιος γιατί όπως δεν ξέρει και γιατί είναι Αντιπασοκ.
      Αντιπασοκ είναι και ο Μπένυ και ο Χρυσοχοίδης και βέβαια ο ΓΑΠ. Μετά τις εκλογές θα βρούμε ένα αντιπασοκ πάσαλο και θα καθίσετε πάνω να αντιπασοκιστείτε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/3/12 17:37

      Εκτός από ύβρεις τιποτα άλλο κύριοι που περιμένετε εκλογές για να ... "τιμωρήσετε";;;
      Σιγά και σας πιστέψαμε. Ούτε "τιμωρια" ούτε τίποτα. Αντιπασοκ κόμπλεξ έχετε, συμφέροντα χρεοκοπίας επιδιώκετε, άσχετοι προφανώς είστε, αλλά το περιτύλιγμα για την "τιμωρία" (και καλά) "αυτών που μας έφεραν εδώ" (καθρέφτη έχετε;) το πλασάρετε πολύ. Δεν θα σας βγει. Και πάλι ΠΑΣΟΚ για να πολεμήσουμε για το καλύτερο δυνατό και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος26/3/12 18:28

    Το αστυνομικό κράτος Ζει.
    Με πράσινες ή γαλάζιες ανταύγειες.
    Με τον Μπάλκο ή τον Πολύδωρα.
    Τον Παπουτσή ή τον Χρυσοχοίδη.

    Το αστυνομικό κράτος είναι εδώ.
    Μαύρο-κατάμαυρο και δυνατό.
    Με φράχτες και ελεύθερους σκοπευτές.
    Με χημικά και γκλομπς

    NA XAIΡΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 290 ΕΥΡΩ, ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 50 %, ΤΟΥΣ 30000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ!!!! ΕΙΣΤΕ υποτιθεται ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΝΑΘΕ ΣΑΣ!!! ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ .ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΟ ..... ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΡΕ!!!!!ΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ...ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/3/12 21:45

      Την κεφάλα σου θα χτυπάμε βλάκα πολυξερε

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.