14.2.10

Δεν πάει πουθενά, πουθενά … εδώ θα μείνει!


Τέρμα στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας! Επειδή πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται για το ότι «αναχωρεί» από την θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Σωκράτης Ξυνίδης, θα θέλαμε να πούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ίσως επειδή κάποιοι (δεν αναφερόμαστε στο blog Sibilla) δεν έχουν τα κότσια να χτυπήσουν ή να αντιπαρατεθούν με τον Γιώργο Παπανδρέου, τα «βάζουν» με τις επιλογές του. Εμείς μετά απ’ αυτό δηλώνουμε εθελοντές στο κόμμα και θέτουμε τους εαυτούς μας στην διάθεση του Γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη…

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/2/10 21:02

    Popolaros: Δείτε καμιά φορά και τι συμβαίνει και πίσω από τον καθρέφτη.

    Αυτές τις μέρες αρχίζει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδιο.
    Την υπόθεση του Βατοπεδίου την ξεπατίκωσε το δικηγορικό γραφείο των αδελφών Ξυνίδη ανιδιοτελώς. Αυτοί που έχουν τα γένια νομίζουν ότι έχουν και τα χτένια ακόμη. Πέρασαν οι «εποχές των παχέων αγελάδων. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
    Προσπαθούν μέσα από τις σελίδες «πατριωτικών» ΜΜΕ να αποδομήσουν τον Σωκράτη Ξυνίδη. Δεν είναι λίγο πράγμα να επιστρέψουν τα 29000 στρέμματα της παραλίμνιας περιοχής της Βιστωνίδας. Μετά είναι οι και εμπλεκόμενοι με τον α ή β τρόπο στην υπόθεση Βατοπέδι, είναι αυτοί που δεν είδαν δεν άκουσαν δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό. Ίσως δούμε ονόματα που ούτε καν τα υποψιαζόμασταν.
    Πάρτε το χαμπάρι θα δούνε πολλά τα μάτια μας. Δεν χρειάζεται στενοχώρια, είναι για γέλιο και για κλάματα οι αφιλότιμοι λαθρόβιοι της παρά-πολιτικής εξουσίας και της Ορθοδοξίας.
    Με τα φιρμάνια τους ο Ηγούμενος Εφραίμ και ο Ρουσόπουλος για την έρευνα του κ. Χαρδαβέλα δεν μίλησαν για την «ταμπακέρα», το video της συνάντησης Εφραίμ, Αρσένιου, Καραμανλή, Ρουσόπουλου και Κασίμη. Τους ενόχλησαν οι διωγμοί των γερόντων. Δηλ. άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.
    Για την οικογένεια Ξυνίδη ψάξανε και ψάξανε για να βρούνε κάτι τις το επιλήψιμο,
    δεν βρήκανε και καταλήξανε στην αποδόμηση της κομματικής ιδιότητάς του. Σιγά τα ωά ……..
    Όσο για το ερωτικό πάθος του Παναγιωτακόπουλου με το ΠΑΣΟΚ, ο Σωκράτης Ξυνίδης απλά του υπενθύμισε ότι ο γεροντικός έρωτας εκθέτει τον ερωτύλο γέροντα.
    Είναι σαν τον καρναβαλίστικο έρωτα, προσωρινός, έρχεται και φεύγει.
    Όσο για τον υφυπουργό κ. Γιώργο Πεταλωτή αν κάλυψε τον κ. Ξυνίδη ή όχι, η δουλειά του δεν είναι να «εκδίδει» διαζύγια στα τιμημένα γηρατειά, έξ’ άλλου και ο χαρακτήρας του δεν του το επιτρέπει, τα καθήκοντά είναι εξαιρετικά σοβαρά, απ’ ότι των νωθρών εγκεφάλων.
    D-Frida

    ΣΣ. Μόνο ένα ρουσφέτι θέλω από τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Να επισπεύσει την επιστροφή της παραλίμνιας περιοχής Βιστωνίδας, αφού η σχετική απόφαση είναι υπογεγραμμένη από το Νομικό Συμβούλιο εδώ και μήνες. Πολλά ζητάω, να κόψουμε κάτι, να το αφήσουμε για την επόμενη Καθαρή Δευτέρα, να το γιορτάσουμε με τα θαλασσινά της λίμνης Βιστωνίδας.
    Σύντροφε Γραμματέα «η διαφωνία είναι δημιουργία της σκέψης», «άστους να λένε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 'χω από καλή πηγή ότι ο Ξυνίδης είναι αδιάλλακτος. Αυτό είναι καλό...

    ... αλλά όχι όταν βάζει κανείς κόκκινες γραμμές. Γιατί αυτές τοποθετούν όλες τις περιπτώσεις στον ίδιο κουβά!

    ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ!!!

    Νομίζω, όμως, ότι είναι νέος, άπειρος και ορεξάτος. Πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να μεστώσει και να αντιμετωπίζει τα θέματα πιο στωικά.

