15.12.09

Πρόστιμο για αυθαίρετα στη Φωτεινή Πιπιλή

Μείζον ηθικό ζήτημα για τη Φωτεινή Πιπιλή αποτελεί η πρόσφατη επιβολή προστίμου από την Πολεοδομία Ζαχάρως Ηλείας στην ίδια και σε δύο ακόμη συγγενικά της πρόσωπα, για δύο αυθαίρετα κτίσματα ιδιοκτησίας τους που φέρονται να οικοδομήθηκαν χωρίς πολεοδομικές άδειες λίγα μόλις μέτρα μακριά από την κοίτη της Νέδας!
Έπειτα από τη δημοσιογραφική έρευνα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», την οποία η Φωτεινή Πιπιλή προσπάθησε να σταματήσει ανεπιτυχώς με επιστολές της στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ (!), η Πολεοδομία της Ζαχάρως Ηλείας με αυτοψία που διενήργησε στις 30.11.2009 διαπίστωσε την ύπαρξη δύο αυθαίρετων κτισμάτων που τα χαρακτηρίζει βοηθητικούς χώρους - αποθήκες.

Όπως αναφέρεται στην αυτοψία, που υπογράφεται από τους υπαλλήλους της διεύθυνσης Πολεοδομίας Γεωργιόπουλο Νικόλαο και Γέμενο Ιωάννη: «Κατά παράβαση του άρθρου 22 του ΓΟΚ (Ν1577/85) έχουν κατασκευαστεί δύο κτίσματα βοηθητικών χώρων (αποθήκες) από τοιχοποιία και στέγη με κεραμίδια άνευ οικοδομικής αδείας. Η συνολική επιφάνεια των αυθαιρέτων κτισμάτων είναι: 35 τ.μ. περίπου, ο δε έλεγχος αυτών έγινε μακροσκοπικά. Στάδιο εργασιών αποπερατωμένο πλην της δεύτερης αποθήκης, η οποία βρίσκεται στα επιχρίσματα. Είδος κατασκευών μετά το 2003. Κατηγορία αυθαιρέτου: Πολεοδομικό αυθαίρετο Άρθρο 1 παρ. 1α της Αρ. Πρωτ.οικ/9732/27-2-2004 Απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ».
Η Πολεοδομία της Ζαχάρως με το ΑΠ: 1530/30.11.2009 έγγραφό της που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Χρήστο Κανακόπουλο, ενημερώνει το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και ζητεί την άμεση διακοπή των παράνομων οικοδομικών εργασιών και την παρακολούθηση αυτών. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιείται και στον Δήμο Φιγαλείας. Η ίδια υπηρεσία για την κατασκευή των αυθαιρέτων κτισμάτων επέβαλε στην Φωτεινή Πιπιλή και στα δύο συγγενικά της πρόσωπα συνολικά 8.625 ευρώ πρόστιμο (πρόστιμο ανέγερσης 5.750 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 2.875 ευρώ).
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στην Ελευθεροτυπίας, εδώ…

2 σχόλια:

  1. Οι Άγαμοι- θύτε(ς)16/12/09 19:32

    Έλλειμμα-Δημόσιο χρέος. Δεν μας ανέλυσαν ακόμη τι είναι η κρατική ασωτία!!!!.

    Άλλο πράγμα είναι το έλλειμμα και άλλο το δημόσιο χρέος. Με απλά λόγια, έλλειμμα είναι η διαφορά ανάμεσα στα ετήσια έσοδα του κράτους και στις δαπάνες που κάνει. Όταν οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες από τα έσοδα, τότε έχουμε έλλειμμα. Το έλλειμμα χρηματοδοτείται μέσω δανεισμού και ο συσσωρευμένος δανεισμός δημιουργεί το δημόσιο χρέος. Φυσικά και όταν ακόμη μειώνεται το έλλειμμα, εξακολουθεί αυτό να χρηματοδοτείται μέσω δημόσιου δανεισμού και να αυξάνει το χρέος της χώρας. Το δημόσιο χρέος αρχίζει να μειώνεται μόνο όταν σταματά το κράτος να δανείζεται και αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει έλλειμμα αλλά πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό.

    Αυτά είναι βασικές έννοιες και βέβαια γνωστές στους έμπειρους οικονομικούς συντάκτες των εφημερίδων οι οποίοι όμως προτιμούν τον εύκολο εντυπωσιασμό της πρώτης σελίδας και αποφεύγουν να προβάλλουν τα ουσιαστικά ερωτήματα που καίνε.

