15.2.10

Άσχημα τα πράγματα στον Έβρο! Πλημμύρισαν τα πάντα! Δείτε φωτογραφίες…

Πλημμύρες στον Έβρο - 2010Πλημμύρες στον Έβρο - 2010Πλημμύρες στον Έβρο - 2010Πλημμύρες στον Έβρο - 2010

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/2/10 12:13

    «Ιστορία μου αμαρτία μου» είναι τα αντιπλημμυρικά έργα του ποταμού Έβρου.
    Μετά τις μεγάλες καταστροφικές πλημμύρες το 1991-92, η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη διέθεσε 10 δις δραχμές για την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων του Έβρου.
    Περιφερειάρχης ήταν ο κ. Λιναρδόπουλος (κολλητός του Μητσοτάκη και σύμβουλος του περί των οικονομικών!!)και νομάρχης Έβρου ο κ. Φλωρίνης συνταξιούχος αξιωματικός της αεροπορίας, που έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο, για την απειλή του στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους του Τυχερού, ότι αν δεν λύσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα κατεβάσει τα ΤΑΝΚΣ.
    Υπέρογκο ποσό τα 10 δις δρχ. το 1990, αποτέλεσμα ήταν να κατατμηθεί τα ο έργο σε 10 έργα και ανατέθηκαν στους κολλητούς εργολάβους της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη.
    Πολλοί από τους εργολάβους είχαν το εργολαβικό πτυχίο και εξοπλισμό κανά δυο φτυάρια και κασμάδες χωρίς στυλιάρια. Και αντί για έργα αντιπλημμυρικά κατασκευάσθηκαν έργα ακατάσχετης πλημμυρίδας. Οι εργολάβοι μεταξύ τους ήταν κουμπάροι, βαφτιστήρια, από τότε χρονολογείται η αρρώστια των κουμπάρων στη ΝΔ. «Αρχηγός» των εργολάβων ήταν συνταξιούχος μηχανικός ο οποίος διετέλεσε επι σειρά ετών προϊστάμενος της τότε διεύθυνσης υδραυλικών έργων.
    Η υπόθεση έφθασε στο Ευρωκοινοβούλιο με ερώτηση του τότε Ευρωβουλευτή κ. Παπουτσή. Τελικά δόθηκε «αμνηστία» στους διαπλεκόμενους από τον αείμνηστο πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, όπως την εποχή εκείνη δόθηκε αμνηστία στις υποθέσεις, Siemens, του ΟΤΕ και στις υποκλοπές.

    Μήπως και στο νομό Ροδόπης δεν επαναλήφθηκε η «ιστορία μου αμαρτία μου».
    Μετά τις πλημμύρες του 2007 και τις πιέσεις με τις ερωτήσεις του στη βουλή του τότε βουλευτή κ. Πεταλωτή διατέθηκαν 2,5 εκ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στο νομό Ροδόπης. Κατατμήθηκε το έργο………ατάκτως ερριμένα κτλ. Με τα γνωστά και μη εξαιρετέα αποτελέσματα.
    Η πλάκα είναι ότι τα νερά τα περίμεναν από τα δυτικά και κατέβησαν από ανατολικά.
    Έχουμε ανάγκη από πρόληψη και όχι από καταστολή τρέχοντας πίσω από τα «φουσκωμένα» νερά.
    Το χθεσινό ξέσπασμα του υφυπουργού Εσωτερικών, που είπε ότι αυτή τη φορά οι πιστώσεις που θα διατεθούν για την προστασία του Έβρου δεν θα χρησιμοποιηθούν όπως στο παρελθόν τα λέει όλα. Κάτι γνωρίζει ο κ. υφυπουργός!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.