16.4.08

Ο χρυσός μας φέρνει πιο κοντά. Με το στανιό!

Όταν οι αρμόδιοι ερωτώνται για το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, απαντούν μπουρδολογίες του τύπου: «Θα δούμε αν είναι βιώσιμη η επένδυση», «Θα δούμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον» και «Θα δούμε τι θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής».
Ε, μα…ή ΚΟΥΦΟΙ είναι, ή ΒΛΑΚΕΣ!!! Κι αυτοί και το συνάφι τους!!!
Καλά…δεν κατάλαβαν ακόμη τι θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής; Δεν γνωρίζουν τι ζώο είναι αυτό που κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Ή μήπως θεωρούν ότι, όταν ακούνε γαυγίσματα δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν σκυλιά;
Θα μου πεις: «Μπορεί για όλα να φταίνε…ξενόγλωσσοι ελέφαντες»!!! Έλα μου, όμως, που δεν τους αντέχουν τα κεραμίδια…
Ως πρώτη διδάξας, η Νουδία πρέπει να γνωρίζει τι σημαίνει συνταγματικό πραξικόπημα. Σημαίνει, π.χ., ότι αλλαξοκ@λιάζεται οι τρεις εξουσίες μεταξύ τους! Και άλλα πολλά.
Και όταν το κάνει ο πρώτος διδάξας, δηλαδή η «κυβέρνηση», σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει κι ο μαθητής, δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση. Προτείνω, λοιπόν, με πρωτοβουλία του Υπερνομάρχη και των Νομαρχών να γίνει δημοψήφισμα στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, για να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ μερικοί τι θέλει ο κόσμος και να τους λυθεί τουλάχιστον η…μία από τις απορίες τους και επισήμως!!!
Προτείνω επίσης να πάμε να ψηφίσουμε με τα δίκαννα υπό μάλλης έτσι…για την περίπτωση που κάποιοι μας κλείνουν το δρόμο προς την κάλπη.
Τέλος, προτείνω να δείξουμε…κατανόηση σε όσους συμπολίτες μας δεν θέλουν να ψηφίσουν: να καταλάβουμε ότι βρίσκονται σε μια στιγμή προσωρινής παράνοιας και να τους προστατεύσουμε από τους εαυτούς τους, σέρνοντάς τους με το στανιό στην κάλπη για να ψηφίσουν κι ας ψηφίσουν ότι γουστάρουν. Έτσι για να μην πει κανείς ότι δεν είχαμε…απαρτία!
Έεετσι…Νουδιακά πράγματα! Γηράσκουμε αεί…διδασκόμενοι, ξεχνώντας αυτά που ξέραμε…
Άντε Νομάρχη! Βουρ στο χρυσό!!!
Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.