6.8.13

Καιρός να περάσουμε από τον «ρεαλισμό» τους … στην «ουτοπία» μας

Κοινωνικοποίηση ΟΛΩΝ των Μέσων Παραγωγής, των Μεγάλων Καπιταλιστικών Επιχειρήσεων, των Πολυεθνικών και των Μονοπωλίων ούτως ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας άνεργος…

22 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/8/13 06:58

    Ευχαριστούμε πιάτσα...
    Ευχαριστούμε ΣΥΡΙΖάκια

    Ισχύς μας η ειλικρίνεια σας.

    Αντώνης Σαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/8/13 07:40

    Μπορεί να μην βοηθάει τον τόπο, αλλά προσφέρει σημαντική υπηρεσία στον κ. Αντώνη Σαμαρά η παρελθοντολογία που επιμόνως αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι αναφορές των βουλευτών του στον Βελουχιώτη, του κ. Αλέξη Τσίπρα σε ΕΠΟΝ, αντιΕΦΕΕ κ.λπ. εμφανίζουν την κυβέρνηση ως τη μόνη δύναμη που ασχολείται με το παρόν, ενώ η αντιπολίτευση ξοδεύεται στο παρελθόν. Και μπορεί στην τελευταία του ομιλία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έψεξε την κυβέρνηση ότι «θαρρείς και πυξίδα της είναι ο μελαγχολικός λόγος του ποιητή: “Πορεύονται στο πουθενά για ένα μέλλον που ήταν χθες”», ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει πράξη. Κάθε ομιλία, κάθε δήλωση έχει τη μούχλα του παρελθόντος: από τα χυδαία ανιστόρητα περί δεύτερης γερμανικής κατοχής, μέχρι την μπανάλ ρητορεία της μεταπολίτευσης για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία».

    Βεβαίως, αυτή η ρητορεία έχει στόχο να χρυσώσει το χάπι της στροφής που κάνει αυτόν τον καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι εύκολη η μετατόπιση του χώρου από την ανέξοδη διαμαρτυρία στον προγραμματικό λόγο, από την κούφια επαναστατική ρητορεία σε προτάσεις για ένα βιώσιμο αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/13 15:12

      "μπανάλ ρητορεία της μεταπολίτευσης για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία»" - και μετα αναρωτιομαστε ποιοι ψηφιζουν τη Χρυση Αυγη...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος8/8/13 07:42

    Είναι πολλοί οι χουβαρντάδες με τα λεφτά των άλλων που έφριξαν από την απόφαση του ΚΚΕ να πουλήσει τη ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση του «902». Λογικό: η κίνηση του ΚΚΕ υπογραμμίζει στην πράξη το ανεδαφικό των υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζημιογόνοι οργανισμοί μπορούν να επιδοτούνται εσαεί από το κόμμα, το κράτος ή την κοινωνία. Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ αποτελεί το θεμελιώδες μάθημα πολιτικής οικονομίας· κάθε οικονομίας, είτε αυτή είναι καπιταλιστική είτε σοσιαλιστική είτε του πλανήτη Σείριου. Δεν μπορεί εσαεί να ξοδεύεις περισσότερα απ’ όσα βγάζεις. Κάποια στιγμή ο κόμπος φτάνει στο χτένι και όπως ορθώς επιχειρηματολόγησε το ΚΚΕ, τότε ψάχνεις να βρεις την προσφορότερη λύση στον χώρο του πραγματικού και όχι του «άλλου κόσμου», που είναι ανέφικτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/8/13 10:44

    Έεετσι...

    Εκεί που φτάσαμε, μόνον ένας κομμουνισμός μας σώζει.

    Και Σταλινικός, μάλιστα...

    Όχι κουραφέξαλα!

