13.4.08

Και οι ομογενείς της Αμερικής στο παιχνίδι για την αναθεώρηση του άρθρου 16

Αγνώμονα και αχάριστο προς την αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, σε σχόλιο της η εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή». Σ’ αυτό εξιστορείται η ομιλία του υπουργού στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον στην οποία ως άλλο μέλος της κυβέρνησης του «σεμνά και ταπεινά» αλλάζει το θέμα της ομιλίας του και επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθώντας να καρπωθεί οφέλη από τους ομογενείς, χρησιμοποιώντας τους ως μοχλό πίεσης προς αυτήν, για την αναθεώρηση του άρθρου 16. Διαβάστε το σχόλιο της εφημερίδας ή κάντε κλικ στην φωτογραφία…
Όσοι έτυχε να βρεθούν το βράδυ της Τρίτης στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και άκουγαν τον Ευριπίδη Στυλιανίδη θα έμεναν με το στόμα ανοικτό. Ο υπουργός Παιδείας, αν και σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να μιλήσει για θέματα εκπαίδευσης, ανάλωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στο θέμα των Σκοπίων, δοξάζοντας το «βέτο του Κώστα Καραμανλή» και τη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης. Ο υπουργός της κυβέρνησης του «σεμνά και ταπεινά» κατάφερε με δυσκολία, μέσα στον ορυμαγδό της δόξας, να ψιθυρίσει και μια γραμμή για τη στήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας ένα εθνικό μέτωπο. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν περιορίστηκε μόνο στο να δοξάσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για το βέτο, προχώρησε και σε επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση του συντάγματος και το άρθρο 16, καλώντας τους ομογενείς να ενώσουν τις φωνές τους με την κυβέρνηση, πιέζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στην αναθεώρηση. Εγώ τι να πω; Λίγη σεμνότητα και ταπεινότητα δεν βλάπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.