19.11.13

Οι Νέοι ΣΥΡΙΖΑ Κομοτηνής για την επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Adelante

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος adelante δέχτηκε επίθεση με εκρηκτικούς μηχανισμούς μικρής εμβέλειας.
Νωρίτερα, στην Αθήνα με την ολοκλήρωση της ετήσιας πορείας έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά οργάνωσε επιχείρηση εισβολής στην περιοχή των Εξαρχείων. Εκεί οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν σε κατοίκους, σπάζοντας τζαμαρίες καταστημάτων και προχωρώντας σε αναίτιες προσαγωγές. Αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει τα στραβά μάτια σε φασιστικές πρακτικές αλλά τις εκτρέφει, τροφοδοτώντας το ιδεολόγημα της «θεωρίας των δύο άκρων» μέσα από τη στρατηγική της έντασης που τα τελευταία χρόνια υιοθετεί σε επίπεδο πρακτικής και αφήγησης με εισβολές σε καταλήψεις,  με τη βίαιη καταστολή κοινωνικών αγώνων (Σκουριές) και την πρόσφατη εισβολή των αστυνομικών στην κατειλημμένη ΕΡΤ.
Η συνολική απάντηση των από κάτω απέναντι σε αυτή την πολιτική των κυρίαρχων περνά μέσα και από την αντιμετώπιση του φασισμού ως φαινομένου. Είναι υπόθεση, λοιπόν, του κινήματος, της μαζικής παρουσίας της αγωνιζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας να βάλουν ένα τέλος στο φασισμό όπου γεννιέται. Μέσα στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους, στα Πανεπιστήμια, στις γειτονιές. Ο αγώνας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με άλλες αξίες και αρχές όπως η αλληλεγγύη, η ελευθερία και η κοινωνική δικαιοσύνη διασχίζει τους δρόμους του αντιφασισμού και του αντιρατσισμού. Είναι υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση και η διεύρυνση των ελεύθερων κοινωνικών χώρων, των δικτύων αλληλεγγύης και των αυτοδιαχειριστικών εγχειρημάτων που φέρουν το στίγμα μιας άλλης κοινωνίας στο σήμερα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6ΜΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Να ζήσουμε χωρίς φόβο, να ζήσουμε ελεύθερα, να ζήσουμε με αξιοπρέπεια

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/11/13 07:32

    ...Το αγωνιστικό μήνυμα, που αποδίδει το πνεύμα του αντιστασιακού ντιριντάχτα πάντοτε είναι διαχρονικό και σταθερό: «Έξω οι μέσα, για νάμπουν μέσα οι έξω». Με αυτό ήρθανε οι ίδιας κοπής επιτήδειοι επί Χούντας στα πράγματα, με ανάλογο τους ακολούθησαν επί Ν.Δ. οι ομόλογοί τους, με ακριβώς αυτό ήλθαν και επανήλθαν κάποιοι επί (κουτσο)ΠΑΣΟΚ κοκ. Με αυτό ετοιμάζουν το καμ μπακ τους οι πικραμένοι παρακρατοπελάτες δια της «Αριστερής» άνοιξης που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Μα όλοι λιγούρηδες για βρόμικο ψωμί είναι; Θα ρωτήσετε. Όχι οι μισοί είναι για βρόμικο ψωμί. Οι άλλοι μισοί είναι λιγούρηδες για εξουσία, για επιβολή της δικιάς τους αλήθειας, που όποιου δεν του αρέσει μαύρο φίδι που τον έφαγε.

    Και όλα αυτά χρειάζονται ένα καλό ένδυμα, ένα «ηθικό» ιδεολόγημα για να τα αποενοχοποιήσει, να τους απαλύνει την αθλιότητα. Να σου λοιπόν παρόλες, παρόλες, παρόλες, του τύπου μπλαμπλαμπλα δημοκρατία, μπλαμπλαμπλα με εκλέξανε. Έτσι στήνεται το ξελιγωμένο παρακρατικό πανηγύρι στο «ιερό» όνομα του Πολυτεχνείου. Πολλή κατανάλωση κλισεδιάρικης ξυλινίλας. Μηδενική παραγωγή λύσεων για τα προβλήματα. Όποιον μάλιστα πάει να βρει λύσεις τον βρίζουμε, τον υποτιμάμε ως λογιστάκο και τον εξοστρακίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/11/13 08:48

    Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ είναι οι διάδοχοι του ΚΚΕ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και προετοιμάζονται από τη μεριά τους για κομμουνιστική κυβέρνηση.
    Στις επόμενες εκλογές 2 θα είναι τα μέτωπα: κομμουνιστικό και ελεύθερων πολιτών.
    Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως εκπρόσωποι του φιλελευθερισμού και του δημοκρατικού σοσιαλισμού θα βρεθούν αντιμέτωποι με το κόκκινο μέτωπο.

