11.2.08

Το κατόρθωμα της τετραετίας!

«Πάλι με χρόνους με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι…
…ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ!!!»
- Κώστας Σερραίος

Αυτό που έπαθε η Ελλάδα, δεν το ‘χε ξαναπάθει ούτε στον…εμφύλιο, όπως δεν το ‘χει ξαναπάθει ΚΑΜΙΑ χώρα ως τη στιγμή που…γράφουμε. Καταφέραμε, από το φθινόπωρο του 2004 ως σήμερα, να γίνουμε – από χώρα που ανήκε στον επονομαζόμενο Πρώτο Κόσμο – χώρα του επονομαζόμενου Δεύτερου Κόσμου. Τα γεγονότα δεν είναι θέμα «γνώμης» ή ερμηνείας ή τρέχα-γύρευε (κι όσο θέλεις…πήδα) και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση:
Μετά την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου αναφέρθηκε αστυνομική βία στη χώρα μας, η Νορβηγία απαγόρευσε στους πρόσφυγες που πέρασαν από την Ελλάδα να έρθουν εδώ για να ζητήσουν άσυλο γιατί «δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους»!!! Αναφέρεται δε στη σχετική έκθεση ότι «με βάση τις τελευταίες πληροφορίες για πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων που αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα, η Επιτροπή [Προσφύγων της Υπηρεσίας Μετανάστευσης] απαγορεύει στους πρόσφυγες που θέλουν να υποβάλουν αίτηση ασύλου να πάνε στην Ελλάδα»! Η έκθεση μάλιστα περιλαμβάνει μαρτυρίες προσφύγων οι οποίοι καταγγέλλουν βασανισμούς ακόμη και με ηλεκτροσόκ από Έλληνες αστυνομικούς! ΝΑ ένα ΕΜΠΡΑΚΤΟ παράδειγμα για το πως ένας…ψωρο-πρόσφυγας (που δεν έχει στον ήλιο μοίρα) μπορεί να ΠΗΔΗΞΕΙ έναν υπουργό, μια κυβέρνηση κι ένα ολάκερο «κράτος» (και άαααασε τους άλλους να πηδήξουν απ’ το…παράθυρο). Κατά πως είπε ο Τοτός στο ανέκδοτο: «μπορεί να μην είναι μ@#νί, αλλά είναι καλόοοοο…».
Γιατί ο ντόρος, όμως; Γιατί, όταν ένας λαθρομετανάστης συλλαμβάνεται σε μια χώρα, τότε τα στοιχεία του μπαίνουν στο αρχείο της χώρας αυτής («χώρα εισόδου»). Και σύμφωνα με Συνθήκη του Δουβλίνου: «αν ο πρόσφυγας ζητήσει άσυλο, θα πρέπει να κάνει αίτηση στη χώρα όπου αρχικά εντοπίστηκε» (ασχέτως που ζει εκείνη την περίοδο, ή που θέλει να διαμείνει τελικώς και…γενικώς). Η Νορβηγία, λοιπόν, είπε επ’ αυτού ότι «με τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει για την Ελλάδα, δεν μπούμε να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να επιστρέψουν σ’ αυτήν [για να αιτηθούν άσυλο, ντέ!], διότι αυτό είναι επικίνδυνο για τη ζωή τους». Εδώ θυμήθηκα το Midnight Express και τον…παιδικό φόβο που είχαμε όλοι ενδόμυχα να μην…πιαστούμε για κακούργημα στην Τουρκία. ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!! Μέση Ανατολή, μουσουλμανικός κόσμος, πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι, πονάει χέρι – κόψει... κεφάλι (ξανά) ή πονάει…γείτονας – κόψει κεφάλι (το…δικό μου και πάλι)! Δηλαδή, ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ! ΔΕΥΤΕΡΟΚΟΣΜΙΚΟΙ γίναμε!!!
Δεν ήμασταν τέτοιοι, όμως. Κι αν κανα-δυό φορές στο παρελθόν το…προσεγγίσαμε, τουλάχιστον είχαμε την οξυδέρκεια και την ικανότητα να το…κρύψουμε ΕΠΙΤΥΧΩΣ! Γι’ αυτό κανείς δεν το πήρε πρέφα. Γι’ αυτό νομίσαμε ότι ήμασταν (ακόμη κι αν δεν ήταν αλήθεια) Πρωτοκοσμικοί. Τώρα, όμως, ΟΧΙ μόνον ΓΙΝΑΜΕ δευτεροκοσμικοί, αλλά το…διαλαλάμε κιόλας για να μας πάρουν πρέφα κι οι…αποδέλοιποι!!! Σαν την π@#τάνα που βγαίνει στο μπαλκόνι, ανάβει τα κόκκινα φανάρια στην τσίτα κι ανοίγει τα πόδια χωρίς να φορά σώβρακο!!! ΑΥΤΗ ΓΙΝΑΜΕ ΩΣ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004. Να τα χιλιάσουμε (τα…‘ξώγαμα)!!!.
