6.8.13

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής ξεκινά να κατακτήσει τις Άλπεις της Ανατολής

O Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής διοργανώνει ορειβατική αποστολή στο Ιράν και στόχος της αποστολής είναι η κορυφή AlamKooh, 2η ψηλότερη κορυφή του Ιράν με υψόμετρο 4850 μέτρα και συγκεκριμένα η βόρεια ορθοπλαγιά της.
Η βόρεια ορθοπλαγιά του AlamKooh από το 1936 μέχρι τις μέρες μας προσελκύει αναρριχητές, κυρίως Ευρωπαίους και χαρακτηρίζεται ως «οι Άλπεις της Ανατολής». Αποτελείται από γρανίτη και έχει υψομετρική διαφορά 850 μέτρα από τα οποία 600 μέτρα είναι σε κάθετο βράχο και τα υπόλοιπα σε μικτό πεδίο χιονιού, πάγου και βράχου.
Στόχος της ομάδας είναι η αναρρίχηση σε διαδρομές της ορθοπλαγιάς και αναβάσεις σε κορυφές της περιοχής. Προ της ανάβασης στο AlamKooh, θα προηγηθεί ανάβαση στο βουνό Damavand 5671 μέτρα το ψηλότερο στο Ιράν, για λόγους εγκλιματισμού.
Η αναχώρηση της ομάδας θα γίνει την Τετάρτη 7 Αυγούστου από την Κομοτηνή προς την Κωνσταντινούπολη και από εκεί αεροπορικώς για Τεχεράνη. Η όλη προσπάθεια θα διαρκέσει 12 ημέρες. Την ομάδα αποτελούν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, Αρχοντής Εξακοϊδης, Βαγγέλης Δήμζας, Φικρέτ Τσακήρ Μουσταφά, Κυριάκος Αγακίδης, Δημήτριος Λαγαμτζής, Σταμάτης Βλάχος και Μπάμπης Μαρινίδης, μέλος του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.