9.8.13

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ Έβρου σχετικά με τη διοικητική στελέχωση των Νοσοκομείων

Με την ευκαιρία της επιλογής διοικητών νοσοκομείων της περιφέρειας μας αυτές τις ημέρες, όλοι γινόμαστε θεατές του ίδιου έργου, που τα αποτελέσματά του φάνηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο τα τελευταία 4 χρόνια.
Είναι φανερό ότι τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έμαθαν τίποτα από το προηγούμενο διάστημα πελατειακής καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας, που ήταν η κυριότερη αιτία για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τη χρεοκοπία.
Σε θέσεις καθαρά τεχνοκρατικές, που απαιτούν στελέχη με σπουδές και εμπειρία οικονομικών και διοίκησης φορέων υγείας, ικανούς να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις μιας γενναίας μεταρρύθμισης που είναι αναγκαία για την επιβίωση του ΕΣΥ, τοποθετούνται κομματικά στελέχη (πρόεδροι ΝΟΔΕ, γραμματείς ΝΕ, τέως ή νυν μέλη ανώτατων κομματικών οργάνων, υποψήφιοι βουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν κλπ).  
Και αυτό παρά την υπάρχουσα νομοθεσία, που απαιτεί υποψήφιους με αντίστοιχα, με τις θέσεις, προσόντα και επιλογή των κατάλληλων από επιτροπή ειδικών. Και με βάση τα δημοσιεύματα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πελατειακό αυτό σκηνικό έπαιξε το «….μεταρρυθμιστικό» ΠΑΣΟΚ.
Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες ακυρώνουν την οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο δημόσιο τομέα για να βγει η χώρα από την κρίση. Μεταρρύθμιση δε σημαίνει οριζόντιες απολύσεις και υποβάθμιση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πραγματική μεταρρύθμιση σημαίνει αλλαγή παλαιοκομματικών λογικών και πρακτικών.


ΝΕ ΔΗΜΑΡ Έβρου

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.