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/8/13 22:51

      Συνάδελφος μου κομμουνιστής , μόλις γύρισε από τη Μύκονο (όπου μάλλον θα οργάνωνε μαζί με άλλους αντιαστασιακούς το Θερμό Σεπτέμβρη που θα ρίξει τη κυβέρνηση), με άφθονο γέλιο (ευαίσθητος άνθρωπος ...)μου περιέγραφε πως μέσω των πλειστηριασμών, οι Καπιτάλες θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη που καλά να πάθει όμως γιατί δεν ψήφιζε ΚΚΕ μη τυχόν και του πάρουν τα σπίτια. Αναρωτιέμαι δηλαδή 1)πως αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν να βρουν το δρόμο μέχρι το περίπτερο για να πάρουν τσιγάρα, χωρίς να χαθούν...2) Για κάποιο λόγο φταίει ο καπιταλισμός που η μισή Ελλάδα διορίστηκε στο Δημόσιο....3) Πως αυτό που συμβαίνει τώρα αθωώνει τις ΑΛΗΘΙΝΕΣ προθέσεις των κομμουνιστών? 4)Γιατί η επανάσταση δεν ξεκίνησε τον Αύγουστο? Οι διακοπές του Αυγούστου για του κομμουνιστές είναι περίοδος εκεχειρίας όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην αρχαιότητα? 5)Βρήκαν αρκετές πέτρες και καδρόνια στη Μύκονο ή να τους δώσω κάτι βότσαλα που μάζεψα στη Χαλκιδική?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/8/13 14:11

      Κι ομως!!! υπαρχουν ακομα ηλιθιοι που πραγματικα πιστευουν οως οι κομμουνισται θα μας παρουν τα σπιτια!!!

      και μετα αναρωτιομαστε τί φταιει για την καταντια μας...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος17/8/13 14:36

    Έτσι!!! Και για να μην πνίγεται κανένας στις θάλασσες, δωρεάν κότερα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/8/13 15:10

      Σε ολους εκτος απο σενα, θελεις να πεις...

      (δεν γινεται ρε φιλε εμ να ψηφιζεις ΝΔ εμ να θελεις και τα ωφελη του κομμουνισμου!! την εκανες την επιλογη σου!!)

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος18/8/13 20:21

    Αντί ακυρωτικά μηχανήματα, ο Τσίπρας ή οι Χρυσαυγίτες (όποιος βγει) θα μας εφοδιάσουν με ένα ΑΤΜ χωρίς κωδικό στο σπίτι κάθε έλληνα πολίτη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/8/13 14:58

      Οχι καλο μου δεν εχεις δικιο... μονο ο Τσιπρας θα το κανει αυτο! Η Χρυση Αυγη πηρε ξεκαθαρη θεση στο πλευρο των ελεγκτων και των νεοφιλελέδων (οπως παντα δηλαδη!)

      Οποτε αν θελεις ΑΤΜ στο σπιτι σου, προσεξε τί θα ριξεις...

      Α και που 'σαι: η Χρυση Αυγη δεν χρειαζεται με βγει 1ο κομμα για να κυβερνησει - αρκει να βγει πρωτο κομμα ο Σαμαρας, θα τους παρει μαζι του

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/8/13 22:03

      Τι με νοιάζει ρε πώς τοποθετήθηκε η Χρυσή ΑΥγή στο περιστατικό;;; Αν μάλιστα τοποθετήθηκε όπως λες. Ίδιας αξιοπιστίας λαϊκισμό πουλά με το ΣΥΡΙΖΑ, το ΛΑζόπουλο, την Ελευθεροτυπία και τα μπλογκ του είδους σας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος20/8/13 22:47

      Αν θέλεις μια άποψη για Χρυσή ΑΥγή κούκλε 14:58 αν τολμάς και αντέχεις διάβασε αυτό

      http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=26946

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος21/8/13 14:05

      Να 'σαι καλα αδερφε που δεν ποσταρες μαλακια (αν και το φοβομουνα, να πω την αληθεια!). Ας σου το ανταποδωσω λοιπον:

      http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-aktinografia-tis-xrysis-aygis


      ΥΓ. δεν πιστευω να φοβασαι το tvxs, ε?