    Οι υπόλοιποι έχετε σαφή πρόσκληση να επιλέξετε. Αφήστε λοιπόν τις μόνιμες ενστάσεις σας και την αγανάκτηση πίσω από την οποία δικαιολογείτε την ύπαρξη των κομμάτων σας και πάρτε σαφή θέση: θα επιτρέψετε η Ελλάδα να γίνει Μαρξιστική ή να παραμείνει στο πολιτικό μέτωπο του ελεύθερου κόσμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/11/13 23:12

      Μαλ'στα... οποτε συμφωνα με τα λεγομενα σου, στις επόμενες εκλογές 2 θα είναι τα μέτωπα: κομμουνιστικό και ελεύθερων πολιτών+χρυση αυγη

      γιατί ντρεπεσαι να το πεις? ή ντρεπεσαι να το παραδεχτεις?
      υπαρχει πιο αντικομμουνιστικη δυναμη απο τη χρυση αυγη?

      ετσι οπως ορισες το "διλημμα" προφανως μαζι σας θα παει (το κανει ηδη, αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα)

      ΥΓ. ο,τι μα ο,τι μαλακια διαβαζεις, αμεσως να την ποσταρεις - λιγο σκεψη πιο πριν, τοσο δυσκολο ειναι?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/11/13 13:08

      Τα λογάκια αυτά τα λες όπως σε συμφέρει...

      Τα άκρα συναντιώνται. Οπότε για τη δική μας εποχή ΧΑ = κομμουνισμός υπό την έννοια του κοινου χυδαίου λαϊκισμού, ανορθολογισμού, αντιμνηνμονιασμού της δεκάρας και της σαχλαμάρας.

      Αλλά και να μη θέλει η ΧΑ να βοηθήσει τους κομμουνιστές θα το κάνει ο κόσμος της που δεν της ανήκει. Αίμα "δικαιοσύνη" επιδόματα θέλουν, οι κομμουνιστές τα παρέχουν, εκεί θα πάνε.

      Αν διάβαζες σωστά πάντως θα έβλεπες ότι ναι μεν το ένα μέτωπο είναι το κομμουνιστικό το άλλο όμως ξεκαθαρα προσδιορίζεται ως φιλελεύθερο, αστικό, ελεύθερων πολιτών, δημοκρατών σοσιαλιστών. Σε αυτό το δεύτερο γιατί χωράει η ΧΑ δεν το κατανοώ. Πολύ ευκολότερα οι εκπαιδευμένοι στη χαζομάρα και το παραμύθι οπαδοί της θα επιλέξουν τους κόκκινους. Ή στην τελική θα είναι ουδέτεροι. Τα βασικά μέτωπα του εμφυλίου που προκαλεί ο λαϊκισμός πάντως έχουν διαμορφωθεί και είναι κόκκινοι εναντίον δυτικού πολιτισμού.

      Και η Ελλάδα όπως λέει ο 08:48 θα παραμείνει στο πολιτικό μέτωπο του ελεύθερου κόσμου όπου τους φασίστες κάθε είδους τους κρεμούν και δεν τους ανέχονται. Ας πάνε οι χρυσαυγίτες π.χ. στη Γαλλία ή τη Γερμανία να πουλήσουν φασισμό.

      Άντε γεια κόκκινο σκατουλάκι

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος21/11/13 13:22

      Ο συλλογισμός σου 23:12 είναι επιπέδου της ποίησης των νεοαριστερών π.χ. του Κουράκη. Δες ένα δείγμα για να καταλάβεις:

      Ποίηση Κουράκη.
      Ο ύμνος της ανδρικής εμμηνόπαυσης.
      Προσοχή, δεν είναι πλάκα.

      "Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση Έτσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Άλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο"

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/11/13 13:24

      Να σου πω ρε 23:12 ένα έμμεσο σχόλιο για αυτά που λες

      Αν οι καταληψίες φοιτητές στα ΑΕΙ δεν ήταν αριστεροί-κομμουνιστές αλλά χρυσαυγίτες,τα ΜΜΕ θα οργίαζαν.Θα μιλούσαν περί της εγκληματικής δράσεως των νεοναζί,οι οποίοι καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα καί στερούν από τους φοιτητές την πρόσβαση στη δημόσια παιδεία.Τώρα,όμως,κανένας δημοσιογράφος δεν μιλά καί κανένα "τσοντοκάναλο" δεν αφιερώνει πολύκροτα καί πολύωρα reportage.

      Διότι είναι οι "καλοί" κοινωνικοί αγώνες.

      Διότι οι αριστεροί που απαγορεύουν την είσοδο στις σχολές δεν είναι φασίστες.

      Τι δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος21/11/13 15:22

      Ρε 23:12, δες που βαδίζουμε και άσε τα σάπια "άλλα λόγια" για να διαστρεβλώσεις την κοινή λογική.

