23.10.13

Προτείνουμε στον πρωθυπουργό λύση για τα νέα μέτρα που έρχονται…

του πραγματικού διαχειριστή της Piazza del Popolo
Οι δανειστές μας ζητάνε χρήματα, επιπλέον από αυτά που τους δώσαμε, 2 δισεκατομμύρια ευρώ!
Εφόσον όμως έχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, θα μπορεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, να τα πάρει από εκεί, δεν θα τα δώσει βέβαια στους συνταξιούχους και στους ένστολους όπως υποσχέθηκε, αλλά σιγά δεν πειράζει! Με λίγα λόγια, θα πάρουμε το πρωτογενές πλεόνασμα και θα το βάλουμε στην άλλη  μας ανάγκη, αυτή που η τρόικα ζητάει.
Απλά, φυσιολογικά και μνημονιακά! Έχουμε περισσευούμενα χρήματα, μπορούμε να κινηθούμε άνετα και να βγούμε σύντομα στις αγορές, όπως λένε πολύ πετυχημένα οι εγγυητές της σταθερότητας του κυβερνητικού εγκλήματος … Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας και τ’ άλλα παιδιά!

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/10/13 20:08

    Καλά τα λες αλλά αν δεν δούμε εργάτες τα ξημερώματα να πηγαίνουν στις δουλιες τους για να παράξουν προϊοντα να πουληθούν για να βγεί χρήμα, ώστε να πληρωνετε έστω μέρους του χρέους η πατρίδα μας και ο λαός της θα ζούνε στη μιζέρια κάτω απο τις κατοχικές δυνάμεις. Με δανεικό χρήμα προκοπη δεν θα έχουμε. Δεν χρειάζεται να είμαστε οικονομολογοι του Χαρβαντ, απλή λογική το ενεργητικό ίοσν η μεγαλύτεροο του παθητικού, Πως όμως; Με δανεικά; Ε αϊ σιχτιρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/13 08:56

    Καλή η λύση που προτείνετε. Ωστόσο καλύτερα από αυτό είναι να τα πάρει από τα Ζάππεια 1,2,3 ...

    Ξέρετε, η λύση είναι εκείνα τα μέτρα που μαζί με Τσίπρα ροκάνιζαν το "μνημονιακό" ΠΑΣΟΚ το 2010-11 και θα μας έβγαζαν από την κρίση. Τώρα τα ξέχασε ο Σαμαράς, ήρθε στο πλευρό του μονόδρομου της τρόικας (ευτυχώς), ρητορικά το στηρίζει αλλά στην πράξη κι αυτός δεν προχωρεί μεταρρυθμιστικά, και η μόνη χρησιμότητά του είναι να μας ανοίγει τα μάτια για να βλέπουμε ότι οι "αντιμνημονιακοί" Καμμένος και Τσίπρας είναι σκέτοι φελλοί μπουρδολογίας. Ο Σαμαράς με την κωλοτούμπα του είναι η καλύτερη απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η αντιπολίτευση που αντί να ζητά περισσότερα μέτρα νοικοκυρέματος, βομβαρδίζει και τα λίγα που εξ ανάγκης λαμβάνονται.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/10/13 09:41

    Τι λύσεις και τι νέα μέτρα μου λέτε...

    33% πιστεύουν ότι ψεκαζόμαστε, ποιος ξέρει πόσοι πιστεύουν ακόμα ότι

    -το αυτοκίνητο του Βενιζέλου κοστίζει 700.000 ευρώ αντί 70.000 που είναι το σωστό,
    -το πετρέλαιο θα το μοιραστούμε ρεφενέ εμείς και όχι οι εταιρίες που θα το εξορύξουν,
    -επί δραχμών δεν είχαμε δάνεια
    -ο Ομπάμα είναι ο Αντίχριστος (κυριολεκτικά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/10/13 09:41

    Οι αγορές ούτε πού θέλουν να μας βλέπουν.Εδώ δέν έρχεται ούτε ένας επενδυτής,οι αγορές θά μας δανείσουν;Για ποιό λόγο;Γιά νά βγάζει ο καθένας από 10 οικογενειακές μερίδες ανα 10 δήμους;Για νά δικάζουν μία υπόθεση τά δικαστήρια σέ 15 χρόνια;
    Γιά νά υπάρχουν Ελληνικά πανεπιστήμια δοβλέτια και τσιφλίκια;Γιά νά καταθέτεις 50 δικαιολογητικά νά ανοίξεις μία απλή επιχείρηση;Γιά νά μπορούμε νά ψηφίζουμε μέ την σέσουλα νόμους και διατάξεις πού αναιρούν ο ένας τόν άλλο σέ ένα λαβύρινθο πολυνομίας και γραφειοκρατίας;Αλήθεια;Πέστε μού τί έχει αλλάξει ΘΕΣΜΙΚΑ σε αυτό τo κράτος τά τελευταία 3 χρόνια;Ποιές είναι αυτές οι επαναστατικές αλλαγές στόν κορμό του κράτους,τών συνταγματικών θεσμών,τής οικονομίας,έτσι ώστε να μας δανείσουν οι αγορές.

    Aυτήν την μαλακία, δέν μπορώ νά την ακούω.Το ελληνικό πολιτικό σύστημα προσπάθησε μέ χίλιους-δυό τρόπους,λογιστικούς νά δημιουργήσει την πλασματική εικόνα ενός δήθεν πρωτογενούς πλεονάσματος,μπάς και στό μπούρδου-μπούρδου θολώσει τους "φραγκολεβαντίνους" και μπερδευτούν καί αυτοί καί προχωρήσουν σε διευθέτηση τού ελληνικού χρέους.
    Τό ελληνικο κοτζαμπάσικο πολιτικό σύστημα 180 χρόνια τήν ίδια δουλειά κάνει.
    Αλλά όπως λέει και η παροιμία:"Μιά του κλεφτη,δυό του κλέφτη,τρείς και την κακή του μέρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/10/13 09:43

    ο ελληνικός λαός δεν έχει τσίπα είναι αδιάντροπος και κακομαθημένος.
    αντί να το βουλώσει να σιωπήσει και να κατεβάσει το κεφάλι με αιδώ για τις απαράδεκτες επιλογές 40 ετών, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα.
    η φτωχοποίηση, που θα βιώσει την προσεχή δεκαετία δεν είναι ντροπή ,ντροπή είναι που ακόμη και σήμερα ψάχνει να βρει άλλους υπεύθυνους για την κατάντια του.
    Η ελευθερία απαιτεί πρωτίστως υπευθυνότητα, και χωρίς αυτή δεν νοείται ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.