Και να δείτε γέλια που θα κάνουν ΚΑΙ οι π@#τάνες, όταν αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι η Νορβηγία ήταν μόνον η αρχή της…διαπόμπευσης!!! Γιατί υπάρχουν κι άλλες τέτοιες εκθέσεις που ΔΕΝ έχουν δει ακόμα το φως το…«κόκκινο». Που σημαίνει ότι ο ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ!!! Μην στενοχωριέστε όμως: θα εκδοθούν – και θα αρχίσουν να «εκδίδουν»…σειριακώς και την «εκδιδόμενη» χώρα μας – κι άλλες «εκθέσεις» σύντομα, χειρότερες απ’ του…Ζορμπά και με υψηλότερο…sperm count!!!
Π.χ. (για όλους τους Νουδίες και την…περιστασιακή παρομιώδη ξανθιά: σημαίνει «παραδείγματος χάριν» και ΟΧΙ «προ Χριστού») αναφέρεται έκθεση του Συμβουλίου Προσφύγων της Δανίας που αναγράφει ότι «το 2006 συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές 8.157 Ιρακινοί και μόνον σε 1.415 από αυτούς δόθηκε η δυνατότης να υποβάλουν αιτήσεις ασύλου, αλλά τελικά δεν δόθηκε άσυλο σε κανέναν»!!! Η ίδια έκθεση γράφει ότι μόνον το 0,5% από όσους ζητούν άσυλο στην Ελλάδα το παίρνουν – πράγμα που τοποθετεί την Ελλάδα στην τελευταία θέση των ευρωπαϊκών χωρών. Μπράβο στους Δανούς!!! Ακόμη μας αναφέρουν ως…«ευρωπαϊκή χώρα». Τι καλά που θα ‘ταν και να το πίστευε και κανείς – ή και οι ίδιοι οι Δανοί!!! Ή – έστω! – οι ΝΟΗΜΟΝΕΣ Έλληνες (δεδομένου ότι οι υπόλοιποι πιστεύουν ούτως ή άλλως ότι ακούνε…)!!!
Άλλο παράδειγμα αποτελεί η έκθεση της γερμανικής οργάνωσης Ρro Αsyl, που αναφέρει περιπτώσεις όπου υπήρξε παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων στην Ελλάδα και αναφέρει ότι «η Ελλάδα υπολειτουργεί στο σύστημα υποδοχής των προσφύγων» και ότι «ενώ υπάρχουν νόμοι, δεν εφαρμόζονται από τις ελληνικές Αρχές». Που σημαίνει ότι ΟΝΤΩΣ, ΕΩΣ ΤΟ 2004, ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ…ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ. Ήμασταν ακόμη στον Πρώτο.
Πως αυτό; Μα…ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Ίσως τότε να ήμασταν Πρωτοκοσμικοί και να σεβόμασταν τους πρόσφυγες. Ίσως να ήμασταν άνδρες!!! Γιατί ΟΣΟ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΜΙΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ Η ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ Η ΕΝΑ ΓΕΡΟ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΑΝΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΕΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!!! Ίσως πάλι να…ήμασταν δευτεροκοσμικοί και να το…κρύβαμε! Μπορεί να τους…σκοτώναμε για να μην μας βγάλουν τ’ όνομα. Τι να πω; Ότι ήμασταν…έξυπνοι όσο έπρεπε για να ξέρουμε, τουλάχιστον, να κρυφτούμε; Πάντως, όπως και να ‘χει, ούτε η Νορβηγία μας είχε…ξεφωνήσει, ούτε η Δανία μας είχε ξεφωνίσει, ούτε η…γειτονιά μας είχε ξεφωνήσει.
Ίσως η χώρα μας να ήταν η Ψωροκωτσούλα η κυρία. Ίσως να ‘ταν η Ψωροκωτσούλα η μαντάμα. Ποιος ξέρει; Εκείνο που…ξέρει, είναι ότι τώρα είναι πια η Ψωροκωτσούλα η τσούλα!!! Και για να ξεχαστεί τόσο…«ξεφωνητό», μάλλον θα πρέπει να…καλογερέψει, να…πηδήξει (στη θάλασσα!) ή να…παντρευτεί καμιά «υπερδυναμούλα» (μπας και αλλάξει τ’ όνομα και ξεχαστεί κι η… χάρη).
Βρε…λες τελικά να έχει δίκιο η μάνα μου που επιμένει -εκνευριστικά!- ότι καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά τ’ όνομα; Δεν το’ χα σκεφτεί ποτέ έτσι…δευτεροκοσμικά!!!

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.