2.10.13

Η αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο συνάντησης Περιφέρειας και ΟΛΑ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, είχε την Τρίτη 1 Οκτωβρίου στα γραφεία του Οργανισμού, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου.
Στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας τέθηκαν μια σειρά έργων, με στόχο την αναβάθμιση των αναδομών και υποδομών του λιμένα Αλεξανδρούπολης, ώστε να καταστεί δυνατή η επενδυτική προσέγγιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Συζητήθηκαν, η πορεία του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του ΣΕΜΠΟ με το υφιστάμενο σιδηροδρομικό δίκτυο, αφού μέχρι τις 15 Οκτωβρίου η ΕΡΓΟΣΕ αναμένεται να έχει εγκαταστήσει την ανάδοχη εταιρεία, καθώς επίσης, ότι σύντομα θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος για την έναρξη του έργου της εκβάθυνσης του λιμανιού.
Ο Περιφερειάρχης αποδέχθηκε την πρόταση του ΟΛΑ για ένταξη του έργου προσαρμογής του λιμανιού στον διεθνή κώδικα ISPS και στην προμήθεια σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτιών μέσω του ΠΕΠ της ΑΜ-Θ. Τέλος έγινε αναφορά στην διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίου, καθώς και στην ένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο της δημιουργίας μόνιμων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, τονίζοντας τη σημασία του ναυταθλητισμού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και συμφωνήθηκε να καταρτιστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των λιμενικών υποδομών του.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΑ Α.Ε. Σταύρος Σταυράκογλου, δήλωσε πως «όταν υπάρχουν συνέργειες δράσεων μεταξύ των θεσμικών φορέων, οι ωφέλειες που παράγονται είναι άκρως πολύτιμες για την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας. Είναι πολύ σημαντικό, η συνεργασία αυτού του επιπέδου να αποτελέσει πυξίδα πορείας για το σύνολο των θεσμικών φορέων, με στόχο την ανάδειξη των τεράστιων συγκριτικών πλεονεκτημάτων που υπάρχουν στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τις στοχεύσεις που κάνει ο Πρόεδρος του ΟΛΑ για την εξωστρέφεια και την επενδυτική προσέγγιση του λιμανιού. «Αυτό που θέλω να κρατήσω, είναι η εξαιρετική συνεργασία. Είμαστε σε τακτική επικοινωνία και με τη συνδρομή των συνεργατών μου καθώς έχουμε αξιολογήσει το γεγονός ότι τα λιμάνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε πως «στη σύσκεψη τέθηκαν θέματα που πραγματικά μπορούν να αντιμετωπιστούν και η Περιφέρεια έδωσε τις απαιτούμενες λύσεις. Το λιμάνι μας, αποτελεί για μας ένα καθοριστικό σημείο το οποίο πρέπει όλοι να έχουμε την έννοιά του και θεωρώ ότι κινούμαστε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.