    Αυτό απαιτεί σοφία - όχι απλά εξυπνάδα - κι έρχεται με τον καιρό. Πολλοί νέοι πολιτικοί σήμερα, κυρίως στο χώρο του ΠΑΣΟΚ (αφού εκεί είναι όλοι οι νέοι πολιτικοί) έχουν αυτό το handicap.

    Ελπίζω σε καθημερινή βελτίωση στον τομέα αυτό, αλλά χωρίς το downside της αλλαζονίας.

    Δύσκολο... Και το κατέχω καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/2/10 11:02

    Για διαλυμένο κόμμα κάνει λόγο ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκή γραμματέα τον Σωκράτη Ξενίδη και καταλογίζοντας, ταυτόχρον, αμνησία στους υπουργούς της κυβέρνησης, καθώς αθέτησαν πολλές από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.
    Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", "ξεσπαθώνει" και καταδεικνύει την "παραλυσία" οργανώσεων και οργάνων του κόμματος, επιμένοντας στη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Εν πολλοίς χρεώνει την...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/2/10 11:04

    να βρι που πηγαν τα 50 κρυμμενα δις Σ Η Μ Η Τ Η.
    ΧΙ ΧΙ ΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/2/10 16:31

    Το σύστημα είχε δουλέψει και στο παρελθόν. Το 2001 αμέσως μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ η Goldman βοήθησε την Κυβέρνηση σιωπηλά δανείζοντας την δισεκατομμύρια όπως είπαν άνθρωποι που γνώριζαν για αυτές στις συμφωνίες.
    Αυτή η συμφωνία -που παρέμεινε κρυφή από το κοινό και έμοιαζε περισσότερο με ταμειακή διευκόλυνση παρά με δάνειο-, βοήθησε την Αθήνα να πιάσει τους σκληρούς κανόνες της ευρωζώνης συνεχίζοντας να ξοδεύει πέρα από τα όρια της.
    Η Αθήνα τον Νοεμβριο δεν αποδέχτηκε την πρόταση της Goldman αλλά με την Ελλάδα να καταρρέει κάτω από το βάρος των χρεών της και τους πλούσιους πιστωτές της να αποφεύγουν να την βοηθήσουν, εγείρονται ερωτήματα για της συμφωνίες της τελευταίας δεκαετίας και για τον ρολό της Wall Street’ στο τελευταίο οικονομικό δράμα.
    Όπως και στην κρίση των στεγαστικών δανείων και του AIG τα οικονομικά παράγωγα έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην άνοδο των χρεών της Ελλάδας. Συμφωνίες επεξεργασμένες από την Goldman Sachs, την JPMorgan Chase και μια ευρεία γκάμα τραπεζών, έπαιξαν ένα κρίσιμο ρόλο στην άνοδο των ελληνικών χρεών οδηγώντας πολιτικούς να μασκαρέψουν τις δανειακές τους ανάγκες στην Ελλάδα στην Ιταλία και πιθανώς αλλού.
    Με δεκάδες περιπτώσεις αντίστοιχων συμφωνιών στην Ευρώπη οι τράπεζες παρείχαν προκαταβολικά ρευστό με αντάλλαγμα κυβερνητικά έσοδα από το μέλλον και έτσι αυτές οι υποχρεώσεις εμέναν έξω από τα επίσημα βιβλία. Η Ελλάδα για παράδειγμα διαπραγματεύτηκε κρατικά έσοδα από τα δικαιώματα της στο αεροδρόμιο και στα έσοδα τα από τυχερά παιχνίδια τα επόμενα χρόνια.
    Η υφιστάμενη κριτική λέει ότι τέτοιες συμφωνίες δεν καταγράφονται ως δάνεια, παραπλανούν τους επενδυτές (κερδοσκόπους) και παρακάμπτουν τους κανονισμούς για το χρέος μια χώρας.
    Μερικές από αυτές τις ελληνικές συμφωνίες στο παρελθόν πήραν ονόματα αρχαίων θεών για παράδειγμα Αίολος ο θεός των ανεμων.
    Η κρίση στην Ελλάδα αποτελεί την πιο μεγάλη πρόκληση έως τώρα για το ενιαίο νόμισμα το ευρώ και την ευρωπαϊκή οικονομική ενοποίηση. Η χώρα στο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα χρωστα στο κόσμο 300 δισεκατομμύρια δολάρια και πολλές μεγάλες τράπεζες είναι αγκιστρωμένες σε αυτό το χρέος. Μια χρεοκοπία θα είχε συνέπειες σε όλο τον κόσμο.
    Μια ειδικός (spokeswoman) από το ελληνικό υπουργείο οικονομικών συναντήθηκε με πολλές τράπεζες του τελευταίους μήνες και δεν δεσμεύτηκε σε καμία πρόταση από τράπεζες. «Όλα τα οικονομικά του χρέους είναι συνδεδεμένα με την προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς» έλεγε. Η Goldman and JPMorgan αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.