    Γιατί υπάρχουν τα ελλείμματα;

    Μα φυσικά διότι έχουμε επιλέξει να καταναλώνουμε περισσότερα από όσα παράγουμε! Διότι διατηρούμε ένα σπάταλο κράτος με χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Διότι οι θεσμοί μας αποθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα που δημιουργεί πλούτο και ενθαρρύνουν τον παρασιτισμό και το «βόλεμα» που συντηρείται μέσω δανεισμού. Διότι ακόμη και εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας μας που βρίσκονται εκτός δημόσιου τομέα σκέπτονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι και αδιαφορούν για την παραγωγικότητα, π.χ. οι αγρότες δεν δουλεύουν πλέον για να φέρουν στην αγορά ανταγωνιστικά προϊόντα, αλλά για την κρατική και ευρωπαϊκή επιδότηση! Επίσης οι λεγόμενοι επενδυτές «επενδύουν» δεν λειτουργούν οι επιχειρήσεις τους μετά την είσπραξη των κρατικών και ευρωπαϊκών επιδοτήσεων!!!

    Ο Milton Friedman είχε πει κάποτε αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία ότι: «. . . έχουμε ένα σύστημα που όλο και περισσότερο φορολογεί την εργασία και επιδοτεί τη μη-εργασία …δηλ. την «αεργία μήτηρ πάσης κακίας»

    Οι Άγαμοι- θύτε(ς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Άγαμοι- θύτε(ς)16/12/09 19:34

    Το ζητούμενο με τα οικονομικά χάλια που έχουμε είναι να ξέρουμε γιατί έχουμε δανεισθεί τα δίς ευρώ. Και ποιός μας ρώτησε για να δανεισθούν.
    Φυσικά ο κ. Κανένας.

    Λόγω του ότι όπως φαίνεται και από το θέμα με την Μικρασιατική καταστροφή σ' εμάς τους Έλληνες αρέσει πολύ η ιστορία, παρακαλώ τους αξιότιμους Βολευτές μας να μας ενημερώσουν ιστορικά. Που οφείλεται το έλλειμμα;
    Και κατόπιν ας προτείνουν λύσεις. Η φτωχολογιά δεν δανείσθηκε για να τους πάρουν και τη βούκα από τοστόμα.

    Σίγουρα όμως πρέπει να γνωρίζουμε ότι "τα μεταξωτά βρακιά απαιτούν και επιδέξιους κώλους".

    Πάνω σ' αυτήν την βάση διατυπώνω κι εγώ τις προτάσεις μου, ως Έλληνας πολίτης, που έχουν ως στόχο την μείωση του Δημόσιου ελλείμματος και την ανάκαμψη της οικονομίας μας:

    1. Επαναλειτουργία του Ιμαρέτ στην Κομοτηνή μετά 500 χρόνια για την σίτιση των πεινασμένων.
    2. Εκτέλεση όλων των συνταξιούχων.
    3. Κατάργηση του ΕΣΥ.
    4. Κατάργηση της δωρεάν παιδείας.
    5. Επιδότηση της εμπορίας και καλλιέργειας εξαρτησιογόνων, της δουλεμπορίας, της πορνείας και άλλων συναφών δραστηριοτήτων.
    6. Δημιουργία χώρων ταφής των πυρηνικών αποβλήτων της Ευρώπης.
    7. Πώληση της Ακρόπολης, της αρχαίας Ολυμπίας και γενικώς όλων των αρχαιοτήτων που διατηρούν ακόμη κάποια αξία.
    8. Πώληση της υφαλοκρηπίδας με διαφανή πλειστηριασμό.
    9. Πώληση βραχονησίδων, χωρικών υδάτων, εναέριου και διαστημικού χώρου σε κάθε ενδιαφερόμενο.
    10. Ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων προβληματικών οργανισμών.
    και λόγω του ότι ο πλέον προβληματικός δημόσιος οργανισμός είναι η Βουλή
    11. Ιδιωτικοποίηση της Βουλής.
    12. Άμεση λειτουργία των χρυσορυχείων Σαπών και Περάματος
    13.Άμεση υπογραφή της σύμβασης για την τουριστικής θρησκευτικής αξιοποίησης της παραλίμνιας περιοχής της Βιστωνίδας από τον Ηγούμενο Εφραίμ.
    14.Πλάκα κάνουμε η φτώχεια θέλει καλοπέραση.
    Οι Άγαμοι- θύτε(ς)

    ΣΣ. 1. Τη 10ετια του ’50 το μπαταχτσιλίκι του σχεδίουMarsal λεγόταν παγωμένo δάνειο.
    2.Τη 10ετία του ’65-’75 το μπαταχτσιλίκι tvn χουντικών δανείων λεγόταν θαλασσοδάνειο.
    3.Σήμερα το μπαταχτσιλίκι με τα ευρώ του Almuniaλέγεται έλλειμμα.
    ( Η Φωτεινούλα να εξοφλήσει τα πρόστιμα , φια να αρχίσει να ελαττώνεται το έλλειμμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.