2.10.13

Τουριστική προβολή της Καβάλας στη διεθνή έκθεση του Αμβούργο

Η Καβάλα έδωσε για δεύτερη φορά το παρόν, ως προορισμός τουρισμού κρουαζιέρας, μέσα από μια άριστα οργανωμένη παρουσία των εμπλεκόμενων τοπικών φορέων (Περιφέρεια ΑΜ-Θ, Δήμος Καβάλας, Επιμελητήριο και Οργανισμός Λιμένα), στη διετή διεθνή έκθεση SEATRADE EUROPE που διοργανώθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας από τις 24 ως τις 26 Σεπτεμβρίου.  
Η SEATRADE EUROPE αποτελεί την κορυφαία έκθεση διεθνώς για τον τουρισμό κρουαζιέρας, στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρίες από ολόκληρο τον κόσμο, ναυτικοί και τουριστικοί πράκτορες, δεκάδες εκθέτες από πόλεις – λιμάνια του εξωτερικού που στοχεύουν να προσελκύσουν επισκέπτες μέσα από την παροχή σύγχρονων υποδομών και υπηρεσιών.
Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Στέλιος Σχοινάκης, ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Αγγελίδης και υπηρεσιακός παράγοντας της Διεύθυνσης Πολιτιστικού Τουρισμού και Επικοινωνίας της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.
Περισσότεροι από 250 εκθέτες από σαράντα και πλέον χώρες συμμετείχαν στη φετινή έκθεση, ενώ ταυτόχρονα με τη λειτουργία της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και το συνέδριο στο οποίο έδωσαν το παρόν για άλλη μια χρονιά οι γνωστότερες εταιρείες και πράκτορες διεθνώς που σχετίζονται με την οργάνωση του τουρισμού κρουαζιέρας.
Στη διάρκεια της έκθεσης και του συνεδρίου οι τοπικοί φορείς που εκπροσώπησαν την Καβάλα συναντήθηκαν μ’ έναν μεγάλο αριθμό εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών και πρακτορείων, μεταξύ των οποίων: LOUIS CRUISES, AIDA CRUISES, THOMSON CRUISES, NAVIGATOR, INCHCAPE, DONOMIS, INTERCRUISES, SNEAL, SEAWAY, EMIRATES AIRLINES κ.α. Σε όλους έγινε αναλυτική παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, των υποδομών του επιβατικού λιμανιού της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» και των σχεδίων επέκτασης αυτού, αλλά και των δυνατοτήτων που προσφέρονται για εμπλουτισμό των προγραμμάτων παραμονής τους με νέες προτάσεις για εκδρομές και εκδηλώσεις, όπως λ.χ. το μοναδικό Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, γευσιγνωσία σε τοπικά οινοποιεία κ.α. πολλά.
Οι φορείς της Καβάλας συζήτησαν επίσης με εκπροσώπους εταιρειών οι οποίες ήδη περιλαμβάνουν την Καβάλα στους τουριστικούς προορισμούς τις περεταίρω δυνατότητες που υπάρχουν για ενδυνάμωση αυτής της συνεργασίας και ενημερώθηκαν για τις καινούριες τάσεις του τουρισμού κρουαζιέρας και τις ανάγκες που δημιουργούνται.
Κατά γενική ομολογία η συμμετοχή της Καβάλας στη διεθνή έκθεση SEATRADE EUROPE κρίθηκε απολύτως σημαντική, τα δε αποτελέσματα κρίνονται ικανοποιητικά και ενθαρρυντικά, αρκεί οι τοπικοί φορείς, όπως ξεκίνησαν τις προσπάθειες από κοινού, να τις συνεχίσουν, συντονισμένα, με επιμονή και υπομονή, ούτως ώστε η πόλη μας με το λιμάνι της, τα μοναδικά αξιοθέατα και την αγορά της να καθιερωθεί ως προορισμός τουρισμού κρουαζιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.