25.9.13

Σύσκεψη στην Δράμα για τα προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Αυτοδιοίκησης του Διοικητηρίου Δράμας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξανθόπουλου, σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων Δράμας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, οι Αντιδήμαρχοι των Δήμων Κ. Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης, κ.κ. Νικολαΐδης, Κουκαριώτης, Παρλόγλου και Παυλίδης, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Δράμας κ. Χατζόπουλος, ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ.κ. Παπουτσής και Κασμερίδης, ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Ρουμπέσος, εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου ΕΠΑΛ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Δράμας.
Η σύσκεψη ξεκίνησε με την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος τόνισε πως η μεταφορά των μαθητών εκτελείται κανονικά στο 95% των περιπτώσεων.
Τα προβλήματα που παραμένουν αφορούν στη μεγάλη τους πλειοψηφία μαθητές του Μουσικού Σχολείου και των ΕΠΑΛ που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, κυρίως στους Δήμους Κ. Νευροκοπίου και Παρανεστίου, καθώς και ορισμένα δρομολόγια ταξί για τα οποία δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους επαγγελματίες λόγω του χαμηλού κομίστρου που προέκυψε από το νέο μαθηματικό τύπο.
Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε αρχικά στη μεταφορά των μαθητών από την περιοχή του Παρανεστίου, για την οποία προτάθηκε να γίνει ρύθμιση των μισθωμένων και τακτικών δρομολογίων της περιοχής σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ, προκειμένου να υπάρξει πρωινό δρομολόγιο που θα ξεκινά από το Παρανέστι με προορισμό τη Δράμα. Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης.
Για τους μαθητές από την περιοχή του Κ. Νευροκοπίου προτάθηκε ως πιο ενδεδειγμένη η λύση της μεταφοράς τους μέχρι τη διασταύρωση του Βώλακα, προκειμένου στη συνέχεια να εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια που διέρχονται από εκεί. Απομένει να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της μεταφοράς από το Κ. Νευροκόπι μέχρι τη διασταύρωση του Βώλακα, για τη διευθέτηση των οποίων θα ξεκινήσουν συνεννοήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, του ΚΤΕΛ και των ταξί της περιοχής.
Για όσα δρομολόγια ταξί δεν υπήρξε ενδιαφέρον εκτέλεσής τους, συμφωνήθηκε να εξαντληθεί από τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών κάθε δυνατότητα προκειμένου να πειστούν οι ιδιοκτήτες ταξί να συνδράμουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών, καθώς στην αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λύση από την επιδότηση των γονέων για την εξυπηρέτησή τους με ίδια μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.