9.8.13

«Αντίο» στο Europa League είπε η Ξάνθη με ήττα 2-1 στη Λιέγη

Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κάνει την ευρωπαϊκή υπέρβαση και αποχαιρέτησε το Europa League με δύο ήττες από τη Σταντάρ Λιέγης.
Στο «Μορίς Ντιφράσν» η βελγική ομάδα επικράτησε 2-1 και καθώς είχε νικήσει με το ίδιο σκορ και στον πρώτο αγώνα, πήρε το «εισιτήριο» για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μπιλό στο 53ο και Ντε Καμάργκο στο 70ό λεπτό. Για τους Ακρίτες μείωσε ο Τζόναθαν ντε Γκούζμαν στο 84'.
Αυτός ήταν και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Γάλλος Φρεντερίκ Μπιλό απείλησε με το... καλησπέρα στα δύο ημίχρονα καθώς στο 6' έχασε κλασική ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 46' είδε τον Κυριακίδη να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθειά του.
Στην τρίτη και... φαρμακερή, στο 53ο λεπτό, έφυγε στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενος την κάκιστη αμυντική αντίδραση των παικτών της Ξάνθης και δεν δυσκολεύθηκε να διαμορφώσει από κοντά το 1-0. Λίγο αργότερα (στο 60') αποχώρησε καταχειροκροτούμενος, έχοντας εκτελέσει την αποστολή του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο που έγραψε το 2-0 στο 70', στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα.
Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου έκανε ακριβώς αυτό που είχε προαναγγείλει ο προπονητής της. Το διασκέδασε, το πάλεψε, ακόμα και μετά το 2-0 κινήθηκε επιθετικά και κατάφερε να μειώσει στο 84' με δυνατό σουτ του Ντε Γκούζμαν μετά από σέντρα του Τριάδη.
Η Ξάνθη αποχαιρετά το Γιουρόπα Λιγκ έχοντας ήδη καταγράψει μια πρόκριση, στον προηγούμενο γύρο επί της Λίνφιλντ και με τους παίκτες της να αποκτούν σημαντικές εμπειρίες.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ (Γκάι Λούζον): Καβασίμα, Νγκαβά, Μπεν Χαΐμ, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάμε, Μπιλό (60' Μουγιανγκί), Μποκού, Μαρκέ, Μπούιενς (60' Οζτούρκ), Μπατσουαΐ, Ρεζά (69' Ντε Καμάργκο)
ΞΑΝΘΗ (Νίκος Καραγεωργίου): Κυριακίδης, Παϊτο (59' Μάνταλος), Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Ντε Γκουζμάν, Μαρσελίνιο (74' Σολάρι), Βασιλακάκης, Μαρέν (68' Τριάδης), Ντιέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.