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος21/8/13 14:07

      Που 'σαι παλικαρε 22.03, απ οτι ξερω, οι δημοσιογραφοι της Ελευθεροτυπιας (οσες μαλακιες και να γραφουν) δεν μαχαιρωνουν φουκαραδες.
      Αν εσυ εχεις ξερεις κατι παραπανω, μπορεις να πας στον ανακριτη και να το καταθεσεις...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος21/8/13 20:46

      Δε μαχαιρώνουν φουκαράδες οι ίδιοι αλλά είναι οι ηθικοί αυτουργοί που παρακινούν φουκαράδες και σαλεμένους να ... αγανακτούν με κάθε τρόπο και να αισθάνονται νομιμοποιημένοι και με το ακαταδίωκτο στο τσεπάκι. Και αν ξέρεις και λίγα νομικά, σε τέτοιες περιπτώσεις ο ηθικός αυτουργός θεωρείται περισσότερο ένοχος από τον φυσικό.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος21/8/13 20:49

      Ρε 14:05, δεν ξέρω για τον 22:47, αλλά εγώ το tvxs το "φοβάμαι" κομμάτι. Ξέρεις, το πολύ το τάκα τάκα κάτι αφήνει πίσω. Και όσες αντιστάσεις κι αν έχεις στην πονηρή προπαγάνδα, ε, καλό είναι να φυλάγεσαι.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος18/8/13 20:22

    ΚΚΕ στις επομενες εκλογες να τους διωξει ολους με συνοπτικες διαδικασιες και χωρις φασαρίες οπως εγινε και με τον 902, σιγα μη περιμενουμε απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να κανουν μεταρρυθμισεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/8/13 20:23

    Kατά την δημοσκόπηση της Καπα Reasearch η πλέον "δημοφιλής" χώρα στην Ελλάδα με την οποία θέλουν οι περισσότεροι στενότερες σχέσεις είναι η υποτιθέμενη υπερδύναμη Ρωσία, η οποία έχει πληθυσμιακή μείωση , φυγή εγκεφάλων , κλειστή οικονομία , υψηλούς δείκτες διαφθοράς και προσοδοθηρίας ανελευθερία και εξειδικεύεται στην πώληση πρώτων υλών όπως οιαδήποτε περιφερειακή μικρομεσαία τριτοκοσμική χώρα.. Προφανώς και λησμόνησαν την "βοηθεια" προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκ μέρους των Ρώσων ή το ότι ως μέλος του IMF είναι εναντίον του ελληνικού προγράμματος.. Να προσθέσω ότι η πλέον αντιδημοφιλής είναι η Γερμανία που μας κρατά με τεχνητη αναπνοή ζωντανους κατ αντίθεσιν προς το "ξανθό γένος" του οποίου η οικονομική "ισχύς" και η "βοήθεια" βρίσκεται στο φαντασιακο του ακροατηρίου του κΠασχαλιδη-Ρεμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/8/13 14:47

      "πληθυσμιακή μείωση , φυγή εγκεφάλων , κλειστή οικονομία , υψηλούς δείκτες διαφθοράς και προσοδοθηρίας, ανελευθερία" δηλαδη... κατι σαν την Ελλαδα του Σαμαρά!

      οποτε λογικο δεν ειναι το αποτελεσμα της δημοσκοπησης?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/8/13 22:04

      Αρκούσε να πεις "σαν την Ελλάδα". Το του Σαμαρά είναι περιττό. Αν επιμένεις να βάλεις κάτι δίπλα στο "Ελλάδα", βάλε "του Καραμανλή και των Τσοχατζοπασόκων".

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος21/8/13 08:05

    Στις επόμενες εκλογές σκέφτομαι να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ.Θέλω να δω πόσες μέρες θα κρατήσει ο θίασος μέχρι να κάνει u turn αυτός ή οι ψηφοφόροι του που θα τους πάρουν με τις πέτρες.
    #1500€_misthos_gia_olous

    Και το κοστος το οικονομικο θα το πληρωσουν οι σημερινοι "αγανακτισμενοι" "πλουσιοι" των 20.000 Ευρω ετησιως οπως λεει και ο ηρωικος συντροφος Γλεζος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.