21.10.13

Στο Κοινοβούλιο οι αδιαφανείς αποσπάσεις στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Στην ελληνική βουλή έφτασαν οι καταγγελίες για τη μη τήρηση της αξιοκρατικής επιλογής και της διαφανούς διαδικασίας, αναφορικά με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μετέφερε την επιστολή τριών διδακτόρων του ΤΕΦΑΑ, η οποία έχει ως εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Βουλευτά,
Κάθε χρόνο το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης όπως και αρκετά ακόμη πανεπιστημιακά Τμήματα και Σχολές, ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας την απόσπαση εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών. Τα τελευταία χρόνια η Γενική Συνέλευση του Τμήματος λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές υπουργικές εγκυκλίους και τις λειτουργικές της ανάγκες καταρτίζει μία κατάσταση αξιολόγησης των αιτούντων απόσπαση και την υποβάλλει στο Υπουργείο προτείνοντας πρόσωπα με συγκεκριμένη σειρά.
Η ιεράρχηση των αιτήσεων γίνεται με κριτήρια:
α) συγκεκριμένα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά μετρήσιμα προσόντα (τίτλοι σπουδών, δημοσιεύσεις, συγγραφικό έργο κ.ά.), και
β) τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος με βάση το πρόγραμμα σπουδών.
Την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά και παρά το γεγονός ότι το Τμήμα ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, το αρμόδιο όργανο του Υπουργείου δεν έλαβε υπόψη την πρόταση και αγνόησε υποψηφίους που αξιολογήθηκαν στις υψηλότερες θέσεις. Σε χαλεπούς καιρούς όπου όλοι προσπαθούμε να επαναδημιουργήσουμε το κράτος στις υγιείς βάσεις της διαφάνειας, της ποιότητας και της αξιοκρατίας ορισμένοι από τους διοικούντες επιμένουν σε πρακτικές άλλων καιρών.
Οι υπογράφοντες προασπιζόμενοι την πολυετή και επίπονη προσπάθεια τους για συνεχή βελτίωση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής τους κατάρτισης αναρωτιούνται πως το Υπουργείο αφενός επικαλείται την αξιολόγηση και την αξιοκρατία ως μοχλό βελτίωσης της εκπαίδευσης ενώ την ίδια στιγμή αυτό-ακυρώνεται με τέτοιες ενέργειες. Εμείς διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή να τηρηθεί η αξιοκρατική επιλογή και η διαφανής διαδικασία.
Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία,
Ν. Κουφού (Διδάκτωρ κι Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής), Γ. Πάφης (Διδάκτωρ κι Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής) και Ο. Αλειφέρη (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα κι Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής)».
Να σημειωθεί πως οι υπογράφοντες εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν, πως ορισμένοι διδάσκοντες δεν διαθέτουν ούτε καν μεταπτυχιακό τίτλο!!!

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/10/13 11:52

    Πολιτσάκης ο εκλεκτός,υποψήφιος με τον Παυλίδη στις Περιφερειακές και "τα μάτια και τα αυτιά" του Στυλιανίδη στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/13 12:34

    Μην ανησυχείτε, και να γίνει πολύ ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτισμός για να τον καταστρέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/10/13 17:13

    Χάθηκαν οι ντόπιοι βιουλευτές κι έπρεπε ο Πάφης του Δαπέργολα να πάει στον Τέρενς? Εκτός κι αν οι ντόπιοι δεν ήθελαν να κακοκαρδίσουν τον Στυλιανίδη.Πάλι καλά που ανάμεσα στους ομοιδεάτες τους Κασιδιάρη και τ Καμμένο διάλεξαν τον ψεκασμένο . Πριν λίγες μέρες θα πήγαιναν στον Μιχαλολιάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.