25.9.13

Επιστολή στην Piazza για δημοσίευμα ιστοσελίδας στην Ορεστιάδα

Δυσαρέσκεια προκάλεσε δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας της Ορεστιάδας, όπου συγκεκριμένη ανάρτηση «χρεώνει» βανδαλισμούς αυτοκινήτων σε φοιτητές. Σύμφωνα με την επιστολή που κοινοποιείται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Piazza del Popolo, ο συντάκτης ζητάει από τον υπεύθυνο της ιστοσελίδα ένα «συγγνώμη» και τονίζει πως το θέμα θα γνωστοποιηθεί στην πρυτανεία και στην φοιτητική κοινότητα. Η επιστολή που υπογράφετε από τον «Κατσίκης Π», έχει ως εξής:
Σημείωμα προς τον εκδότη:

Από τη στιγμή που δεν έχει αναγνωριστεί και ταυτοποιηθεί κανένας ως δράστης, πώς στοχοποιείς 1200 φοιτητές της πόλης αναφέροντας ότι, «σύμφωνα με την περιγραφή, μάλλον πρόκειται για φοιτητές, οι οποίοι όμως δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα».

Η περιγραφή μπορεί να είναι το ύψος, το μήκος των μαλλιών, το φύλο. Ποτέ η ιδιότητα. Πώς προκύπτει το «μάλλον πρόκειται για φοιτητές»; Έχουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό οι φοιτητές στην εξωτερική τους εμφάνιση που δεν έχουν όλοι οι άλλοι;

Και γιατί δηλαδή δεν μπορεί να είναι δημοσιογράφοι ή ντόπιοι; Μήπως φορούσε τζιν παντελόνι και φούτερ ζακέτα με κουκούλα; Γιατί τότε θα μπορούσα και εγώ να είμαι ο δράστης που είμαι ντόπιος και όχι φοιτητής. Οφείλεις δημόσια συγγνώμη στους φοιτητές της πόλης.

Να είσαι προσεκτικός στις αναρτήσεις σου. Δεν είσαι στο καφενείο του χωριού σου. Το θέμα θα γνωστοποιηθεί στην πρυτανεία και στη φοιτητική κοινότητα του πανεπιστημίου και δεν θεωρείται λήξαν. Παρακαλώ στους παραλήπτες, να αναρτήσετε το παρών σημείωμα, όπως και να ενεργήσετε αρμοδίως για την υπεράσπιση των φοιτητών.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/9/13 16:36

    γιατι δεν γραφεται και που το ειδατε το δημοσιευμα η ειναι μηπως κρυφο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.