3.9.13

Στον κοινοβούλιο η υπολειτουργία των δρομολογίων του ΟΣΕ στο βόρειο Έβρο

Με την ερώτηση του έφερε στη Βουλή, ανέδειξε το θέμα της υπολειτουργίας και έλλειψης δρομολογίων του ΟΣΕ στην περιοχή του Βορείου Έβρου, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης.
Να σημειωθεί ότι εδώ και 2,5 χρόνια οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών Πτελέα και Ορμένιο αδυνατούν να μετακινηθούν προς τα πλέον κεντρικά χωριά της περιοχής έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν βασικές τους ανάγκες λόγω παντελούς έλλειψης δρομολογίων του ΟΣΕ.
Τα δρομολόγια φτάνουν μέχρι τα Δίκαια, στερώντας έτσι από τους κατοίκους των περιοχών αυτών τη δυνατότητα κρατικής, γρήγορης και οικονομικής μετακίνησης, καθώς αναγκάζονται να μισθώνουν ταξί για τη μετακίνηση τους, πράγμα όμως που δεν είναι πάντα δυνατό λόγω και του μειωμένου αριθμού ταξί στην περιοχή.
Όλη αυτή η κατάσταση πραγματοποιείται σε μια εποχή που η υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών, και ειδικότερα του ΟΣΕ, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Επιπλέον, αναδεικνύει το γεγονός ότι οι κάτοικοι της ακριτικής περιοχής του Βορείου Έβρου έχουν αφεθεί στην τύχη τους, με τις κρατικές παροχές και την πρόνοια του Κράτους απέναντί τους να είναι ισχνή.
Ο κ. Ουζουνίδης ρωτά τον αρμόδιο υπουργό «ποιοι είναι οι λόγοι που τα δρομολόγια δεν συνεχίζουν και στα δυο επόμενα χωριά Πτελέα και Ορμένιο, από τη στιγμή που ήδη εκεί υπάρχουν σιδηροδρομικοί σταθμοί και το κόστος μιας τέτοιας επέκτασης δεν είναι μεγάλο, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι κάτοικοι της περιοχής;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.