18.11.13

Οδεύει προς την αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ! 3,3% προηγείται στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis

Κατά 3,3 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση που διενεργεί κάθε μήνα η Palmos Analysis για το Tvxs. Πιο συγκεκριμένα:
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 22%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει το 18,7%. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 8,3%, εμφανίζοντας μικρή άνοδο στο ποσοστό της. Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κατά 1,1 μονάδα! Σημειώνεται ότι η παρούσα δημοσκόπηση διενεργήθηκε μετά τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής -με την προσθήκη των αναποφάσιστων και την αναγωγή επί των εγκύρων- ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,5%, αφήνοντας δεύτερη τη ΝΔ με 26,5%, με διαφορά δηλαδή 4 μονάδων. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι ΑΝ.ΕΛ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6%, και η ΔΗΜΑΡ με 3,5% που μόλις αγγίζει το όριο εισόδου στη Βουλή.
Παράσταση νίκης - Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 41% έναντι της ΝΔ (40%). Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 37%. «Κανένα από τους δύο» απάντησε το 31%, και τον Αλέξη Τσίπρα το 30%.
Η κυβερνητική θητεία
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα για την εξάντληση της κυβερνητικής θητείας. Το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να την εξαντλήσει, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 44%.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/11/13 13:46

    AND THEN YOU WOKE UP...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/11/13 14:14

    Επιτέλους!!!! Μια αξιόπιστη δημοσκόπηση που δείχνει την πραγματικότητα. Μετά από μία λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων και μεγάλη κυβερνητική ηλιθιότητα, αναποφασιστικόητα και ανικανότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει θριαμβευτικά στο ποσοστό που είχε τον .... Ιούνιο του 2012!!!!

    Ζήτω!!!!!! Άντε και εις ανώτερα. Αν και δεν το πιστεύω. Θα τρομάξει τόσο πολύ ο ΑΛέξης που κάποια γκάφα θα του βρουν οι σύμβουλοί του να κάνει για να ξαναπέσει εκτός εμβέλειας εξουσίας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/11/13 14:40

    Τον Σαμαρά δεν τον πάω γιατί ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των πολιτικών που μυρίζει ναφθαλίνη. Τον Τσίπρα από την άλλη δεν τον χάνω γιατί οι κωμωδίες μου αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.