13.4.08

Κάντο όπως η Αλεξανδρούπολη

Την Πέμπτη που μας πέρασε στην Αλεξανδρούπολη οι καταστηματάρχες και οι επαγγελματίες των καφέ, εστιατορίων και όλων των κέντρων διασκέδασης δήλωσαν την αντίθεση και την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι καλούνται συνεχώς να πληρώνουν όλο και περισσότερα χρήματα στο Δήμο της πόλης τους.
Με αφορμή μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αύξηση των τελών για χρήση των πεζοδρομίων, αλλά και το τέλος του 2% κατέλαβαν συμβολικά το δημοτικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης και τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Στην συνέχεια οι καταστηματάρχες έκλεισαν όλοι τα μαγαζιά τους και παραβρέθηκαν σε συναυλία που οργάνωσαν στο κέντρο της πόλης. Η κινητοποίηση στην πρωτότυπη αυτή «απεργία» των επαγγελματιών της γειτονικής πόλης ήταν καθολική και δείχνει ότι όταν είσαι ενωμένος μπορείς να καταφέρεις πολλά.
Αντίθετα στην Κομοτηνή ορισμένοι που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές και υποτίθεται «παλεύουν» για το καλό του επαγγελματία, συστρατεύονται με την δημοτική αρχή λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων κι αφήνουν στο έλεος του Δημάρχου όλους τους συναδέλφους τους καταστηματάρχες. Την ίδια ώρα που η συμπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο δημοτική ομάδα της «Σύγχρονης Πόλης» μαζί με τον Δάμωνα Δαμιανό ψηφίζουν υπέρ του ξηλώματος των τεντών στα καφέ της κεντρικής πλατείας και την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων, οι «συνδικαλιστές» επιμένουν να δείχνουν ανοχή και να παπαγαλίζουν στα ανακαινισμένα μαγαζιά τους ότι έφταιγε η προηγούμενη δημοτική αρχή.
Τώρα που το θέμα έφτασε στον εισαγγελέα, από συνδημότη μας για μη εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για καταστροφή των τεντών και των πλαϊνών κατασκευών, να δούμε ποιος θα φταίει τώρα; Αλλά ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τον τρόπο αντίδρασης τους, γιατί οι «συνδικαλιστές» (του κώλου) ούτε τα μούτρα να αντιπαρατεθούν με την δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν και την θέση τους την παίρνουν άλλα μέλη του σωματείου. Τον δρόμο πάντως τον έδειξαν οι συνάδελφοι τους από την Αλεξανδρούπολη. Κάντο όπως η Αλεξανδρούπολη!
Διαβάστε για την κινητοποίηση των επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ελεύθερη Θράκη».

Nivas comments

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/4/08 17:54

    ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΚΙΟ,ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.