26.10.13

Χρυσαυγίτες απειλούν μέλη της ΚΝΕ και μαθητές στην Ξάνθη

Με ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα χρυσαυγίτες επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μέλη της ΚΝΕ, αλλά και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης μπροστά και στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.
Η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ καταδικάζουν την προσπάθεια τρομοκράτησης, τονίζοντας ότι «την ώρα που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κάνουν πλατιά ενημέρωση σε όλα τα σχολεία για την υποβάθμιση της Παιδείας από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ, την ώρα που απολύονται καθηγητές, καταργούνται σχολεία και ειδικότητες, τα σχολεία μένουν χωρίς δασκάλους, θέρμανση, υλικοτεχνική υποδομή, η δράση των κομμουνιστών σαφώς και είναι “ενοχλητική” για τ’ αφεντικά, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, και τα τσιράκια τους, τη Χρυσή Αυγή». Όπως υπογραμμίζουν, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν τρομοκρατούνται με τέτοια τεχνάσματα και τονίζουν ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε εκατοντάδες σχολεία οι μαθητές συζήτησαν, διαδήλωσαν  και καταδίκασαν το φασισμό.
«Αυτός είναι ο δρόμος για τους μαθητές», τονίζουν και καλούν εκπαιδευτικούς, μαθητές και καθηγητές να αντιμετωπίσουν τη Χρυσή Αυγή όπως της αρμόζει, να αποκαλύψουν στα μάτια των μαθητών τον πραγματικό ρόλο της, να πούνε τα πράγματα με το όνομά τους. «Να μιλήσουν ανοιχτά για τον αντιδραστικό ρόλο των αστικών κομμάτων, που ενισχύουν το φασισμό, χρηματοδοτούν με οδηγία της ΕΕ διάφορους φορείς με ζεστό χρήμα για να αναπαράγουν τη “θεωρία των δύο άκρων”, για να ταυτίζουν τη δράση των φασιστών με τους εργάτες, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες που σηκώνουν το κεφάλι απέναντι στη συγκυβέρνηση, στην ΕΕ και τα μονοπώλια. Να αποκαλύψουν τον αντιδραστικό ρόλο της ΕΕ, που εξισώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό».
Για την απόπειρα τρομοκράτησης των μελών της ΚΝΕ και των μαθητών, η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και το ΝΣ της ΚΝΕ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 29 Οκτώβρη στις 12.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/10/13 11:54

    Αφού είναι ανώνυμα πως ξέρεις ότι είναι χρυσαυγίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/10/13 18:27

      Και εσύ ανώνυμος είσαι αλλα δεν χρειαζεται να μας πεις το όνομα σου για να καταλάβουμε οτι είσαι πχ βλάκας.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος29/10/13 17:05

      Και γαμώ το επιχείρημα!
      Τωρα για το ποίος είναι ο βλάκας...

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος30/10/13 03:01

      Δηλαδη εσυ πιστευεις πως ειναι τιποτα τροτσκιστες?

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.