21.10.13

Επίσκεψη μελών της Pro Silva Europe στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης Σταύρος Κεχαγιόγλου υποδέχθηκε στο δάσος Ελατιάς τον Πρόεδρο Philippe Morgan και 24 δασολόγους μέλη της Pro Silva Europe.
Η Pro Silva Europe είναι μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία Δασολόγων από 24 ευρωπαϊκές χώρες, πρόσφατα και στις ΗΠΑ, η οποία έχει σαν αρχή τη φυσική δασοπονία. Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια του 16ο Πανελλήνιου Δασολογικού Συνεδρίου και της Ετήσιας συνάντησης 2013 της Pro Silva Europe που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Την αποστολή συνόδευαν ο Νικόλαος Γρηγοριάδης και ο Γαβριήλ Σπύρογλου από το Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης, ενώ παραβρέθηκαν η Δασάρχης Δράμας Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών Δράμας Παντελής Ξόφης.
Ο Αντιπρόεδρος του ΦΔΟΡ παρουσίασε το Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα BioEUParks «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της στερεάς βιομάζας σε εθνικά πάρκα της Ε.Ε. – Exploiting the potentialities of solid biomasses in EU Parks». Στη συνέχεια έγινε περιήγηση μέσα στο δάσος Ελατιάς όπου και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αειφορική διαχείριση του δάσους, την κλιματική αλλαγή, την ενέργεια, την παραγωγή ξυλείας και άλλων προϊόντων, τη διατήρηση των οικοσυστημάτων, κ.α. Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια ευκαιρία για ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και ιδεών και αποτελεί την απαρχή μιας συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.