31.1.14

Στο Κοινωνικό Ιατρείου του Δήμου Κομοτηνής η Ελένη Λαφτσή

Τώρα που η δημόσια υγεία καταρρέει και το κράτος αποσύρεται σταδιακά απ’ αυτήν, τώρα που 3.000.000 συμπολιτών μας είναι ανασφάλιστοι και πολλοί επαγγελματίες στην πόλη μας, θα αποκλειστούν από την πρόσβαση στη δημόσια υγειονομική περίθαλψη, έρχονται αυτές οι δομές αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό ιατρείο, να καλύψουν το κενό που αφήνει η πολιτεία.
Είναι πράγματι αξιοθαύμαστο πώς σε όλη την Ελλάδα, απλοί άνθρωποι, εθελοντές χωρίς κανένα αντάλλαγμα, με μόνη τη διάθεση προσφοράς, αγκαλιάζουν την προσπάθεια αυτή. Στα πλαίσια αυτά, ως δημοτική παράταξη που διεκδικεί το Δήμο Κομοτηνής, αντιλαμβανόμενοι τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου μας καθότι δεν έτυχε της αντίστοιχης οικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης από τη Δημοτική Αρχή, όπως σε άλλους δήμους, συναντηθήκαμε με το Δ.Σ. του ιατρείου για να διερευνήσουμε τρόπους που θα βοηθήσουν να υπερκεραστούν τα προβλήματα.
Επειδή βασικό πυρήνα της δικής μας αντίληψης αποτελεί  ότι αυτές οι δομές που στηρίζονται στην αλληλεγγύη και όχι στη φιλανθρωπία, είναι ο βασικός μοχλός κάθε κοινωνίας για να ανταπεξέλθει στην ανθρωπιστική κρίση που τη μαστίζει, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια με κάθε τρόπο και απευθύνουμε κάλεσμα πρώτα απ’ όλους στη Δημοτική Αρχή, να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει οικονομικά και υλικά τη δομή αυτή, καθώς και όλους του φορείς, Εργατικό Κέντρο, συνδικάτα, ομοσπονδίες, ιατρικό σύλλογο, φαρμακευτικό και οδοντιατρικό, καθώς και μεμονωμένους ανθρώπους, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή για κρατηθεί όρθια η κοινωνία.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος5/2/14 14:30

    Από πότε η υγεία υπάγεται στην τοπική αυτοδιοίκηση; εύκολος λαϊκισμός πάνω στον ανθρώπινο πόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.