      Ο Μπακιρτζάκης ας πούμε στα προχθεσινά μικροκομοτηναιικα το έπιασε πιο ορθά το θέμα γράφοντας:

      Αλήθεια γιατί δεν είχαμε άλλα παραταξιακά ψηφοδέλτια στις εκλογές των δασκάλων; Αυτοδιαλύθηκαν οι άλλες παρατάξεις κι άφησαν μόνο την ΔΑΚΕ(Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών) και την Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση;
      -Δηλαδή οι νεοδημοκράτες κόντρα με μικρά αριστερά σχήματα; Και που πήγε ο μεσαίος άραγε χώρος;

      -Ίσως οι εκλογές των δασκάλων είναι ένα πρώτο δείγμα του τι θα συμβεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος21/11/13 20:45

      Μαλ'στα... 4 ολοκληρα σχολια για να μου κλασετε τα @@ - αντι ρε να βαλετε ενα γερο κωλοχερο στον ηλιθιο 08.48 που ποσταρε την πρωτη πιπα που διαβασε στο ΦΒ μπας και σοβαρευτει, προσπαθειτε να μαζεψετε τα ασυμμαζευτα?

      υπαρχει ρε σοβαρος ανθρωπος που να πιστεψει πως η ΧΑ δεεεεν θα παει μαζι με τη ΝΔ (που λενε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΙΔΙΑ), αλλα θα παει με... το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ? συγνωμη, LSD τραβατε?
      ρε σοβαρευτειτε, γελαει ολος ο κοσμος μαζι σας


      ΥΓ. αει μπουλο τωρα εχετε δουλειες απο αυριο: να φτιαξετε μαζι με τον Λόκα το μετωπο των "ελευθερων πολιτων" που θα σωσουν τον "ελευθερο κοσμο" απο τον επελαυνοντα Κομμουνισμο της στριγκοφορουσας Ρενας Δουρου! αγκαλιτσα οπως τοτε στον Εμφυλιο, μαζι θα τα σφαζετε τα κουμμουνια!
      α ρε καταντια...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος20/11/13 08:52

    Όταν ψηφίζεις 40 χρόνια με λογική
    "Ας κονομάω εγώ&να πάνε να γαμηθούν όλοι"
    μην απορείς που ήρθε η σειρά σου να γαμηθείς
    Τώρα,κονομάνε άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/11/13 08:55

    για τους τρελούς υπάρχει τρελοκομείο

    για τους άρρωστους νοσοκομείο

    μόνο για τους μαλάκες δεν υπάρχει μέρος, για αυτό και τους βρίσκεις παντού!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/11/13 10:10

    η πλάκα είναι πώς οι περισσότεροι από αυτούς που βολεύονταν μέχρι προτινος με την κατάσταση σκίζουν τώρα τα ρούχα τους για το "πελετειακό κράτος"κτλ, που βεβαια και υπάρχει, και σήμερα και καμία κυβέρνηση δεν θέλησε να κάνει κάτι γι'αυτό..
    όσο για αυτούς που φοβούνται μια κόκκινη επανάσταση, ας το δηλώσουν κι η τράπεζα δεν θα τους πάρει τα σπίτια μιας και είναι "φιλελεύθεροι"...
    εξάλλου, όπως λέει κι η "παπαλάμπραινα", αν πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας (με τα δικά μας λεφτά), τότε τί θα μείνει...για τους κομμουνιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/11/13 11:53

    Ένας κύριος που αγανάκτησε με έναν που προκλητικά πάρκαρε το αυτοκίνητο εκεί που γούσταρε, του άφησε ένα σημείωμα με προφυλακτικό στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Το μήνυμα λέει τα εξής: "Μάθε να παρκάρεις μ@κ@κ@... Σταμάτα να αναπαράγεις το είδος σου..."

    Νομίζω ότι αν οι γονείς των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ και του Alexis ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, είχαν ακολουθήσει αρκετά χρόνια πριν την ίδια συμβουλή του σημειώματος, σήμερα θα είχαμε κάποια ελπίδα.

    Με δαύτους όμως σαν εναλλακτική στο σάπιο σύστημα, έτσι όπως εκφράζουν αυτό που πιστεύουν επαληθεύοντας πόσο σαχλαμάρικο είναι αυτό που πιστεύουν (τον καθαρό κομμουνισμό δηλαδή που ψάχνει διαρκώς ρομαντικούς εχθρούς για να αντιπαρατεθεί ρομαντικά με φρασεολογία αντιμπατσική - μην ξεχνάμε και τα συμπλέγματα) δεν βλέπω κάποιο μέλλον για τη χώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/11/13 12:42


    Αν κάποιο στέλεχος αποχωρήσει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που υπερδιόρισαν, καταλήστεψαν, και καταχρέωσαν τη χώρα και προσχωρήσει σε ένα νέο κόμμα, τότε προφανώς αυτός ΔΕΝ απαλλάσσεται των ευθυνών του. Άρα λοιπόν, βρε σύντροφοι και λοιποί αντιπολιτευόμενοι, την τωρινή κυβέρνηση που στελεχώνεται κυρίως από νέα στελέχη, ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ την αποκαλείτε "αυτούς που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια"; Και με ποια λογική, ΕΣΕΙΣ, που όοοολους αυτούς τους σάπιους, τους απορροφήσατε στις τάξεις σας, είστε το "νέο και αδιάφθορο που δεν έχει κυβερνήσει ποτέ¨;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.