19.11.13

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ σε χωριά της Καβάλας για αγροτικά θέματα και αγωγό ΤΑΡ

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούνταν από μέλη της ΝΕ Καβάλας, τις βουλευτίνες Ηρώ Διώτη, Λίτσα Αμμανατίδου- Πασχαλίδου και τον Τάσο Κανταρά μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο Αγροτικής πολιτικής, πραγματοποίησε περιοδεία στα χωριά Αμυγδαλεώνας, Ζυγός, Κρυονέρι, Φίλιπποι και Κρηνίδες της Καβάλας.
Στις Κρηνίδες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν με τους φορείς της περιοχής (ΕΑΣ Καβάλας, Αγροτικός σύλλογος, Κτηνοτροφικός σύλλογος) για τα φλέγοντα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Καβάλας, αλλά και για τις επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή η διέλευση του ενεργειακού αγωγού ΤΑΡ.
Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και μέλος της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης, Λίτσα Αμμανατίδου Πασχαλίδου, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στους αγρότες, αλλά και στην αγροτική παραγωγή. Τόνισε ότι η φορολογική επιδρομή στους παραγωγούς με την επιβολή οριζόντιας καθολικής φορολόγησης στο 13% που ψήφισε η κυβέρνηση και με την επιβολή φόρου στα αγροτεμάχια που ετοιμάζει, αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση των αγροτών, ενώ «σκοτώνει» την αγροτική παραγωγή.  Για το φλέγον θέμα των βοσκοτόπων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματοποιήσει εγκαίρως σειρά παρεμβάσεων και προτάσεων, αλλά δεν εισακούστηκε. Τέλος, κατέθεσε τις προτάσεις άμεσων μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό τομέα που αφορούν στην μείωση του κόστους παραγωγής, στην φορολόγηση των αγροτών και στην ρύθμιση των χρεών.
Η βουλευτής Λάρισας και Επικεφαλής της ΕΕΚΕ Περιβάλλοντος, Ηρώ Διώτη, επικέντρωσε στις ωφέλειες για το δημόσιο και την κοινωνία από τον ΤΑΡ που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχουν γιατί είμαστε χώρα διέλευσης του αγωγού,  που δεν θα μπορεί καν να πάρει φυσικό αέριο από αυτόν. Επίσης έδωσε έμφαση στον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο με τον οποίο προωθούνται όλες οι αποφάσεις και πολιτικές επιλογές που έχουν να κάνουν με τέτοια μεγάλα έργα, και ανέλυσε τις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκεκριμένη όδευση του αγωγού που δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα κυρίως στην πρωτογενή παραγωγή και τους αγρότες μιας και περνά μέσα από τα Τενάγη που είναι αρδευόμενη καλλιεργούμενη γη υψηλής παραγωγικότητας.
Στην τοποθέτηση του ο Τάσος Κανταράς, αναφέρθηκε στην γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας, στις δραματικές συνέπειες που υφίσταται ο πρωτογενής τομέας από τις μνημονιακές πολιτικές, στις επιπτώσεις από τον γενικότερο προσανατολισμό της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αλλά και στην χαριστική βολή που θα δοθεί, αν τελικά επιτρέψουμε να περάσουν, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης. Κατέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση, την ανασυγκρότηση της οικονομίας και τον σημαντικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει ο πρωτογενής τομέας, στην τιτάνια προσπάθεια που θα αναλάβει αύριο μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Κάλεσε τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Καβάλας να συναντηθούν τώρα, σ ένα αγωνιστικό ποτάμι, μαζί με τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα της πόλης για να αποτραπεί η ολοκληρωτική  καταστροφή της χώρας και της υπαίθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.