18.11.08

Επικοινωνιακό ντεμαράζ Στυλιανίδη …

Σε ένα επικοινωνιακό ντεμαράζ έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο λόγος δεν είναι άλλος, από την μη παρουσία του στις δημοσκοπήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό και αφορούν την διάδοχη κατάσταση στην Νέα Δημοκρατία και την μετά Καραμανλή εποχή.
Σε δημοσκόπηση της εταιρίας «Alco», που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, φαίνεται καθαρά πως οι πολίτες έχουν διαμορφώσει γνώμη για το ποιος θα είναι ο διάδοχος στην προεδρία της κυβερνώσας παράταξης. Στο ερώτημα «Ποιος πρέπει να διαδεχθεί τον Καραμανλή όταν αποχωρήσει;», η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο Δημήτρη Αβραμόπουλο με 23,3% έναντι 7,4%, ενώ ίδια σχεδόν παραμένει η κατάσταση και στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Στην δημοσκόπηση ακολουθούν οι Γιώργος Σουφλιάς με 4,4% (2,9% στους ψηφοφόρους της ΝΔ) και Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 1,4% (1,3% στους ψηφοφόρους της ΝΔ). Το «κεφάλαιο της Ροδόπης» … πουθενά!!!

Αυτός είναι και ο λόγος της επικοινωνιακής αντεπίθεσης του Ευριπίδη Στυλιανίδη, που έτσι πιστεύει ότι θα τονώσει το «ηγετικό» του προφίλ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το σαββατοκύριακο αυτό, εκτός από τα σχόλια που έγραψε η Βίβιαν Μπενέκου (γυναίκα του Μανόλη Κοττάκη) στην εφημερίδα Έθνος για αναβάθμιση του Ευριπίδη Στυλιανίδη στο κυβερνητικό σχήμα, είχαμε και τις ταυτόχρονες συνεντεύξεις στα τηλεοπτικά δίκτυα της Θράκης, λόγω και της επίσκεψης του στον Έβρο. Συνεντεύξεις που ζήτησε (απαίτησε) ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου Παναγιώτης Χαλβατζής.
Αυτό όμως που ήτανε τελείως σικέ και δεν κράτησε καθόλου τα προσχήματα, ήταν η εκπομπή του «κουμπάρου» Μανόλη Κοττάκη, «Άλλη Όψη» στην ΝΕΤ. Σε ένα σχεδόν ψεύτικο σκηνικό, στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αθηνών, με φοιτητές να «διαβάζουν» οι δύο άντρες συνομιλούσαν για τουλάχιστον μία ώρα. Μίλησαν για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής και φοιτητικής κοινότητας για τα Κολλέγια.

Παρουσία είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και στην χθεσινοβραδινή εκπομπή του MEGA, «Ανατροπή», του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη που είχε σαν θέμα την Ελληνική Παιδεία. Μόνο που αυτοί την φορά υπήρχε και αντίλογος. Οι δημόσιες σχέσεις … των κουμπάρων στις δύσκολες στιγμές φαίνονται!

Γράφει ο Μιχάλης «κι αυτός κεφάλαιο» Κωνσταντίνου
mixakosta@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.